EmreDemir 6 Nisan 2023 Paylaş 6 Nisan 2023 Selamlar aracım 2009 1.4 TDCI Dizel Fiesta Uuuuuuuuuuu gibi bir ses sorunum var. Gaz verirken çok az, gazı bıraktığımda daha şiddetli gibi bir ses gelmektedir. Kurt uluması gibi bir ses, video da ne kadar net bilmiyorum ancak kulaklıkla duyuluyor yardımcı olursanız çok sevinirim 2 ustaya sordum normal bir sorun yok dediler yaklaşık 10 bin km. bu ses var normal mi değil mi bir türlü anlayamadım sanki normal değilmiş gibi geliyor. 100km/5.1 Lt gibi yakıt tüketimim var yakıt tüketimim normal, aracın gidişinde bir sorun yok 160 170'lere kadar normal bir şekilde hızlanıyor. Kalkışlarda da iyi. Aracımın yağ ve ağır bakımları yapılı parçalar orjinal kullanıldı. Yağ su eksiltme yoktur. Gaza bastığımda Turbo borusu şişiyor gözle kontrol ettim görebildiğim bir kaçak yok (kendi bilgim dahilinde) 2 Video ekledim kulaklıkla kendim dinlediğimde sesi net duyabiliyorum yardımınızı bekliyorum. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 6 Nisan 2023 Paylaş 6 Nisan 2023 Sanki şanzıman uğuldaması gibi ama, tam bilemedim. Fiesta kullananlar bir yorum yaparlar. 1 Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık 6 Nisan 2023 Paylaş 6 Nisan 2023 Bu ses normal değil. Tavuk sesi tonunda retarder gibi değişik bişey 😄 Gazı bıraktığınızda oluşan bir vakumun sesi gibi. Hava hortumları kontrol edilmeli bence. Yorum bağlantısı
EmreDemir 6 Nisan 2023 Yazar Paylaş 6 Nisan 2023 Oğuzkan Erışık yazdı: Bu ses normal değil. Tavuk sesi tonunda retarder gibi değişik bişey 😄 Gazı bıraktığınızda oluşan bir vakumun sesi gibi. Hava hortumları kontrol edilmeli bence. Evet retarder sesi gibi diyebiliriz sorunu çözemedik bir türlü. Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar 6 Nisan 2023 Paylaş 6 Nisan 2023 Gazı bırakınca gaz kelebeği veya boğaz kelebeğinde oluşan hava sesi, kelebek temizliği yaparsanız azalabilir ama tamamen kaybolmaz, bendeki fiesta da var, 2011 euro5 tdci, kafanıza takmayın bence,normal bir ses. 1 Yorum bağlantısı
EmreDemir 6 Nisan 2023 Yazar Paylaş 6 Nisan 2023 Mustafa Yanar yazdı: Gazı bırakınca gaz kelebeği veya boğaz kelebeğinde oluşan hava sesi, kelebek temizliği yaparsanız azalabilir ama tamamen kaybolmaz, bendeki fiesta da var, 2011 euro5 tdci, kafanıza takmayın bence,normal bir ses. Başka bir arkadaşımda da Euro4 TDCI var benim araçtan bir test sürüşü yapacağım. 6-7 aydır var araştırıyorum araştırıyorum bulamıyorum ustalar da bir şey demiyor normal diyen var farklı alakasız şeyler diyenler var. Umarım bu sesi azaltırız, ya bu ses normal ya benim kulaklar çok iyi duyuyor artık kulaklarımdan şüphe etmeye başladım Yorum bağlantısı
EmreDemir 6 Nisan 2023 Yazar Paylaş 6 Nisan 2023 Tamer Topaç yazdı: Teyp kapalı denediniz mi? Evet teyip kapalı ve ses kapalı şekilde de denedim sanırım teyp ile ilgisi yok üstadım. Bir türlü bulamadım bu sesin kaynağını. Herkeste mi var bende mi var anlayamıyorum bir türlü. @Çağlar Bayurabim belki tecrübelerini bizlerle paylaşır. Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 6 Nisan 2023 Paylaş 6 Nisan 2023 Turbo selenoid valfi veya turbo westgate ile ilgili bir işlem yapıldı mı? Islık sesine benziyor ama vakumu tahliye ederken ses yapıyor gibi. Ayrıca arıza lambanız yanıyor gördüğüm kadarı ile, orjinal bir cihazla koda bakıldı mı ne olduğuna dair? Birçok şey için aynı arızalar yanabiliyor Yorum bağlantısı
EmreDemir 6 Nisan 2023 Yazar Paylaş 6 Nisan 2023 Ü.Emre Kartal yazdı: Turbo selenoid valfi veya turbo westgate ile ilgili bir işlem yapıldı mı? Islık sesine benziyor ama vakumu tahliye ederken ses yapıyor gibi. Ayrıca arıza lambanız yanıyor gördüğüm kadarı ile, orjinal bir cihazla koda bakıldı mı ne olduğuna dair? Birçok şey için aynı arızalar yanabiliyor Ağrıza yanmıyor dedikleriniz ile ilgili hiç bir işlem yapılmadı. Evet hava sesi gibi bi ses 2000 devir cıvarlarından düşerken daha şiddetli duyuluyor azalarak ses gidiyor. Yorum bağlantısı
Muhammed Orak 6 Nisan 2023 Paylaş 6 Nisan 2023 bendeki nissanda da var buna benzer bi ses, biraz araştırdım diferansiyel diyorlar ama kesin bi şey bulamadığım için henüz yaptırmaya yeltenmedim. Yorum bağlantısı
EmreDemir 6 Nisan 2023 Yazar Paylaş 6 Nisan 2023 Muhammed Orak yazdı: bendeki nissanda da var buna benzer bi ses, biraz araştırdım diferansiyel diyorlar ama kesin bi şey bulamadığım için henüz yaptırmaya yeltenmedim. Çok farklı cevaplar aldım difransiyel diyen oldu, turbo diyen oldu, triger bölgesi diyen oldu. Umarım çözerim. Yorum bağlantısı
Süleyman Can 6 Nisan 2023 Paylaş 6 Nisan 2023 Boşa attığınızda da aynı sesi yapıyor mu? Yapmıyorsa şanzımana, hala yapıyorsa geri dönüş hortumlarına bakılmalı derim. Yorum bağlantısı
EmreDemir 6 Nisan 2023 Yazar Paylaş 6 Nisan 2023 Süleyman Can yazdı: Boşa attığınızda da aynı sesi yapıyor mu? Yapmıyorsa şanzımana, hala yapıyorsa geri dönüş hortumlarına bakılmalı derim. Boşa attığımda ve debriyaja bastığımda ses kesiliyor üstadım. Yorum bağlantısı
Zafer Oflu 7 Nisan 2023 Paylaş 7 Nisan 2023 Debriyaja bastığınızda ses kesiliyor ise bakılacak iki yer var bence, şanzuman ve baskı balata. Zafer Oflu yazdı: Debriyaja bastığınızda ses kesiliyor ise bakılacak iki yer var bence, şanzuman ve baskı balata. Tabii o esnada ayağınızı da gazdan kestiğiniz için de ses kesiliyor olabilir. Durduğunuz yerde eğer aynı sesi yapmıyor ise şanzuman ve baska balata diyeceğim yine. Şanzumanın içindeki Priz direk bilyası da yapabilir belki. Yorum bağlantısı
Murat Öngür 7 Nisan 2023 Paylaş 7 Nisan 2023 yüksek ihtimalle şanzıman , kontrol ettirin. daha fazla arıza çıkarmasın , belki de yağı eksiktir Yorum bağlantısı
EmreDemir 7 Nisan 2023 Yazar Paylaş 7 Nisan 2023 Zafer Oflu yazdı: Debriyaja bastığınızda ses kesiliyor ise bakılacak iki yer var bence, şanzuman ve baskı balata. Tabii o esnada ayağınızı da gazdan kestiğiniz için de ses kesiliyor olabilir. Durduğunuz yerde eğer aynı sesi yapmıyor ise şanzuman ve baska balata diyeceğim yine. Şanzumanın içindeki Priz direk bilyası da yapabilir belki. 1.800-2.200 devirlerinde yapıyor bu sesi ayağımı gazdan çektiğimde ses gelmeye başlıyor. debriyaja basınca veya boşa atınca kesiliyor ses. Murat Öngür yazdı: yüksek ihtimalle şanzıman , kontrol ettirin. daha fazla arıza çıkarmasın , belki de yağı eksiktir baktıracağım bakalım hocam inşallah sorunumuz çözülür. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 7 Nisan 2023 Paylaş 7 Nisan 2023 Ses güzel. Sürüşe efekt katmış Ama sanki ayağı gazdan çekince değil, hızlanırken de geliyor. Motor devrine göre azalır artıyor gibi. rampa aşağı gaz vermeden viteste hızlanın. Boşta hızlanın. Mikrofon alıp kaput altına koyup deneme yapın isterseniz Yorum bağlantısı
EmreDemir 7 Nisan 2023 Yazar Paylaş 7 Nisan 2023 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Ses güzel. Sürüşe efekt katmış Ama sanki ayağı gazdan çekince değil, hızlanırken de geliyor. Motor devrine göre azalır artıyor gibi. rampa aşağı gaz vermeden viteste hızlanın. Boşta hızlanın. Mikrofon alıp kaput altına koyup deneme yapın isterseniz Selamlar yorumunuz için teşekkür ederim. Maalesef rahatsız ediyor bu uğultumsu ses Uzun süredir var bi sorun yaratmadı da ileride yaratabilir diye çözüm arıyorum bi sanayiye gideceğim yarın tekrar. Gazdan çektiğimde başlıyor. Yorum bağlantısı
Çözüm EmreDemir 8 Nisan 2023 Yazar Çözüm Paylaş 8 Nisan 2023 Bulut Kurtman ustamıza götürdüm bugün ses turbodan dedi ama daha uzun süre götürür korkulacak bir şey yok dedi. Hava filtre kutusu biraz boşluklu sök tak yalama olmuş vidaları ek bir vida ekledi. Şimdilik bi sorun yok. Yorum bağlantısı
Arif Emre 10 Nisan 2023 Paylaş 10 Nisan 2023 Emre hocam bana acil ulaşabilirmisiiniz Yorum bağlantısı
Recommended Posts