Ebrar Tüfek 13 Kasım 2023 Paylaş 13 Kasım 2023 Restorantta sanayi içinde paket servise kullandığımız Volta VSM marka elektrikli motorumuz var, menzil problemi ile alakalı 3 defa servise gittik 2 kere akü değişimi yapıldı, sitede 40 km menzil diyor ancak full şarj ile en fazla 5 km yapıyor, Aküler kutunun içerisinde taban kısmında, servislerin sorun çözmeye odaklı olmaması, sürekli aynı işlemleri tekrarlamalarından sonra artık bunaldım, kendim bişeyler yapmaya çalışacağım. gelelim soruma. Motor orjinal verileri 220w 48V 14ah Batarya tipi: VRLA JEL Bu motoru, arkasındaki sepete koyacağım araba aküsü ile besleyebilirmiyim? Mantıklı olurmu, önemli ölçüde menzil ve ivme artışı alabilirmiyim ? Araba aküsü terimini genel yazdım, jel karavan aküsü vs tümünü kapsıyorum. Lütfen 50 cc benzinli motor alın tarzında mesajlar yazmayın, 3 ayda haşat olur. Elektrikli motordan devam edeceğiz. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 13 Kasım 2023 Paylaş 13 Kasım 2023 5km inanılmaz az, aküden ziyade beyinde sorun olmasın? mesela 38V okursa bataryayı kendini kapatıyor diye biliyorum o elektronik bölümde sorun varsa 10 akü de bağlansa aynısı olacak , bir de araba aküsü yapısı gereği şarjı azaldıkça hız bir hayli düşecek Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 13 Kasım 2023 Yazar Paylaş 13 Kasım 2023 Çağlar Bayur yazdı: 5km inanılmaz az, aküden ziyade beyinde sorun olmasın? mesela 38V okursa bataryayı kendini kapatıyor diye biliyorum o elektronik bölümde sorun varsa 10 akü de bağlansa aynısı olacak , bir de araba aküsü yapısı gereği şarjı azaldıkça hız bir hayli düşecek biyerden kaçak akım mı var aküleri mi boşaltıyor diye düşünüyorum artık abi, beyin için yarın konuşacağım, aküler serviste şuan , motoru götürüp beyini de kontrol etmelerini söyleyeceğim ancak astarı yüzünü geçecek diye tahmin ediyorum. üstündeki akü ile de şarjı çok azalınca hızı düşüyor, 4 ışık batarya göstergesi var, 1 ışık kalınca hızı aşırı düşüyor. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 13 Kasım 2023 Paylaş 13 Kasım 2023 şarh zayıfladıkça düşüş hızlanır, ama motorun hızı aynı kalır, araba aküsünde öyle olmayacak hız da azalır Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 13 Kasım 2023 Yazar Paylaş 13 Kasım 2023 Çağlar Bayur yazdı: şarh zayıfladıkça düşüş hızlanır, ama motorun hızı aynı kalır, araba aküsünde öyle olmayacak hız da azalır Ne yapmamı önerirsin abi, akülerine 3.600 lira verdim, motorun ikinci eli 7 8 lira öyle diyim. Yorum bağlantısı
Murat Sahın 13 Kasım 2023 Paylaş 13 Kasım 2023 (düzenlendi) Ebrar Tüfek yazdı: Ne yapmamı önerirsin abi, akülerine 3.600 lira verdim, motorun ikinci eli 7 8 lira öyle diyim. 50 cc benzinli al Şakayı bitirdiğimize göre, 5 km mantıksız, akü dışında sorun olabilir Çabinin dediği gibi. Ciddi bir kontrol edilse iyi olur ama o nitelikte servis var mı o ayrı bir konu... Aynı motordan emanet bulma şansın var mı? Senin aküleri taksan, denesen menzili? 13 Kasım 2023 tarihinde Murat Sahın tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 13 Kasım 2023 Paylaş 13 Kasım 2023 valla en baştan alınmaması gereken pek mutlu etmeyen bir şey bu voltalar gerçek araba aküsü kullanan bir tam motora benzeyen motorsiklet alınabilir B ehliyet ile Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 13 Kasım 2023 Paylaş 13 Kasım 2023 Ebrar Tüfek yazdı: Ne yapmamı önerirsin abi, akülerine 3.600 lira verdim, motorun ikinci eli 7 8 lira öyle diyim. Yeni alacağın akü lityum olsa anlamlı olurdu ama alet zaten ucuz bir alet. Şu an yapman gereken bence 5 km için razı olmak. 5 km az mesafe değil. Şarjda dursun. Benim aklıma gelen akü kontroller arası kablo ince olabilir amper çekince voltaj kablo üzerinde düşüyor olabilir. Bağlantıları bi iyice sıkın. Bir de tam yükte üstünde adam giderken düz yolda kaç amper çekiyor akü başından ölçün. Belki motor arızalı. Çağlar Bayur yazdı: 5km inanılmaz az, aküden ziyade beyinde sorun olmasın? mesela 38V okursa bataryayı kendini kapatıyor diye biliyorum o elektronik bölümde sorun varsa 10 akü de bağlansa aynısı olacak , bir de araba aküsü yapısı gereği şarjı azaldıkça hız bir hayli düşecek Kablolar ince yahut kırık yahut gevşek bağlantı? Yorum bağlantısı
Hamit inan 13 Kasım 2023 Paylaş 13 Kasım 2023 Mehmet Göktürk yazdı: Belki motor arızalı Kuvvetli ihtimal haşlanmış 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 13 Kasım 2023 Paylaş 13 Kasım 2023 7.8Ah hep pille sürsek 20 inch teker ile 25- 30 km rahat yapıyor bu tip benzer bisiklet için. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 14 Kasım 2023 Paylaş 14 Kasım 2023 Aküler değişmiş. Araç aküsü de bağlasanız, yine aynısı olacak. Ha, 12v 40ah aküden 4 tane sığdırabilirim diyorsanız ayrı Bence ya kısa devre var bi yerde, ya da beyin konusuna katılıyorum. Yorum bağlantısı
Servet Aydın 14 Kasım 2023 Paylaş 14 Kasım 2023 48volt 14ah aküyü bitirmek için 600watt üstü enerji tüketimi gerekir ki bu halde bile 1saat kesintisiz sürüş olur. Motor yönetim sistemi arızalı olmalı. Motor bozuk olsa sürücü kapatır kendini. Bir ihtimal ise şarj cihazı bozuk aküleri doldurmuyor. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts