Fatih Aydın 9 Nisan 2023 Paylaş 9 Nisan 2023 Merhaba arkadaşlar. Misal 2005 model sedan C segmenti aynı marka aynımmodel iki araç var. Biri değişensiz tavan hariç boyalı kmsi 250-290k bandında diğeri bir yada iki parça değişenli parça boyalı kmsi de 180-210k bandında ikinisinde fiyatı aynı. İkinisinde motorunda yağ yakma yok. Ekstra masraf yok düzgün araçlar. Ortalama 3 sene sonra satmak isteyince, 2.el piyasada hangisi daha değerli ve daha hızlı satılır. Siz araç alırken önceliğiniz hangisi kmsi mi kaportası mı? Yorum bağlantısı
İbrahim Arslan 9 Nisan 2023 Paylaş 9 Nisan 2023 Bu sorunun teknik olarak doğru cevabı bence km. Ama bizim piyasada cevabı kaporta. Piyasayla inatlaşmamak lazım. Bu bahsettiğiniz km.lerdeki araçlar umarım benzinlidir, dizel o km.lerde çok sıkıntı yapar. Yorum bağlantısı
Süleyman Can 9 Nisan 2023 Paylaş 9 Nisan 2023 Asıl hedef binmek mi satmak mı? 250k ile 210k arasında çok bir km farkı yok, tavan hariç boyalı ile 2-3 değişen boya arasında da çok bir fark yok. Expertizde travers podye şasi ve direkler sağlam denilirse ikisi de alınır. İbrahim Arslan yazdı: Bu bahsettiğiniz km.lerdeki araçlar umarım benzinlidir, dizel o km.lerde çok sıkıntı yapar. Ben tam tersi 200bini tüplü olarak tamamlayan bir aracın dizele göre daha çok zorun çıkaracağını düşünüyorum. Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat 9 Nisan 2023 Paylaş 9 Nisan 2023 2005 arabada boya değişene bakmam pek ama tek başına kmde motor açısından bir kriter değil. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 9 Nisan 2023 Paylaş 9 Nisan 2023 İkisini bir arada bulmaya çalışıyorum. olmaz ise. Olmaz ise kesinlikle kilometre ön plandadır. Yorum bağlantısı
İbrahim Arslan 9 Nisan 2023 Paylaş 9 Nisan 2023 Süleyman Can yazdı: Ben tam tersi 200bini tüplü olarak tamamlayan bir aracın dizele göre daha çok zorun çıkaracağını düşünüyorum. Katılıyorum ve arttırıyorum. Tüplü arabayı sıfır olsa bile almam. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 9 Nisan 2023 Paylaş 9 Nisan 2023 gıcır gıcır gözüksün km si mümkünse gerçekse düşük olsun., ilandaki km leri görünce benim araba otoparkta kendi kendine geziniyor herhalde diyorum 1 Yorum bağlantısı
Alpay Sumer 9 Nisan 2023 Paylaş 9 Nisan 2023 Kisiden kisiye fark eden bisey.. Ben km konusunda hassasım.. Yorum bağlantısı
Koray Demir 9 Nisan 2023 Paylaş 9 Nisan 2023 Düşük km ve bakımlı. Değişen parçalar yönünden varsa kaza fotoğraflarına bakardım fikir verecektir. 3 sene sonra 290 bindeki aracın değeri daha çok düşer. Yorum bağlantısı
Ersen şahin 9 Nisan 2023 Paylaş 9 Nisan 2023 İş satmaya gelince heryerine bahane buluyolar örneğin benim Tipo vardı bir alıcı çıktı tavanda güneş yanığı var bu boya ister vs gibisinden fiyatı düşürmeye çalıştı başka bir arkadaşın aracı komple boyalıydı onada tavanda boya var diye fiyat düşürmeye çalıştılar Bizim insanımız bi garip o yüzden çok incelemeye girersen araba falan alamazsın 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 9 Nisan 2023 Paylaş 9 Nisan 2023 bir boyacı vardı, boyası yanık orjinal renö alıp noterden getirip fırna atmıştı boyamak için Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 9 Nisan 2023 Paylaş 9 Nisan 2023 sitede arama kısmına filtre uygulama aşamasında xxxx km ve altı diye yazılır. Sonuçlar arasından seçim yapılır. İkinci kriter de kaza boya değişen falan. En son içinin temizliğine bakar kişi ve karar verir. Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 9 Nisan 2023 Paylaş 9 Nisan 2023 Tansu Kalafatoğlu yazdı: sitede arama kısmına filtre uygulama aşamasında xxxx km ve altı diye yazılır. Sonuçlar arasından seçim yapılır. İkinci kriter de kaza boya değişen falan. En son içinin temizliğine bakar kişi ve karar verir. Ön panelde havalandırma mazgallarında kırık varsa direk kapatıyorum ilanı. Bendeki takıntı da bu. Tampon eki salak saçma modifiye vb söylemeye lüzum var mı. 1 Yorum bağlantısı
Deniz Kom 10 Nisan 2023 Paylaş 10 Nisan 2023 Şasede oynama yoksa, airbag sağlamsa kaportadaki boyayı pek önemsemiyorum. Önceliğim her zaman mekanik aksamın sağlıklı olması oluyor. Arabayı satarken de orası boyalı, şurası değişmiş diye fiyat kıranlarla tokalaşıp ortamdan uzaklaşıyorum. Motoru ölü ama kaportası ellenmemiş araba daha değerli milletin gözünde. Yorum bağlantısı
Eray Aksoylu 10 Nisan 2023 Paylaş 10 Nisan 2023 Önce kilometreye bakarım aracın yaşına göre belirli bir kilometre belirleyip o kilometreden aşağısına bakarım Sonra değişen kısmına bakarım AMA aa değişeni var kapat diye değil hangi parçası değişmiş ne derece hasar vermiş diye.. Direk kapattığım değişen ise arka çamurluklardır. Çünkü arka aracın tüm parçaları vidalıyken arka çamurluklar tavandan direkten marşpiyellere kadar tek parçadır hatta aracına göre şaselere kadar kaynaklıdır. Arka çamurluk değişince bahsettiğim yerlerden kesilip tekrar kaynaklandığı için arka çamurluk değişikse direk kapatırım. İç direkler podyeler de önemli tabi.. Boyaya çok takılmam takıldığım yer macun yoğunluğudur. Çünkü öylede böylede bir süre sonra veya biraz kuvvete maruz kalınca kalın macunlu yerler patlayacaktır ve hem görsel olarak hem de maddi olarak can sıkar. Yüzeysel boya macunu zaten sorun değil. Bir de yoğun macun olduğunda düzgün zımpara yapamadıkları için direk kendini belli ediyor zaten.. Elektrik ve iç aksamı da diğer bir kriterdir. Yorum bağlantısı
Ümit Türk 11 Nisan 2023 Paylaş 11 Nisan 2023 Vakti zamanında 2009 Hyundai Era almıştım. Daha 46 bindeydi. Ancak 3 değişen 3 boyası vardı ve 18 bin hasar kaydı vardı. Benim için km önemli olduğu için değişen ve boyaya takılmamıştım. En büyük etkisi yetkili servis bakımlı olması ve tüm işlemlerin yetkili serviste yapılmış olmasıydı. Motoru sağlıklı değilse kaportayı ne yapayım ben. Pireyi deve yapan milletiz. Yorum bağlantısı
Recommended Posts