İçeriğe Yönlendir

1.6 Duratec Dereceli Eksantrik

Semih Turhan

Recommended Posts

Semih Turhan

Selamın aleyküm

2009 Model 1.6 benzinli 100hp focusum var

Proje aracı olaraktan kullanma niyetim var

o yüzden sizden yardım istiyorum 

aracın performansını nasıl arttırabilirim.

Daha ileri zamanlarda turbo yapma niyetim var ama öncesinde dereceli eksantrik hakkında bilgi almak istiyorum turbo için ayrı bi konu açıcam. Hüner kamşaft ile iletişime geçtim bana detaylı bilgi vermediler 

sadece eksantrik yazılımla performans arttırabilir miyim motorun içine girmem lazım mı . Bütçeden yana pek bi sıkıntı yok zaten amacım proje arabası yapmak Nasıl bir yol izlemeliyim pek bir bilgim yok detaylı bi şekilde anlatabilirseniz çok sevinirim

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Öncelikle standalone beyin işini çözün.

Kendi ecusu ile ne yaparsaniz yapın 100 beygire çekecek aracı :)

Sonrasında Avrupa'da kitler var onlara bakın.

throttle body vs

https://www.burtonpower.com/parts-by-fitment-type/parts-by-engine-ford/ford-duratec-he.html?WbRf=ADW&gclid=CjwKCAjwxOymBhAFEiwAnodBLHOFYXBTFiXIm3XMW2T9_DE6C_ajYTcvZhGFRGvT4_ZZLd2CZEslhhoCJI4QAvD_BwE

Gibi.

Ama 1.6 için çok mu parça bulamazsınız.

2.0 motor a geçip İngilizlerden bir sürü parça temin edebilirsiniz.

Zetec olsun duratec olsun orda Tofaş motoru gibi her şeye takip modifiye ediyorlar

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

o motora sonradan parça ilavesi ile beygir  alan ingiliz yok, burton bile hazır motor satıyordu bir ara, yok illa bu araba ile acaip tek olacağım denirse, 2.0 zetec e geçilir, turbosuz günlük kulanımda 190 ps e yarışlar için 210 ps e kadar yolu açılır. bahsedilen burton parçaları 10-15bin sterling arası tutar. gümrükten geçer mi vergisi nedir bilmem

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...