Ali Gürsoy 12 Şubat 2014 Paylaş 12 Şubat 2014 Konuyu bende merakla takip edeceğim,Benim aracımda 2009 mondeo tdci trend modeli,bende selective deki farları düşünüyorum,hatta viraj aydınlatma ampüllerinide sinyalden tetik alarak aktif etmeyi düşünüyorum...İlker bey 2 far tipini paylaşmış burada,bizim ihtiyacımız olan soldaki bi-xenonlar sanırım...Tabiki mercek montajı düşünülmüyorsa...Evet bi-xenon . Bir aksilik olmaz ise önümüzdeki hafta farları almayı düşünüyorum . Yorum bağlantısı
Sedat Irgın 9 Nisan 2014 Paylaş 9 Nisan 2014 Evet bi-xenon . Bir aksilik olmaz ise önümüzdeki hafta farları almayı düşünüyorum .merhabaalıp takabildiniz mi ?memnuniyetiniz nasıl ? Yorum bağlantısı
Tumay Akyol1679652632 6 Nisan 2015 Paylaş 6 Nisan 2015 Merhabalar09 model mondeo aracimda orjinal halojen mercekli adaptif far var.Uzerindeki halojen mercek xenon mercek ile değiştirilebilir mi sayet degisirse farin direksiyona duyarlılığı adaptif özelliği devre dışı mı kalır Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583 6 Nisan 2015 Paylaş 6 Nisan 2015 eğer kesip biçmeden yerine birebir oturacak xenon mercek ayarlayabilirseniz devre dışı kalmaz, yeterki motorların hareketini engelleyecek bir durum oluşmasın. Yorum bağlantısı
Tumay Akyol1679652632 6 Nisan 2015 Paylaş 6 Nisan 2015 peki bi xenon takmam mümkün mu afl yi bozmadan gene Yorum bağlantısı
Erkan Kahya 6 Nisan 2015 Paylaş 6 Nisan 2015 Evet mümkün yeterki doğru montaj yapılsın. Yorum bağlantısı
Misafir 6 Nisan 2015 Paylaş 6 Nisan 2015 Xenon ampülün kabloları uzun bırakın merceğin arkasında. Sonrasında arka kapak açık halde iken farları açın ve direksiyonu sağa ve sola tam çevirin. Kabloların gerilmesini ve kıvrım hareketlerini gözlemleyin. Gerek halinde kabloları tekrar ayarlayın Yorum bağlantısı
Oktay Toker 6 Nisan 2015 Paylaş 6 Nisan 2015 Merhabalar09 model mondeo aracimda orjinal halojen mercekli adaptif far var.Uzerindeki halojen mercek xenon mercek ile değiştirilebilir mi sayet degisirse farin direksiyona duyarlılığı adaptif özelliği devre dışı mı kalırMercekler Visteon ve aynı merceğin bi-xenon modeli maalesef yok.D3s kullanan Visteon bi-xenon var ama montaj delikleri maalesef çok çok farklı.Güzel bir işçilik ile yeni Hella bi-xenon,Hella İntemo bi-xenon,yeni Valeo bi-xenon merceklerinin montaj aparatı yapılarak veya orijinal mercek deliklerine uyumlu sabitleme yapılarak montajı yapılır.Adaptif özelliğine sıkıntı verecek bir işlem değil.Tabiki yapılacak işçilik ile orantılı bir durum olması gerçegi ile. Yorum bağlantısı
Tumay Akyol1679652632 7 Nisan 2015 Paylaş 7 Nisan 2015 http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-yedek-parca-otomobil-arazi-araci-valeo-bi-xenon-mercek-2014-volkwagen-passattan-cikma-199656797/detay yeni valeo bi xenon mercek dediginiz bu olsa gerek.yapilacak iscilik kendime ait olucak umarim basarabilirm. montaj aparatindan kastiniz cerceve mi? Yorum bağlantısı
taner eviş 7 Nisan 2015 Paylaş 7 Nisan 2015 Yok. Merceğin hareketli olmasi gerekiyor ya hani . O Merceği hareketini kisitlamamak için orjinalde o mercek nasıl tutturulmussa o şekil tutturulmussa gerekiyor . Arada boşluk kalabilir ya da büyük gelebilir mercek bununicin sizin kendinizin yapacağı aparat ile orjinale yakın montaj yapılabilir demek istedi Oktay abi . Bilmem ben anlatabildim mi 1 Yorum bağlantısı
AHMET ONUR 23 Nisan 2015 Paylaş 23 Nisan 2015 (düzenlendi) Konu dağılmasın burdan devam edeyim çünkü benim aracımda 09 mondeo mk4...Aracımda dün gece farkettiğim bir sorun var,sağ farın uzunu çalışmıyor,ne bi-xenon kalkıyor nede halojen ampülü yanıyor,ayrıca yine sağ viraj farıda çok çok kısık cansız yanıyor...Sanırım elektriksel bir problem gibi kablolarda yada şasede sıkıntımı var acaba,sizce neden olabilir? 23 Nisan 2015 tarihinde Ahmet Onur tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 27 Nisan 2015 Paylaş 27 Nisan 2015 Konu dağılmasın burdan devam edeyim çünkü benim aracımda 09 mondeo mk4...Aracımda dün gece farkettiğim bir sorun var,sağ farın uzunu çalışmıyor,ne bi-xenon kalkıyor nede halojen ampülü yanıyor,ayrıca yine sağ viraj farıda çok çok kısık cansız yanıyor...Sanırım elektriksel bir problem gibi kablolarda yada şasede sıkıntımı var acaba,sizce neden olabilir?Muhtemelen öyledir. Fara giren soketi kontrol edin. Şase sorunu da olabilir. 2 Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu 29 Nisan 2015 Paylaş 29 Nisan 2015 Bencede soket ile ilgili, yağmur maşallah çok yağdı su almışda olabilir. 1 Yorum bağlantısı
AHMET ONUR 30 Nisan 2015 Paylaş 30 Nisan 2015 Dün farı söktük dediğiniz gibi soketi çıkarıp spreyle temizledik geri taktık sorun çözüldü... : ) 3 Yorum bağlantısı
Serbay Çakırlı 16 Haziran 2015 Paylaş 16 Haziran 2015 Bende mondeolandım mk4 ancak orj olmayan biçimde xenonlu geldi araç görüntüden ve gösterdiğimden pek memnun değilim kısa sürede mercekli far bulmaya veya yaptırmayı düşünüyorum önerileriniz nelerdir? Yorum bağlantısı
Oktay Toker 10 Şubat 2016 Paylaş 10 Şubat 2016 Geçen yıl bir arkadaşımız için çıkma farlar yine forumdan bir arkadaşımızdan alınmış ve tarafıma modifiyesi için verildi.Farlar her şeyi ile bitmeye yakın iken Arkadaşımız aracı satıp ev alacağını söyleyerek farları satmamı istedi bende bu konuda benden istekleri olan bir çok arkadaşı aradım o anlarda olumlu dönüşler olmadı.Arkadaşımızda zaman konusunda beni sıkıştırmaya başlayınca cebimdeki meblayı vererek farlarında bilahire meblasını hesap edip mebla iadesi yapıp kendimi hem arkadaşı üzmemek hemde bu sevmediğim duruma son vermek için mecburi yatırım yaptım.Bundan dolayıda mecburen ödemelerimide aksatmış oldum.Her şeyde hayır vardır. Rabbimin izni ile Farlar her şekli ile temizlendi son derece kullanılabilir hale getirildi.Krom yapıdaki ciddi lekelerden dolayı ve özelliklede arkadaşımızın şahsi istegi nedeniyle ve mecburende denilecek şekilde komple siyaha boyandı. Camların çok vaktimi aldı.Vernik atması oldukça belirsiz ve köşelerde var denilebilir.Ön kısımada bu atmalar mevcut değil.Kesinlikle zımpara vesaire zarar verecek uygulamalar yapılmadı. Epeyce süre hesaplı fiyata hurda halojen far aradım ve buldum.Komple soket yapısı aktarıldı manuel yükseklik motorları aktarıldı.Mercekler Hella bi-xenon mercek ile değiştirildi. Köşede bulunan sıralı deliklere smd5630 led dizilimi yapıldı. İlk başta sinyal camınıda siyah yapmıştım fakat far bende kalınca hurda farın sinyal camını taktı. hızlı resim yükle jpg upload resİm yÜkleme Tesisat ve yükseklik motorunun eski çıkanlar ile yenilerinin montajlı hali. resim yuklemek gif upload jpg upload jpg upload ücretsiz resim barındırma 1 Yorum bağlantısı
Oktay Toker 18 Mart 2016 Paylaş 18 Mart 2016 (düzenlendi) Araç üzerinden resimlerde geldi. resim gönder resİm yÜkleme ücretsiz resim barındırma resİm yÜkleme 18 Mart 2016 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Kubilay 18 Kasım 2016 Paylaş 18 Kasım 2016 konuyu hortlaşmış olucam ama merak ettiğim bi durum 2011 trend mondeoma selective farları taksam yükseklik ayarı haricinde bi sorun cıkartırmı arıza ışıgı vs. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 18 Kasım 2016 Paylaş 18 Kasım 2016 Arıza ışığı yokta.Voltajı kesiyor.Kısa far soketine direnç bağlayıp ayrıca Roleli sistem yapmak lazım. Soket bire bir uyumlu değil.Halojen sisteme göre soketi ya kablo ile hari,cen yapılacak yada komple değişecek.Üstteki çalışmada kısmen detay resim ve biraz da anlatım mevcut İnceleyiniz. Yorum bağlantısı
Emre Şahin4 24 Ekim 2017 Paylaş 24 Ekim 2017 Sizce aydinlatma yeterlimi ayrica bir islem yapmalimiyim. Arac mondeo mk4 sanki disardan bakinca mercekler kirli gibi duruyor. 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 24 Ekim 2017 Paylaş 24 Ekim 2017 Herhangi bir sorun görünmüyor ama düz beyaz bir duvara yansıyan ikili ışığı görebilseydik daha sağlıklı yorum yapabilirdik ... 2 Yorum bağlantısı
Oktay Toker 24 Ekim 2017 Paylaş 24 Ekim 2017 (düzenlendi) Üstteki resimde araç ile duvar mesafesine göre iki far arası oldukça yakın.2 çizgi net görünmüyor hali ile.Bu hali ile yorum yapmak yanıltıcı olsada gördüklerimi yazıyorum.Çünki sag far sol fardan çok iyi durumda görünüyor diyeceğimde bundaki mercekleri iyi incelediğim için sanki perdesi sol tarafıkın görünen çizgisine göre hafif uzuna doğru aralıklı görünüyor buda ışık fazlasını veriyor demektir.Ayrıca iki farın aynı hizaya getirilmesinide zorlaştırır.Arka kapagı açınca merceğin arkasında bir vidası var onunla perde çizgisi düzeltme imkanı mevcut duvara karşı farları yakıp yapmakta fayda var.Bu merceklerin klasik bir sorunu diyebilirim.Aynısı Focus f3 te kullanılıyor. İslenme mevcuttur.Far açıkken kenardan baktığınızda grılenme var ise istir.Koyu grılenme varsa aydınlatmayı etkiler.Yoksa sorun olmayacak seviyededir. 24 Ekim 2017 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Emre Şahin4 25 Ekim 2017 Paylaş 25 Ekim 2017 Herhangi bir sorun görünmüyor ama düz beyaz bir duvara yansıyan ikili ışığı görebilseydik daha sağlıklı yorum yapabilirdik ...Tesekkur ederim. duz beyaz zeminde cekip paylasirim Üstteki resimde araç ile duvar mesafesine göre iki far arası oldukça yakın.2 çizgi net görünmüyor hali ile.Bu hali ile yorum yapmak yanıltıcı olsada gördüklerimi yazıyorum.Çünki sag far sol fardan çok iyi durumda görünüyor diyeceğimde bundaki mercekleri iyi incelediğim için sanki perdesi sol tarafıkın görünen çizgisine göre hafif uzuna doğru aralıklı görünüyor buda ışık fazlasını veriyor demektir.Ayrıca iki farın aynı hizaya getirilmesinide zorlaştırır.Arka kapagı açınca merceğin arkasında bir vidası var onunla perde çizgisi düzeltme imkanı mevcut duvara karşı farları yakıp yapmakta fayda var.Bu merceklerin klasik bir sorunu diyebilirim.Aynısı Focus f3 te kullanılıyor. İslenme mevcuttur.Far açıkken kenardan baktığınızda grılenme var ise istir.Koyu grılenme varsa aydınlatmayı etkiler.Yoksa sorun olmayacak seviyededir.Tesekkür ederim Okay beyDuvarla aracin arasi 10 mt mesefede, dediginiz gibi sol farda bir sorun oldugunu dusunuyorum mercegin arkasindaki vidaya bakayim. Mercege yandan bakildiginda cok koyu olmamakla birlikte bir grilik var islenme seklinde sanki. Yorum bağlantısı
Recommended Posts