Ali Cihangiroğlu 5 saat önce Paylaş 5 saat önce (düzenlendi) Mertol Kip yazdı: atlamışım, duman rengi önemli ve yağdan siyah olmaz katılıyorum, ama yağ eksiltme durumuda kontrol edilmeli çünki normal değil, bence hemen elletme aracı, önce emin olun, bu motorda Seimens enjektör olurdu, seninki 2008 onlardada aynıysa tamiri unut, yaptım diyenide boşver, direk sıfır takımla değiş bitsin enjektör işi, sonrası yağ kısmına odaklanın, turboya falanda bakın hatta özellikle bakın, kaçak hafiften bile kaçırsa sakat, ambele dedikleri şey olabilir hatta, unutmadan bunun bozuksa turbosuda değişmelidir, tamir edilen turbo asla yenisi gibi dayanmaz ve bu motor bu konularda biraz nazlıdır, sevmez tamiri, yeni ister. aklında bulunsun: dizelde ambeleye kalkma yani motor yağını yakmaya başlayıp kontrolsüz ateşleme olursa o motoru durdurmanın en kolay yolu araçta CO2 yangın söndürücü bulundurmaktır, 1 kg luk bulabilirsen ki biraz zordur, 2kg likler var edin bir tane derim, dursun araçta, dediğim olursa direk hava emişe sık, yüklen acıma, zarar vermez ama motor şak diye durur, zarar görmeden zorlamadan stop edersin. 5 saat önce tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mertol Kip 5 saat önce Paylaş 5 saat önce Ali Cihangiroğlu yazdı: atlamışım, duman rengi önemli ve yağdan siyah olmaz katılıyorum, ama yağ eksiltme durumuda kontrol edilmeli çünki normal değil, bence hemen elletme aracı, önce emin olun, bu motorda Seimens enjektör olurdu, seninki 2008 onlardada aynıysa tamiri unut, yaptım diyenide boşver, direk sıfır takımla değiş bitsin enjektör işi, sonrası yağ kısmına odaklanın, turboya falanda bakın, unutmadan bunun turbosuda değişmelidir, tamir edilen turbo asla yenisi gibi dayanmaz ve bu motor bu konularda biraz nazlıdır, sevmez tamiri, yeni ister. Motor kabininin içinde yağ olduğundan bahsetmiş yukarıda. Sağından solundan kaçırıyordur bir yerlerden. Yağ muhtemelen ondan eksiliyordur. 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 5 saat önce Paylaş 5 saat önce (düzenlendi) Mertol Kip yazdı: Motor kabininin içinde yağ olduğundan bahsetmiş yukarıda. Sağından solundan kaçırıyordur bir yerlerden. Yağ muhtemelen ondan eksiliyordur. haa evet, okudum, ben direk yağ kaçağı videosuna bakarak yazdıydım, en başı okumadıydım, tamam durum az çok anlaşıldı, turbo revize imiş, yani 1. suçlu ortaya çıktı gibi... turbonu değiştir, yenisi alınacak tamiri unut enjektör Siemens ise yenisi alınacak, tamiri unut yağın tam sentetik mobil olsun, bu iki işlem yapılırsa özelliklede turbo, motor iç temizliğine dikkat edin, 1 kez iç yıkama yapılabilir hatta, garanti olsun, sonrası 10 bin km de bir yağını değiş emekli eder seni... tabii yazması kolay, bu işler sonuçta paraya bakar, bu iki şeyi yapabilirsen en güzeli, tamir dersen bir süre sonra terkrarlayacaktır kardeş, bunun dışında normal kullanımda motor dert çıkaran bir motor değildir zaten, unutmadan bu motor normaldede üfler, kafanı karıştırmasın, yağ kapağı aç bırak hoplatır, sıfırkende böyledir, bizzat kendim biliyorum, üflemesine bakma, yağ buharı dediğin şeyde olur ama çok olursa genelde yağ kaynaklıdır, o yüzden kalite yağ kullan keyfine bak, Mobil kullan diyorum ben, üstte yazdıklarımdan birini.... 5 saat önce tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Recommended Posts