İçeriğe Yönlendir

Elon Musk Yine Markalar ile Dalgasını Geçiyor.


Hasan Karabekiroglu

Recommended Posts

Servet Aydın
Çağlar Bayur yazdı:

niye marsta mı gidiyor bu yaya yok mu yolda, yaya güvenlik testi

buldum bir testini

 

Fotoşok sanıyorum . Kedi çiğer ikilisi olmuş

Yorum bağlantısı
Yücel Metin
(düzenlendi)

 

 

tarihinde Yücel Metin tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 3 ay sonra...
Tansu Kalafatoğlu

IIHS Kısmi otonom sürüş puanlaması yaptı. Kısmi otonom demek, tehlikeli durumlarda aracın kendi sistemleriyle güvenli şekilde kontrolünü sağlaması demek. Tek başarılı marka Lexus olmuş. 
 

https://www.chip.com.tr/haber/14-otomobil-markasi-test-edildi-sadece-bir-tanesi-sinifi-gecebildi_162373.html?

 

IIHS, Tesla’nın Tam Otomatik Sürüş’ü (FSD), GM’nin Süper Cruise’u ve Ford’un BlueCruise’u gibi popüler olanlar da dahil olmak üzere 14 araçta kısmi otonom sistemleri test etti. Test edilen sistemler arasında, yalnızca Lexus’un Gelişmiş Sürüş Özelliğine Sahip Takım Arkadaşı sisteminin kabul edilebilir olduğu bulundu. GM’nin Super Cruise’u ve Nissan’ın ProPilot Assist’i ise sınırda olarak değerlendirildi. BlueCruise ve Tesla’nın FSD’si de dahil olmak üzere geri kalan sistemler zayıf olarak derecelendirildi.

Bu değerlendirmelerin pek çok farklı sebebi vardı, ancak genel olarak zayıf olduğu belirtilen sistemlerin kandırılmaları oldukça kolaydı ve sürücünün dikkatini izleme konusunda başarılı değillerdi. Hatta bazıları, sürücü emniyet kemeri takmadığında bile çalışabiliyordu.

IIHS, bu kısmi otonom sistemleri kandırmak amacıyla, sürücünün yüzünü araç içi kameralardan ve sensörlerden gizlemek için sürücünün kafasına bir tülbent örtmek ve sürücü ellerini direksiyonda tutuyormuş gibi göstermek için direksiyon simidine bilek ağırlıkları takmak da dahil olmak üzere bir dizi yöntem kullandı.

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...