Koray Demir Salı 16:40 Paylaş Salı 16:40 Uzun yolda biraz fazla yakıyor gibi. Ankara-Marmaris güzergahında gidiş dönüş toplam 1500 km yolda ortalama 6.2 tl yaktı. Dizelle hiç kasmadan 5 in altı değerleri yakalayabiliyorum. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu Salı 16:41 Paylaş Salı 16:41 Sani Gerşon yazdı: Bayramda İstanbul - Çeşme - İstanbul yaptım. Yol hızı neye müsade ediyorsa o hızlarda kullandım. İstanbul İzmir arası (tüneller ve köprü hariç) 150 ile, İzmir - Çeşme arası ise 140 ile kullandım. Dönüşte 1.5 saat Gebze'de trafiğe takıldım. Toplamda 1250km yol yaptım, 6.2LT tüketim gördüm. İstanbul İzmir arası klima belki ilk 1-2 saat açıktı ama dönüşte full klima ile döndüm. Yanımdaki bel fıtığı olmasına rağmen inanılmaz memnun kaldı araçtan. Bende adaptif hız sabitleyicisi kullandığım minimum yorgunlukla seyahat ettim. Giderken molalar ile birlikte tam 6 saate, dönüşte ise 8.5 saatte döndük. Araç 12bin km'yi geçti artık. Temmuz'da ikinci bakım geliyor. Bakalım ne fiyatlarla karşılacağız. hız sabitleme olmasa 5,5 falan yalardı muhtemelen Koray Demir yazdı: Uzun yolda biraz fazla yakıyor gibi. Ankara-Marmaris güzergahında gidiş dönüş toplam 1500 km yolda ortalama 6.2 tl yaktı. Dizelle hiç kasmadan 5 in altı değerleri yakalayabiliyorum. 150 km hız diyor. Klima diyor. Hız sabitleme ile diyor. Rampada da 150 diyor. bu sürüşe benzinli başka c suv 7-8 litre altını görmez 2 Yorum bağlantısı
Koray Demir Salı 17:10 Paylaş Salı 17:10 Tansu Kalafatoğlu yazdı: 150 km hız diyor. Klima diyor. Hız sabitleme ile diyor. Rampada da 150 diyor. bu sürüşe benzinli başka c suv 7-8 litre altını görmez Hemen hemen benzer koşullarda sürmüşüz. Normal sürüş yani. Onu demiyorum ki diğerleri zaten az yakmıyor, bu hibrit olmasına rağmen uzun yolda çok yakıyor. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu Salı 18:08 Paylaş Salı 18:08 Koray Demir yazdı: Hemen hemen benzer koşullarda sürmüşüz. Normal sürüş yani. Onu demiyorum ki diğerleri zaten az yakmıyor, bu hibrit olmasına rağmen uzun yolda çok yakıyor. bence çok değil. Hatta az. Bu sürüşe göre 6,2 epey az. Mesela aynı sürüşü nissan QQ yapsa 8 altı olmazdı. Ya da tiguan şehir içine gelince hibrit yine 5-6 yakıyor. QQ ise 8-10 yakıyor. e daha ne olsun. Senelik %75 şehir içi kullanan birisi için yıllık 450 litre benzin tasarrufu demek 22.000 lira demek Yorum bağlantısı
Ali Darbaz Salı 18:11 Paylaş Salı 18:11 Koray Demir yazdı: Uzun yolda biraz fazla yakıyor gibi. Ankara-Marmaris güzergahında gidiş dönüş toplam 1500 km yolda ortalama 6.2 tl yaktı. Dizelle hiç kasmadan 5 in altı değerleri yakalayabiliyorum. Makaleyi Sani yazmış sen fotorafı paylaşmışsın. Nasıl yani anlamadım. Yanındaki Bel fıtığı olan senmiydin. 2 Yorum bağlantısı
Koray Demir Salı 18:44 Paylaş Salı 18:44 Ali Darbaz yazdı: Makaleyi Sani yazmış sen fotorafı paylaşmışsın. Nasıl yani anlamadım. Yanındaki Bel fıtığı olan senmiydin. Yok tamamen farklı araçlar. Tansu Kalafatoğlu yazdı: bence çok değil. Hatta az. Bu sürüşe göre 6,2 epey az. Mesela aynı sürüşü nissan QQ yapsa 8 altı olmazdı. Ya da tiguan şehir içine gelince hibrit yine 5-6 yakıyor. QQ ise 8-10 yakıyor. e daha ne olsun. Senelik %75 şehir içi kullanan birisi için yıllık 450 litre benzin tasarrufu demek 22.000 lira demek Bu aracı düşünme arefesindeyim. Yakıt ve dayanıklılık durumunu değerlendiriyorum. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz Salı 19:30 Paylaş Salı 19:30 (düzenlendi) Tansu Kalafatoğlu yazdı: hız sabitleme olmasa 5,5 falan yalardı muhtemelen 150 km hız diyor. Klima diyor. Hız sabitleme ile diyor. Rampada da 150 diyor. bu sürüşe benzinli başka c suv 7-8 litre altını görmez Bir senede en fazla seyehati Chevrole Cruze ile senede 20108 km ile 2021-2022 arasında yapmışım. Tüketimim 7,33 litre çıkmış. Sabahları eşimi batı Ataşehirde çalıştığı kuruma, kendimide Küçükyalı otokoça taşıyordum. Ayrıca 2 3 tane uzun yolumuzda olmuş. 20108 kmde 1474 litre benzin yakmışım. Şimdi bu hesaba göre ben çemberin neresinde kalıyorum. Not : bugünün litre hesabı ile 69130 liralık benzin yakmışım Salı 19:32 tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek Salı 21:47 Paylaş Salı 21:47 Sani Gerşon yazdı: Toplamda 1250km yol yaptım, 6.2LT tüketim gördüm. 6.2 görebilmek için mi o kadar motor devri ve gürültüsü.. 1800 devirde sessizce gidip 7.5 yakmaya razıyım Sahi 140 yaparken motor devrin kaç oluyor, 5000 mi.. Tansu Kalafatoğlu yazdı: bu sürüşe benzinli başka c suv 7-8 litre altını görmez Daha Eski ortağım derdi ki, Bana akşam 100 bin lira ver (rakamı salladım) Sabaha kadar harcarım. Ancak sabah nasıl harcadığımı anlattığımda helal olsun dersin.. O hesap Qashqai o şartlarda 7.5-8 yakar ama helal olsun da dedirir 3 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek Salı 21:53 Paylaş Salı 21:53 Tansu Kalafatoğlu yazdı: şehir içine gelince hibrit yine 5-6 yakıyor. QQ ise 8-10 yakıyor. Yok canım yakmaz o kadar. 25.000 km oldu.. O ortalamayı görmedim ben hiç.. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon Salı 21:59 Yazar Paylaş Salı 21:59 Tansu Kalafatoğlu yazdı: 5,5 falan yalardı Bu konuya @Servet Aydın bakıyor. Mehmet Ozyurek yazdı: 1800 devirde sessizce gidip 7.5 yakmaya razıyım Sahi 140 yaparken motor devrin kaç oluyor, 5000 mi.. 150 ile giderken motor devrin kaç senin? BEnimkinde kadran ayarı yapmam lazım devir için. Senin için bakacağım bir dahaki sefere. Koray Demir yazdı: Bu aracı düşünme arefesindeyim. Yakıt ve dayanıklılık durumunu değerlendiriyorum. Koray Demir yazdı: Hemen hemen benzer koşullarda sürmüşüz. Normal sürüş yani. Onu demiyorum ki diğerleri zaten az yakmıyor, bu hibrit olmasına rağmen uzun yolda çok yakıyor. Şehir içi kullanıyorsanız kesinlikle öneriyorum. Yazın istanbul'da 5LT ile, kışın 6LT ile geziyorum. Ekonomi de kasmıyorum. Tansu bey eminim 4.5'la falan geziyordur yazın. 1 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu Salı 22:01 Paylaş Salı 22:01 Mehmet Ozyurek yazdı: Yok canım yakmaz o kadar. 25.000 km oldu.. O ortalamayı görmedim ben hiç.. Lpg a3’ün göstergesinden görünmiyordur benim 4 senelik ortalamam 4,5 Ve ortamama hız 20 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek Salı 22:59 Paylaş Salı 22:59 Tansu Kalafatoğlu yazdı: benim 4 senelik ortalamam 4,5 Ve ortamama hız 20 Tansu dur şimdi. Konu Sani’nin 40 çöp arabası. 3 Yorum bağlantısı
Aytac Sakal Dün saat 03:14 Paylaş Dün saat 03:14 Tansu Kalafatoğlu yazdı: hız sabitleme olmasa 5,5 falan yalardı muhtemel Hız sabitleme yakit tasarrufu yaptırmazmı ? Benmi yanlış biliyorum. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu Dün saat 04:33 Paylaş Dün saat 04:33 Aytac Sakal yazdı: Hız sabitleme yakit tasarrufu yaptırmazmı ? Benmi yanlış biliyorum. Düz eğimsiz yolda sabit hızda evet. Ama canlı bir yolda hibritte 0,5 litre fark ediyor. Eksi yönde 1 1 Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal Dün saat 04:51 Paylaş Dün saat 04:51 Aytac Sakal yazdı: Hız sabitleme yakit tasarrufu yaptırmazmı ? Benmi yanlış biliyorum. Tansu Kalafatoğlu yazdı: Düz eğimsiz yolda sabit hızda evet. Ama canlı bir yolda hibritte 0,5 litre fark ediyor. Eksi yönde Aracın hızını koruyamadığı veya fazla eforla koruduğu her koşulda olumsuz etkiler. Örneğin otobanda dahi rampalarda 120-130-140 hızları arasında ciddi fark oluyor anlık tüketimlerde. Biraz daha alt hızlara ayarlayıp gitmek tüketimi önemli ölçüde düşürüyor 1 1 Yorum bağlantısı
Emin Önal Dün saat 06:03 Paylaş Dün saat 06:03 İddia ediyorum aynı şartlarda benim mild hybrid daha az yakardı. Ya da en fazla bu kadar yakardı. 1.0 etsi Daha konforlu olacağını da garanti edebilirim 1 2 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz Dün saat 06:15 Paylaş Dün saat 06:15 Hız sabitleyici 80 km hıza bağlandığında rampada motor devri düşük kalıyor ama rampa inerken yakıt kesiyor. 90 km hıza bağlarsam hem motor devri daha yüksek tork veren aralıkta kalıyor hemde rampa aşağı inerken yakıt kesintisi yapıyor. Ama 100 üzeri her hızda rampa inerken gaza basarak iniyor. çünkü rüzgar direnci saate 100 km hızda süzülmeye pek imkan vermiyor. buda tüketimi artırıyor. bahsettiğim %3 %6 arası otoban eğimlerinde senaryoda 90 sabit gitmek kazandırıyor. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu Dün saat 06:47 Paylaş Dün saat 06:47 Emin Önal yazdı: İddia ediyorum aynı şartlarda benim mild hybrid daha az yakardı. Ya da en fazla bu kadar yakardı. 1.0 etsi Daha konforlu olacağını da garanti edebilirim uzun yolda sakin kullanılan bir e-tsi gerçekten çok az yakıyor. Ama 150km hız ve rampalarda 1.0’ın enjektörlerini epey açacaktır 1 Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış Dün saat 07:16 Paylaş Dün saat 07:16 Aytac Sakal yazdı: Hız sabitleme yakit tasarrufu yaptırmazmı ? Benmi yanlış biliyorum. Yok sınırlayıcı daha az yakar, sabitleyici de giderken hafif rampa görünce hızı korumak için gaza bir basışı var, sanırsın yarışa giriyor 2 5 Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan Dün saat 07:42 Paylaş Dün saat 07:42 Selçuk Bakış yazdı: hızı korumak için gaza bir basışı var, sanırsın yarışa giriyor Bunu bende çok yaşıyorum, şehir içinde de uzun yolda da Adaptif CC açık gidiyorum, 82 ye sabitliyorum öndeki yavaşlıyor benim araba da doğal olarak yavaşlıyor 70-72 ye düşüyor, öndeki çekilince bi gaza başıyor 2 vites düşürüyor. Sanırsın dragda. Hayır çabaladığı kadar da gitse gam yemeyecem 3 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu Dün saat 07:59 Paylaş Dün saat 07:59 Bu bağırma olayı genelde atmosferiklerde oluyor. Çok da dillendirmeyelim. Birazdan turbocular gelir 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz Dün saat 08:02 Paylaş Dün saat 08:02 Araba bağırsa ne olmuş ben onu anlamıyorum. Kendileri merdiven çıkarken yorulmuyormu, dün kaldırım yürüken harcadıkları efor ile evinin merdivenlerini çıktıklarında harcadıkları eforu ölçsün sonra atmısferik araba hakkında konuşsunlar. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur Dün saat 08:05 Paylaş Dün saat 08:05 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Birazdan turbocular gelir derhal? Emin Önal yazdı: İddia ediyorum aynı şartlarda benim mild hybrid daha az yakardı. Ya da en fazla bu kadar yakardı. 1.0 etsi Daha konforlu olacağını da garanti edebilirim spor otoyu anlatamasıın bura sakin mekan 1 2 Yorum bağlantısı
Emin Önal Dün saat 08:12 Paylaş Dün saat 08:12 Tansu Kalafatoğlu yazdı: uzun yolda sakin kullanılan bir e-tsi gerçekten çok az yakıyor. Ama 150km hız ve rampalarda 1.0’ın enjektörlerini epey açacaktır 3 silindirin çok tatlı bir homurtusu var. gerçekten Ali Darbaz yazdı: Araba bağırsa ne olmuş ben onu anlamıyorum. Kafa ütülüyor. Konforsuzluk. Yorum bağlantısı
Recommended Posts