İçeriğe Yönlendir

Citroen C4 Klima Temizliği


Berkan Yıldız

Recommended Posts

Berkan Yıldız

Herkese Merhaba,

 

Aracımda (2013 Citroen C4 1.6 e-hdi dizel otomatik) klimayı çalıştırdığımda kısa süre sonra çok kötü bir koku ( oğlumun tabiri ile ahır kokusu) :) geliyor. Polen filtresini söküp filtrenin oturduğu haznenin oraya kompresör ile uzun süre hava bastım ve aracın içindeki klima kanallarından da yine kompresör ile hava basarak temizlemeye çalıştım. İlave olarak polen filtresinin olduğu hazneyi nemli bez ile silerek kir ve tozdan arındırmaya çalışarak yeni polen filtresi taktım. Sonrasında klima temizlik bombası olarak adlandırılan klima dezenfekte malzemesini araç içerisinde sıkıp bıraktım ve klimaları çalıştırdım. Bu durum 2 ay kadar kötü kokuyu giderdi fakat sonra koku tekrar başladı. Bu koku durumu klima kanallarından kaynaklanıyor anladığım kadarıyla. Şimdi klima temizleme köpüğü aldım, fakat uygulama ile ilgili birbirinden farklı yorumlar var. Araç içerisinden klima kanallarından uygulanırsa araç elektroniğine zarar verilebilir deniyor. Bunun yerine polen filtresini sökün ve polen filtresinin olduğu hazneden temizlik köpüğünü sıkarak bu temizliği uygulayın diyorlar. Bu ne derece etkili olur? Bir de 3. bir yol olarak klimanın su tahliye hortumuna klima temizlik köpüğünün hortumunu sokarak temizliği yapın deniyor. Fakat Citroen C4 2013 e-hdi aracımda klima su tahliye hortumu nerede onu bulamadım. Malumunuz bu temizliği yapan oto kuaförler yüksek ücretler istiyor. Bu konuda tecrübesi olan yada bilgi sahibi olan var ise yardımcı olursa çok sevinirim. Selamlar, sevgiler..

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Tahliye sadece tıkalı ise açılmalı.. onun dışında bir işlem yapmaya gerek yok. 

Diğer temizlik işlemlerinin iki yolu da denenebilir. 

Koku oluşma sebebi bakteri oluşumu olduğu için önce bu önlenmeli. Bunun için dikkat edilmesi gereken şey, aracı stop etmeden önce klimayı kapatıp, fanı boş çalıştırmak olabilir. Yada sıcak çalıştırmak olabilir. 

 

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat

klima bombası diye tabir edilen ürünler kokuyu maskeliyor. sizin sorununuz evaporatörün nemli kalmasından mütevellit oluşan koku. evet polen filtresinin oradan veya klima kanallarından aşağıya hortumu ile köpüğü sıkarsanız kokuyu giderecektir. bir kutu yetmeyebilir. ben daha önce abro marka kullanıp memnun kalmıştım. bu tarz kokuların oluşmaması içinde aracı park etmeden önce a/c tuşunu kapatıp fanı 2-3 dk çalıştırıyorum.

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Kadjar'ı aldığımda koku vardı, sadece polen fitresini söküp oradan yarım şişe köpük sıktım. Kanallardan sıkmadım. Şimdi yeni yeni koku almaya başladım, 3 sene oldu. 

 

Arkadaşın passatında da sadece filtrenin oradan sıktım, onun ki çok kötü kokuyordu, klima açılmayacak derecede. Koku falan kalmadı. 

 

Motip marka kullanmıştım. 

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu

Bu durumun benzeride mondeıda olmaya başladı havalandırmayı çalıştırınca koku geliyor klimayı açınca koku gidiyor. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...