Mustafa Erkan 7 Ağustos 2023 Paylaş 7 Ağustos 2023 Mart ayinda astra F aracim ile yaptigim kazada hasar gören tum kaporta parcalari degismis idi. Kaza motor kısmına sirayet etmemiş sadece radyatör degismisti. Ancak araci park ettigim yerde damla damla dreksiyon hidroligi görüyordum. Yaptigim detayli incelemede kazada radyator geri gelince hidrolik direksiyonun plastik rezervuar kabina dokunmuş ve hafif bir çatlak olusmuş. Acaba bu kap içinde yuksek basinç varmı ? Eğer basınç yoksa basit bir plastik tamiriyle sorun çözülecek gibi duruyor. Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 7 Ağustos 2023 Paylaş 7 Ağustos 2023 Yüksek basınç yağ kabında yoktur abi, pompadan motora giderken oluyor bildiğim kadarıyla, plastik rezervuarın hortum bağlantıları yüksek basınca uygun değildir. 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Erkan 7 Ağustos 2023 Yazar Paylaş 7 Ağustos 2023 Bencede basınç olmaması gerekir. Neticede basit bir plastik hazne. Ancak bulması zor ve orjinali oldukça pahalı. Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat 7 Ağustos 2023 Paylaş 7 Ağustos 2023 basınç yok abi kapağı bile basınç tutabilecek kabiliyette değil tamir olur 1 Yorum bağlantısı
Çözüm Mustafa Erkan 14 Ağustos 2023 Yazar Çözüm Paylaş 14 Ağustos 2023 Tamirat işlemini yaptırdım. Önce Petrol ofisi 1 lt kırmızı atf 2 (130 tl) aldım. Rezervuar kutusuna sıcak havya ile uygun plastik kaynatıldı. (100 tl) kutunun sökülmesi, tekrar yerine takılması ve hidrolikle doldurulup havasının alınması (100tl) toplamda 330 tl ye hallettik. Not: tüm işlemler takınıdık tarifesinden indirimli yapıldı. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts