İçeriğe Yönlendir

2008 Egzozdan Sıvı Boşaltması

Tansu Kalafatoğlu

Recommended Posts

Tansu Kalafatoğlu

Sabah önüme geçti. Egzoz şelale olmuş vücudunun yarısını yola bıraktı. 2 kere yaptı. Peşinden gittim ama sonradan yapmadı. 

bu ne ola 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

video sadece linki bilenler tarafından görülüyor. Aracın plakasını bulanıklaştıracağım da tam beceremedim. Burada merakımdan soruyorum. 

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Turbo benzinlilerde oluyor. Genelde kısa mesafe kullanıyorsa dahada çok birikiyor. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan

Yeni araçlarda artık son susturucuya altta delik yapıyorlar. Oradan tahliye oluyor.

Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

@Sani Gerşon bu kadar yoğuşma nasıl olur. Motor sıcak egzoz sıcak. Şu iki durumda 250ml sıcı attı 

Şöyle oluyor, su buharı yoğunlaşıyor soğuk metal yüzeyde. Su formuna geçiyor. Sonra gaza basınca egzoz basıncı ile atılıyor dışarı. Videodaki aracın egzozu henüz ısınmamış :) 

Olduğu yerde çalıştırırsan bir süre buhar atar egzoz ısındıkça azalır azalır sonra kesilir. O kadar buharı nereden bulup nerede yoğunlaştırıyor bilmiyorum ama çoğu böyle benzinlilerin...

Not: Seninki benzinliden sayılmaz :D 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Burası otoban. Buraya çıkana kadar en en en az 15dk motoru çalışmıştır. Biraz da agresif gidiyor. Motor sıcaklığı ve egzoz borusu sıcaklığı aslında epey yüksektir. Sürahiden atar gibi attı valla

Yorum bağlantısı
Tolgahan Doğru

Agresif kullanilan turbo benzinli araçlarda çoğu zaman görüyorum 

Yorum bağlantısı
Nihat Palolu
(düzenlendi)

Bir yorum yazacağım, yazamıyorum

tarihinde Nihat Palolu tarafından düzenlendi
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Burası otoban. Buraya çıkana kadar en en en az 15dk motoru çalışmıştır. Biraz da agresif gidiyor. Motor sıcaklığı ve egzoz borusu sıcaklığı aslında epey yüksektir. Sürahiden atar gibi attı valla

Benim eski araba da yapardı. Şöyle, kısa mesafe 1 hafta gibi kullanıyorsun mesela 300 metre git stop et. Akşama yine çalıştır 300 400 metre geri gel stop et. Böyle böyle neredeyse heryeri su dolduruyor. Sonrasında nispeten uzun sayılabilecek ve devir çevirebileceğin yola çıkıyorsun ve ne varsa boşaltıyor basınçla. Olay bu. Aynadan izlerdim 100 metre şerit çizgisi çizerdi yola.

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Bozuk. Mındar. Çöp. :crazy:

O suyu alsana radyatöre sıcaktır.

• Mutlu 6
Yorum bağlantısı
Nihat Palolu

İzmir’den çıkıp Afyon’da lambalarda durduğumda sanki yeni marş yapmışım gibi buhar geldiğini görüyordum

Video için yorumum; arabanın cocosu gelmiş yolda giderken yapıvermiş :p

Yorum bağlantısı
Fikret Özsoy

Benzinli araçlarda bu olay motorun sağlıklı olduğunun da göstergesidir. Aslında yazın da su buharı ve karbondioksit atar ama hava sıcak olduğundan yoğunlaşmaz. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Çağlar Bayur yazdı:

kibritin egzosucuğu bile ısınamadığı için normal şaşırılabilir

O değilde, tam 13 sene sonra ilk defa egzozumdan duman çıktığını gördüm. Önce "noluyo lan" falan derken, sonra jeton düştü :D 

Benzinli motor kullanmayalı bayağı olmuş.

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

ben şahsen akü suyu/ütü suyu ile yeni bir iş modeli görüyorum o suya bakarken.

sizde kendi akü suyunuzu kendiniz üretmek istemezmisiniz? ütümülatör adlı bu cihaz ile aracınızı kullandığınız süre boyunca su üretebilir damacana su almaktan kurtulabilirsiniz. hemen 900 lü hattımızı arayın dakikası 27 bin tl dir... doğan ticaret turizm otelcilik pazarlama aş.

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...