İçeriğe Yönlendir

Motor Soğukken Gelen Ses?


Recep Yavuz

Recommended Posts

Recep Yavuz

Merhaba Arkadaşlar. Aracım otopark aracı. Yani ilk çalıştırmada çok fazla soğuk görmemiş, geceleri 20 derecenin üstünde yatıp, uyumaya alışan bir araç. :exc1:

 

10 günlüğüne tatildeyiz eşimin ailesinde. Şuan haliyle dışarda ve havalar oldukça nemli, yağmurlu ve hava sıcaklığı düşmeye başladı. 

 

Dizel 1.6 B16dth opel motoru. Bugün farkettim ilk marştan sonra motordan bir ses geliyor. Kronik ilk marştaki 1-2nlik zincir sesi değil.

 

Öncelikle ses sürekli ama periyodikti. Yani 1sn ses var 0.5 sn boşluk. Kayış sesi mi yoksa enjektör sesi mi anlayamadım. İlk aklıma trigger zinciri geldi. Acaba sürekli mi olacak derken biraz bekleyip yola çıktım. O an aklıma video çekmek gelmedi. 

 

Biraz ilerledim trafikte dikkat ettim sesi kesti. Araç içinden farkettim ama öyle rahatsız edici bir ses değildi. Sebebi ne olabilir. 

 

Değişen durumlar, dediğim gibi hava durumu ve 2 gün önce depoya attığım Tunap yakıt katkısı. Acaba katkının etkisi ile enjektörler mi ses yaptı bilmiyorum. Kışın biraz rölanti dalgalanması yaşıyorum. Onun için her kış bu katkıyı kullanıyorum. Şu ana kadar sorun olmadı. Az önce ılık motorda bir daha denedim ses yok. Sonra 2 saat bekleyip soğuk motorda yine bekledim yine ses yok. Bakalım yarın soğuk motorda yine duyulacak mı ses merak ediyorum. 

 

Trigger zincir sesi sürekli mi olur? Motor ısınınca kesilir mi? Bilgileriniz önemli. Şimdiden teşekkürler. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

zincir sesi sade marşta değil sonraki her gaza basmada olur, tatil rehaveti dir umarım soğuğa da bağlı olabilir

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Recep Yavuz
İlkay Başaran yazdı:

Yağ iyice süzüldüğünden dolayı da olabilir mi?

Aslında 2 gün 3 gün hiç marş yapmadığım olurdu. Bu motorlarda ilk marşta zincir sesi oluyor çoğu zaman. Ama kez zincir sesinden farklı sanki bir kayış sesi gibi bir sesti ve 1 dk kadar sürdü. Haliyle bu farklı ses beni biraz düşündürdü. Takip edeceğim. İnşallah basit bir V kayış sesi falandır. 

Yorum bağlantısı
Recep Yavuz

Bugün yine nemli bir güne uyandık. Yine bir ses oldu. Bu kez daha kısa sürdü gibi. Ancak bir v kayış sesine benziyor. Servisi aradım ellerinde varmış. Yarın gidip v kayışını değiştireyim diyorum. Ancak kafama takılan şu oldu. Aracım 115bin km de. Acaba gergi rulmanı da değişmeli mi? Yani V kayışının değiştiğini hiç sanmıyorum. 115 bin km dayanmış gibi görünüyor. Değişmiş olsa bile kauçuk yapısından dolayı değişim süresi gelmiş gibi görünüyor. Gergi rulmanı fiyatı 6 bin gibi bir rakam verdiler. Hiç değiştirmeyi düşünmüyorum şimdilik. Bu konuda araçların bakım bültenleri oluyor mu V kayış ve gergi rulmanı vb için? 

Yorum bağlantısı
Recep Yavuz
Çağlar Bayur yazdı:

kayış ses yapmaz, gergisi sorunlu olan kayış ses yapar

O zaman gergimiz değişecek. En iyisi ikisini birlikte değiştirmek sanırım.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...