Murat Sahın 27 Haziran 2023 Paylaş 27 Haziran 2023 Selam, mevcutta bir kaç finans kuruluşunu (%5 aktif faiz uyguluyorlar falan) gözardı edersek, normal kredilerin hiç biri çıkmıyor ya da çıkan tutar işe yaramıyor. Emlakçılar müşterinin bankaya olan başvurusunda konut kredileri 300 binden fazla çıkmıyor diyor. 2. el taşıt kredisi zaten hiç çıkmıyor sayılır (piyasa fiyatı 600 bin olan araca 200 bin kredi çıkıyor gibi, onu da her banka vermiyor. Yaş şartını 5 olarak uyguluyorlar) son olarak ihtiyaç kredileri de 70 bin ile sınırlandırıldı. Bu piyasayı daralttı ancak fiyatlardaki yükseliş durmadı. Pazarlığı tamamlanmış, kaporası bile verilmiş ev/araç satışları kredi yüzünden bozuluyor. Mantıken bunun piyasadaki balonu biraz söndürmesi gerekirken fiyatlar yükselmeye devam ediyor. 16 ay önce 320 gram altın karşılığına aldığım ev 1 milyon 200 bin tlden fazla ediyor şu an mesela, 320 gram altın 520 bin tl gibi bir şey ediyor. euro ve dolar hesabının da üzerinde bir yükseliş mevcut. Otomobil hakeza öyle. Kardeşimin 2013 tdci focusu vardı, 17 bin euro'ya vereyim sana, canın isteyince ödersin dedi, riskli görüp almamıştım, şu an 480 bin tl, bahse konu araç 600 bine alınamıyor. Garip şekilde herkes finansman sorunu çekerken halen sıfır araç bulmak zor. Bu iş nerede kırılacak? Piyasanın hareketlenmesi için bir noktada kredileri açacaklar ama ne zaman? 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 27 Haziran 2023 Paylaş 27 Haziran 2023 Piyasa haraketlensin istiyen kim ki? Daha da kisacaz dedi MB başkanı. Şapkadan tavşan cikicak diye bekledik çıkmadı. Hem faizler beklenen kadar yükselmedi hem döviz arttı Kredi işleri biraz daha böyle gidicek. Piyasa dengeye gelene kadar demekki Enflasyonun altında faiz oranı ile olmuyor işte 1 Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 27 Haziran 2023 Paylaş 27 Haziran 2023 Yedik içtik, hesap ödeme zamanı geldi. 5 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 27 Haziran 2023 Paylaş 27 Haziran 2023 Ekonomi böyle giderse bir süre sonra paraya sıkışan arabayı satmak zorunda kalacak. Fiyat düşecek. Düşecek derken çok bir şey beklememek lazım. Sıfırın ardında kalacak şekilde düşecek. Yeni bir denge oluşacak. araba satışları azaldıkça bu işin ticaretini yapan da azalacak. Nasıl arttıysa öyle geri gidecek. 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 27 Haziran 2023 Paylaş 27 Haziran 2023 Evren Erakçora yazdı: Yedik içtik, hesap ödeme zamanı geldi. Abi biz hep gelicez, bu ne böyle pavyon hesabı gibi öde öde bitmiyor. Tansu Kalafatoğlu yazdı: Ekonomi böyle giderse bir süre sonra paraya sıkışan arabayı satmak zorunda kalacak. Fiyat düşecek. Düşecek derken çok bir şey beklememek lazım. Sıfırın ardında kalacak şekilde düşecek. Yeni bir denge oluşacak. araba satışları azaldıkça bu işin ticaretini yapan da azalacak. Nasıl arttıysa öyle geri gidecek. Fiyatlar düşmez. En fazla durgunluk olur artış durur. Hani internet sitelerinde sıfırdan pahalı 2. El satılmicakti. Hala egealar 200 bin farkla sarı sitede Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 27 Haziran 2023 Paylaş 27 Haziran 2023 Taşıma su ile değirmen dönmüyor. Atalarımız bile bunu bilirken , bugünü kurtardık , yarın Allah kerim zihniyeti bizi buralara getirdi. Direksiyona istersen schumacher geçsin , yakıt alamadıktan sonra aracı bitiş çizgisine götüremezsin. Kurtuluş Toryum olabilir mi acaba ? 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 27 Haziran 2023 Paylaş 27 Haziran 2023 Mustafa Tüfekçi yazdı: Abi biz hep gelicez, bu ne böyle pavyon hesabı gibi öde öde bitmiyor. Fiyatlar düşmez. En fazla durgunluk olur artış durur. Hani internet sitelerinde sıfırdan pahalı 2. El satılmicakti. Hala egealar 200 bin farkla sarı sitede 2000’de arabalar yarı fiyatına satıldı. Ekonomiye bağlı. Borcunu ödeyemem gibi durumlar başlarsa fiyatlar biraz düşer Yorum bağlantısı
Hamit inan 27 Haziran 2023 Paylaş 27 Haziran 2023 😁 Yazmadığım fıkraya gülüyorum. Yanlış anlaşılmasın 😁😁😁😁😁 6 Yorum bağlantısı
Murat Sahın 27 Haziran 2023 Yazar Paylaş 27 Haziran 2023 Mustafa Tüfekçi yazdı: Piyasa haraketlensin istiyen kim ki? Daha da kisacaz dedi MB başkanı. Kimse bir şey alıp satamazsa vergiyi nasıl toplayacaklar? Hani alıp satıp ekonomiye can veriyorduk? Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 27 Haziran 2023 Paylaş 27 Haziran 2023 Murat Sahın yazdı: Kimse bir şey alıp satamazsa vergiyi nasıl toplayacaklar? Hani alıp satıp ekonomiye can veriyorduk? En büyük vergi gelirleri sırasıyla ÖTV, MTV, Tütün, petrol ürünleri. Ötv geliri azalırsa diğerlerine biraz ekleme yapıp dengelemeye çalışırlar, eksik kalanı da maaşlı çalışanlar bordroları ile üstlenir. 1 Yorum bağlantısı
Onur Demir 27 Haziran 2023 Paylaş 27 Haziran 2023 Araç alırken 200bin kredi çekmiştim. Şimdi aracı değiştirmek istiyorum ek bir krediye ihtiyacım yok aynı tutar işimi görecek ama mevcut aracı satıp krediyi ödersem tekrar çekmiyorum yani aracı değiştiremiyorum. Kredi transferi gibi bir şey de yok. Kaldım öyle 🤦🏼♂️ Bayramdan sonra açılır taşıt kredisi diyorlar ama çok inandırıcı gelmiyor. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 28 Haziran 2023 Paylaş 28 Haziran 2023 Bir araç için kredi 45 bine ihtiyacım vardı. Bana 3 yılda geri ödemesi 107 bin çıkardılar. Aracı almadım, alamadığım gibi paranın 50 bin tl'sini yedim.. 1 ayda elli bin nasıl yedim hiç fark etmemişim. Bilgisayar telefon tatil koltuk takımı vs derken 50 bin gitmiş. 4 1 Yorum bağlantısı
Muhittin Kaplan 28 Haziran 2023 Paylaş 28 Haziran 2023 (düzenlendi) Murat Sahın yazdı: 320 gram altın 520 bin tl gibi bir şey ediyor Bu normal değil. Yani USD olması gereken yerde olsadı, gram altın sizin evin fiyatını bulurdu. Zaten kantarın topuzu orada kaçtı. Hatırlayınız dolar 1.2- 1.8 civarlarındayken 5 e kadar, herkes aliexpressden ithalatcı olmuştu.(Dışardan yatırım/para/hibe doviz girişi oluyordu o zamanlar) Üretici ülkede üretmektense çinden ithalat yapıyordu. Sebebi basit. Değerli TL. Musluklar kapanınca, 2018 den bu yana elimizdeki doları sata sata tutmaya çalıştık, tutmak derken yine TL yi güçlü tutacaktık göya. Tuttular. İnsanlar o dönem fark etti doviz gitmiyor, ve ev ve arsaya saldırdılar. Bitcoinci olduk. Arabaya gittiler. Millet yöntem buldukça kanun yapıcı kapattı oaraları. Elimdeki üç kuruşu korumak için yöntem arar olduk. Hepimiz ekonomist olduk çıktık. Sıradan vatandaşın halka arzları takip etmesinin neresi normal yahu ? İşin garip tarafı güçlü TL olacak derken diğer taraftan ihracat/ithalat dengesi sağlanacak dediler. Sağlanırmı, TL güçlüyse ithalat artar. El cevap, G.tüyle inatlaşan donuna s.çar. Faizler en az 3 yıl böyle. Belki ondan sonra krediyle birşeyler alabiliriz. 28 Haziran 2023 tarihinde Muhittin Kaplan tarafından düzenlendi 4 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 28 Haziran 2023 Paylaş 28 Haziran 2023 Erhan Doruk yazdı: Kurtuluş Toryum olabilir mi acaba ? Birilerini daha çok kurtarır. Bize bir şey kalmaz. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 28 Haziran 2023 Paylaş 28 Haziran 2023 Muhittin Kaplan yazdı: El cevap, G.tüyle inatlaşan donuna s.çar. Arabam bozulursa tamirciye giderim. Bilgisayarım bozulursa Sani’ye uzak bağlantı atarım bakar. Teybim bozulursa Servete götürrüm. Biraz sövüyor ama yapıyor. Yatırım yapacaksam Çağlara sorarım. Coin alacaksam güvendiğim birilerine sorarım. Telefonum bozulursa telefoncuya götürürüm. Forum bozulursa Selçuk bakar. Evde yemek işine karışmam. Eşim bilir. Özetle bunların hepsini teorik olarak bilirim ama bu işlerin yönetimini bilene bırakırım. Hiç bir zaman Saniye pc yi şöyle kur demedim. Hiç bir zaman eşime yemeği şöyle yap demedim. Her şeyin uzmanı olduğunu sanan kişi bir de inatsa altına yapar. Bunu da bilirim. 13 3 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 28 Haziran 2023 Paylaş 28 Haziran 2023 Eee biz bayağı Emmİ'ye bedava hizmet veriyoz🍆 1 8 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 28 Haziran 2023 Paylaş 28 Haziran 2023 Servet Aydın yazdı: Eee biz bayağı Emmİ'ye bedava hizmet veriyoz🍆 Değil aslında, senin haberin olmuyor. Karttan neyi çektiğimi neyi çekmediğimi bilmiyorsun sen. 😅 6 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 28 Haziran 2023 Paylaş 28 Haziran 2023 Servet Aydın yazdı: Eee biz bayağı Emmİ'ye bedava hizmet veriyoz🍆 Benim böbrek yok ya 4 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 28 Haziran 2023 Paylaş 28 Haziran 2023 İlkay Başaran yazdı: Benim böbrek yok ya Düğünde sahte takı takmışlar. Rezil oldum kuyumcuya 2 1 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 28 Haziran 2023 Paylaş 28 Haziran 2023 Servet Aydın yazdı: Düğünde sahte takı takmışlar. Rezil oldum kuyumcuya Senin de arabadaki orjinal junkhenrich anakartı dediğin şeyler soundblaster awe 64 çıktı. Haberin olsun Bu arada renonun motor çekebiliyor mu passatın kasayı Clioya on numara oldu da vw 1.6 tdi 3 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 28 Haziran 2023 Paylaş 28 Haziran 2023 Muhittin Kaplan yazdı: İnsanlar o dönem fark etti doviz gitmiyor, ve ev ve arsaya saldırdılar. Bitcoinci olduk. Arabaya gittiler. Millet yöntem buldukça kanun yapıcı kapattı oaraları. Elimdeki üç kuruşu korumak için yöntem arar olduk. döviz de enflasyona uğradı bu dönemde. 1 Yorum bağlantısı
Hamit inan 28 Haziran 2023 Paylaş 28 Haziran 2023 Mehmet Ozyurek yazdı: Arabam bozulursa tamirciye giderim. Bilgisayarım bozulursa Sani’ye uzak bağlantı atarım bakar. Teybim bozulursa Servete götürrüm. Biraz sövüyor ama yapıyor. Yatırım yapacaksam Çağlara sorarım. Coin alacaksam güvendiğim birilerine sorarım. Telefonum bozulursa telefoncuya götürürüm. Forum bozulursa Selçuk bakar. Evde yemek işine karışmam. Eşim bilir. Özetle bunların hepsini teorik olarak bilirim ama bu işlerin yönetimini bilene bırakırım. Hiç bir zaman Saniye pc yi şöyle kur demedim. Hiç bir zaman eşime yemeği şöyle yap demedim. Her şeyin uzmanı olduğunu sanan kişi bir de inatsa altına yapar. Bunu da bilirim. Yöneticilik senin allattigin meslek 2 1 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 28 Haziran 2023 Paylaş 28 Haziran 2023 Evren Erakçora yazdı: Yedik içtik, hesap ödeme zamanı geldi. keşke bizde yeseymişiz... Onur Demir yazdı: Araç alırken 200bin kredi çekmiştim. Şimdi aracı değiştirmek istiyorum ek bir krediye ihtiyacım yok aynı tutar işimi görecek ama mevcut aracı satıp krediyi ödersem tekrar çekmiyorum yani aracı değiştiremiyorum. Kredi transferi gibi bir şey de yok. Kaldım öyle 🤦🏼♂️ Bayramdan sonra açılır taşıt kredisi diyorlar ama çok inandırıcı gelmiyor. değiştirmesen ? Yorum bağlantısı
Mustafa Cerci 28 Haziran 2023 Paylaş 28 Haziran 2023 artik sinirlenmiyecegim desem de oyle olmuyor Yorum bağlantısı
Onur Demir 28 Haziran 2023 Paylaş 28 Haziran 2023 Doğan Arşiray yazdı: değiştirmesen ? 4x4 alacam bu sefer niyeti bozdum. Gerçi şartlar oluşmazsa yapacak bir şey yok. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts