Sinan Çatalkaya 10 Kasım 2015 Paylaş 10 Kasım 2015 bi xenon h7 orjinal hella yada valeo mercek varmı yani bu iki üreici sadece d1s için mi mercek üretiyor.bilindiği üzere h7-h11 tipi xenon ampulunu bi xenon d1s merceğe uyduruyorurz benim somak istedğim direk h7 uyumlu bi xenon merceği var mı boch hella valeo marka...? Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen 10 Kasım 2015 Paylaş 10 Kasım 2015 H7 uyumlu mercek bi halojen oluyor. Bi xenon h7 olmaz.http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-yedek-parca-otomobil-arazi-araci-hella-h7-bi-halojen-bixenon-mercek-takimi-150-tl-212803316/detay Yorum bağlantısı
Sinan Çatalkaya 10 Kasım 2015 Paylaş 10 Kasım 2015 Zaten xenon olunca da d1s den uydurma oluyor galiba Yorum bağlantısı
Tuğkan Özgen 10 Kasım 2015 Paylaş 10 Kasım 2015 Ustalar. Bixenon düşünüyordum ama bir arkadaş bosch halojen fara (aynı farlarımız) bixenon bosch ampulü filan taktı sıkıtı yaşadı yoksa bende bixenon düşünüyorum ama şimdilik soğudum.1-)canbus nedir ? 2-) xenon aydınlatmaz gibi bir düşünce var doğrumu ? 3-) ne takıyım tam nokta atışı önerirmisiniz ? Hangi marka kaç k vsvsvs 4-) uzunada flash selektör led ampülü takıcam ? Yoksa xenon mu takıyım ? Yorum bağlantısı
Sinan Çatalkaya 10 Kasım 2015 Paylaş 10 Kasım 2015 kısa hüzmelere bixenon yapacaksan uzunlara led flash yap eğer oem marka bmw mercedes çıkması bi xenon yaparsan d1s gen 5 zaten soğuk selektörün flash patlaması şeklinde olur ama tabi biraz maliyetli şu anda 700-800tl civarında ampul ve xenon set oem olarakfakat h7 ampulu uydururum dersen uzunlara kesinlikle flash çakması için led yapmanı tavsiye ederim... Yorum bağlantısı
Tuğkan Özgen 10 Kasım 2015 Paylaş 10 Kasım 2015 Bendede aynı farlı megane var sizce ne takıyım ? Bosch halojen merceğe xenonmu bixenon sistmei yoksa ledmi beyaz ampül mü? Sizce ne ? Bixenon yapıp Birisi sorun yaşadı Yorum bağlantısı
Tuğkan Özgen 10 Kasım 2015 Paylaş 10 Kasım 2015 Şimdi h7 uydurmak ne demek ? Bana maliyet çok önemli değil hocam verdiğim parayı haketsinde gerisi sıkıntılı değil yani fiyatı abartmadan Ve bu işlemde önümü görmeme ihtimali sıfır dimi aynı bmw audi merco sistemi olucak dimi yani hiç farkı olmucak dimi ? Sıkıntısı derdi tasası olmucak dimi ? Ama şuanda bixenon düşünemiyorum. Fluence e birisi yaptı sıkıntı yaşadı hallederse uzun zaman sıkıntısız kullanırsa bende düşünmeye başlarım. Xenon sonradan takma sizce halojen şuankinden ne kadar iyi gösterir. (4300-5000k) Uzuna flash selektör enistuningden alıcam 350lira çifti Kısayada takıyımmı? Adam garanti veriyor ama ben başka bir yerden daha önce creeled taktım kısalara ertesi gün iade ettim. Önümü görememiştim . Beyaz ampül denedim philipsin ama hangi model hatırlıyamıyorum fakat önümü görememiştim Şuanda stock haline halojen ampüldeyim Yorum bağlantısı
S.Buğrahan Güler 10 Kasım 2015 Paylaş 10 Kasım 2015 Ustalar. Bixenon düşünüyordum ama bir arkadaş bosch halojen fara (aynı farlarımız) bixenon bosch ampulü filan taktı sıkıtı yaşadı yoksa bende bixenon düşünüyorum ama şimdilik soğudum.1-)canbus nedir ?2-) xenon aydınlatmaz gibi bir düşünce var doğrumu ?3-) ne takıyım tam nokta atışı önerirmisiniz ? Hangi marka kaç k vsvsvs4-) uzunada flash selektör led ampülü takıcam ? Yoksa xenon mu takıyım ?1-Canbus; Xenon kitlerde olan bir özelliktir. 35W olan Xenon ampulleri sanal destekle 55W gösterir. Bu durumda normal halojen mercekli araçta ampullerin sönmesi arıza ışığı yakma durumunu ortadan kaldırır.2.Xenon aydınlatır 2013 Sportage aracıma Mtec Gold 6000k xenon kit taktım ve önümü gayet iyi görüyorum şuan.3.D1S D2S Gen 5 balast bu kit size doğal olarak pahalıya patlar 700-900 arası tahminimce. Benim önerim Philipsin H7 xenon kit 4300k olur bu size memnun eder.4. Uzunlara Xenon takmayın çünkü selektör yaparken normal halojenler gibi değildir. Isınması lazım ki Xenon ısındıkça ışık yapan ampuldür yapısı gereği.Herhangi bir sorunuz olursa Facebooktan ekleyebilirsiniz 1 Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 12 Kasım 2015 Yazar Paylaş 12 Kasım 2015 Şimdi h7 uydurmak ne demek ? Bana maliyet çok önemli değil hocam verdiğim parayı haketsinde gerisi sıkıntılı değil yani fiyatı abartmadan Ve bu işlemde önümü görmeme ihtimali sıfır dimi aynı bmw audi merco sistemi olucak dimi yani hiç farkı olmucak dimi ? Sıkıntısı derdi tasası olmucak dimi ? Ama şuanda bixenon düşünemiyorum. Fluence e birisi yaptı sıkıntı yaşadı hallederse uzun zaman sıkıntısız kullanırsa bende düşünmeye başlarım.Xenon sonradan takma sizce halojen şuankinden ne kadar iyi gösterir. (4300-5000k)Uzuna flash selektör enistuningden alıcam 350lira çiftiKısayada takıyımmı? Adam garanti veriyor ama ben başka bir yerden daha önce creeled taktım kısalara ertesi gün iade ettim. Önümü görememiştim .Beyaz ampül denedim philipsin ama hangi model hatırlıyamıyorum fakat önümü görememiştimŞuanda stock haline halojen ampüldeyim �� Allah aşkına yardım edin kafayı yicem Bixenon yapmaylaOem bixenon bmw yapmayla ne farkı var ?Bixenon yapmaylaOem bixenon bmw yapmayla ne farkı var ?Bmw, Audi, MB farları gibi iyi sonuç almak istiyorsan farını açtırıp D1S montajı yaptırmalısın. Diğer seçenekler sonuç olarak tatmin etmeyecektir. 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 16 Kasım 2015 Paylaş 16 Kasım 2015 İzmirde yapan neresi var ?- Mercek montajı için usta tavsiyesi istenen hiç bir mesaja forumda yer verilmemektedir - 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 19 Kasım 2015 Paylaş 19 Kasım 2015 Kusura bakmayın yeniyim :|Forum kuralları siz kusura bakmayın Yorum bağlantısı
Muzaffer Alataş 4 Ocak 2019 Paylaş 4 Ocak 2019 Arkadaşlar selamlar, 2015 fluence sahibiyim. Aracın farları mercekli ancak halojen. bunları bixenona çevirmek istiyorum. Elektrik ve aydınlatma bilgim sıfır. Bu konuda nasıl yardımcı olabilirsiniz? Özellikle bir arkadaşımın tavsiyesi Oktay Bey sizin fikriniz nedir? Ben de ankaradayım. Farların işlemlerini yapabilir misiniz? Yorum bağlantısı
Oktay Toker 5 Mart 2019 Paylaş 5 Mart 2019 Farlar Bosch ve Bosch bi-xenon ile kısmen olmasada montaja en uygunu.Orijinal xenon kit kullanılarak roleli sistem ilede kullanılabilir hale getirilir. İmza kısmında iletişim bilğileri mevcut. Yorum bağlantısı
Ahmet Ulaş Baykal 4 Eylül 2020 Paylaş 4 Eylül 2020 Öncelikle herkese merhaba. Bir süredir takip ettiğim foruma üye olmak bugüne nasip oldu. Aracıma xenon mercek uygulaması yapmak için sene başında biraz araştırma yapmıştım ve içerik olarak bu forumdan faydalandım. Belki benim gibi başkaları da faydalanır diye yaptığım uygulamayı paylaşmak istedim. Ürünlerin satın alma sürecinden itibaren gelişmeler aşağıda açıklanmaktadır. Not : İş güvenliği öncelik olacak şekilde ekipmanları kullanınız. Far sökümü, tadilatı ve elektrik tesisatı ile ilgili bilginiz yoksa bu konuda bilgisi olan kişilere yaptırmanızı tavsiye ederim. Aksi durumda oluşacak arıza ve kazalardan tadilat yapan kişi sorumludur. Ürünlerin satın alındığı yer : https://www.theretrofitsource.com/bixenon-morimoto-mini-d2s-stage-3-CRK-D2S?quantity=1 Ürünler gümrük vergileri ödenerek alınmıştır. Satın alınan site Türkiye'ye de gönderim yapıyor fakat gümrükte sorun olup olmayacağı hakkında doyurucu bilgi edinemediğim için aracı bir firma ile ürünleri getirttim. Ellerine ulaşan paketimi yaklaşık 10 gün içinde adresime ulaştırdı. Aracı firma ile ilgili tüm bilgilere sitesinden ulaşabilirsiniz. Aracı firma : https://amerikapostam.com/nasil-calisir Ürünler gümrük ve kargo ücretleri dahil toplam 500 doları buldu. Belki ikinci el olarak daha iyi fiyata daha iyi mercekler de mevcuttur. Benimki biraz da macera oldu. Herkesin görüşüne saygı duyuyorum. Ürün özelik ve ölçüleri : Not : Ölçüler milimetredir. Kargo ve paketleme güzel yapılmış. Paket fazlasıyla sağlam olarak elime ulaştı. Paket içeriği Uygulama yapılan far etiket bilgileri Farın araçtan sökümü için şu videoyu izleyebilirsiniz. Arkadaş gayet güzel çıkarmış buradan kendisine teşekkür ederim paylaşımı için. Far arka taraftan demir testeresi ile resimdeki çizili yerlerden kesildi. Not : Keserken tozun içeri kaçmaması için dikkat edin sonra temizlemesi zor oluyor Kesilen bölge esnetilerek orijinal halojen mercekler sökülüp çıkarıldı Bağlantı noktaları aynı olmadığı için ara bağlantı parçası tasarlandı Ara bağlantı parçasının denemesi Hafta sonu lazer kesim yapacak yer bulamadığımdan ve beklemek istemediğimden testere ve eğe kullanarak parçayı kendim imal ettim. 3mm kalınlığında alüminyum sacdan imal edildi. Öncelikle vidalar kağıt örnekte olduğu gibi ara bağlantı sacına sabitlendi. Bağlantı sacının 1, 2 ve 3 numaralı deliklerine 2 numaralı delikteki gibi alttaki fiber somunu sabitlendi. Buradaki dikkat edilecek husus alttaki somun sabitlenirken mercek deliklerinden rahat geçecek şekilde alıştırılarak sıkılmasıdır. Çünkü fara önce sac onun üzerine mercek sıkılacaktır. Bağlantıda kullanılan vida ve somunlar (Adetler 1 mercek için) M4x20 imbus 3 adet M4 fiberli somun 6 adet M4 somun 3 adet Mercek takıldıktan sonra önce M4 somun onun üzerine M4 fiberli somun takılarak bağlantı tamamlandı. Ateşleyici bu şekilde sığdığı için yukarı bakacak şekilde takıldı Toz kapağı kesilerek gromet yerleştirildi Mercek montajının tamamlanmış hali %1 eğim olacak şekilde far ayarı yapıldı. Kısa uzun görselleri Elektrik tesisatı ile ilgili bilgileri paylaşmadım zaten yeterince bilgi mevcut. Şuan tek sorun farlar kapalıyken selektör yaptığımda xenonlara anlık enerji verilip kesiliyor. Araştırmalarıma göre bu zararlıymış. Araya 1 adet ön gecikmeli röle ve 1 adet oto röle ile yapacağım basit bir devreyi ekleyerek kısalar kapalıyken selektör yapınca sadece orijinal uzunların yanmasını sağlayacağım. Kısalar yanıyorken hem bi-xenonun hem de orijinal uzunları yanmaktadır. Devreyi denedikten sonra onun da ayrıntılarını eklerim. Gece yolculuklarında görüş kalitesini biraz daha artırmak amacıyla yapılmış bir uygulamadır. Far camı açılmadan yapılması sebebiyle hevesli olan arkadaşların kendilerinin, fazla zorlanmadan yapabileceği bir uygulama olacağı kanaatindeyim. Önceden kullandığım halojen ampuller "osram night breaker next generation" idi. Hiç bu işler elimden gelmez sadece ampul değiştireyim ama görüş daha iyi olsun diyorsanız bu ampulü de tavsiye ederim. Orijinal ampulünden fark edecek düzeyde iyi bir aydınlatma sağlıyor. İsteyen olursa bağlantı sacının da çizimini .dxf formatında ekleyebilirim. İyi forumlar. 2 Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 8 Eylül 2020 Yazar Paylaş 8 Eylül 2020 On 04.09.2020 at 17:48, Ahmet Ulaş Baykal yazdı: Öncelikle herkese merhaba. Bir süredir takip ettiğim foruma üye olmak bugüne nasip oldu. Aracıma xenon mercek uygulaması yapmak için sene başında biraz araştırma yapmıştım ve içerik olarak bu forumdan faydalandım. Belki benim gibi başkaları da faydalanır diye yaptığım uygulamayı paylaşmak istedim. Ürünlerin satın alma sürecinden itibaren gelişmeler aşağıda açıklanmaktadır. Aramıza hoşgeldiniz, dökümantasyon harika olmuş. Güle güle kullanın, bir de gece videosu güzel olurdu. Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 9 Eylül 2020 Paylaş 9 Eylül 2020 Ahmet bey merhaba aramıza hoş geldiniz Elinize emeğinize sağlık , her şey çok güzel , iyi günlerde kullanın . Selçuk abinin de dediği gibi güzel bir gece videosu bekliyoruz ... TRS den yıllar önce morimoto Gen1 mercek almıştım , o günden bu güne ne çok şey değişti , ama kalite değişmemiş hala çok iyiler . Yorum bağlantısı
Ahmet Ulaş Baykal 10 Eylül 2020 Paylaş 10 Eylül 2020 Hoş buldum. Hafta sonu şehirlerarası yolculuk yapacağım nasipse. Aydınlatma olmayan güzergahlar var. Güzel bir gece videosu çekerim büyük ihtimalle. Yorum bağlantısı
Ahmet Ulaş Baykal 20 Eylül 2020 Paylaş 20 Eylül 2020 Videoları düzenleme yapmadan liste şeklinde ekledim. Hatalı ayarlama ihtimalini düşünerek eğimi 1.kademede %1 olarak ayarlamıştım. Benim ayarladığım eğim biraz yakını gösteriyor gibi geldi bana. Daha detaylı ölçerek ayarını gözden geçireceğim. 1 den 0 a alınca baya ileriyi aydınlatıyor ama o da karşıdan gelenlere rahatsızlık verecek seviyede gibi. İkisinin arası karşıdakilere rahatsızlık vermeyecek şekilde bir kaç denemede tam ayarı yaparım sanırım. İyi seyirler. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts