Çağlar Bayur 4 Aralık 2023 Paylaş 4 Aralık 2023 Tansu Kalafatoğlu yazdı: nerden geldiği belli değil. Ben viaport tarafından yerden topladım hocam ne olduğu belli olmayan arabalar da var Yorum bağlantısı
Kemal Korkmaz 4 Aralık 2023 Paylaş 4 Aralık 2023 Çok güzel bir etkinlik oldu herkesin ayağına sağlık kesenize bereket. Uzun zamandır görmediğim abilerimi ve kardeşlerimi gördüm çok mutlu oldum. Hızımı alamayıp Adana ya gittim Fordları teslim edip Şalgam yükledik eve yeni geldim ? 8 3 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 4 Aralık 2023 Paylaş 4 Aralık 2023 İlkay Başaran yazdı: Bunu mu demek istediniz? "kaçamazsınız" Seni ilgilendirmez! Sani Gerşon yazdı: Adam yaşlı. Niye yüzüne vuruyorsunuz? Doydun ve 45km uzağa gittin diye bu nasıl bir cesarettir aslanım? Sucuk yerine yürek mi yedin sen? Vesile ile orada LR1 olsaydı mutlaka çıkardı. Rüştü ispat edilen basit bir sistemi neden modern 4x4 araçlar kullanmıyor anlamak mümkün değil. Oysaki her abs sistemi olan ama iki ama dört çeker sistemde kullanılan basit bir abs ecu sistemi var land rover'de. Ve işin güzel tarafı araç sisteminden bağımsız çalışıyor. Çabi'in şirin 4x4'ünü almış olsaydım ilk işim abs beynini değiştirmek olacaktı. Hala elimde şeması ve ecu duruyor 1 1 Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 4 Aralık 2023 Paylaş 4 Aralık 2023 Servet Aydın yazdı: Seni ilgilendirmez! Doydun ve 45km uzağa gittin diye bu nasıl bir cesarettir aslanım? Sucuk yerine yürek mi yedin sen? Vesile ile orada LR1 olsaydı mutlaka çıkardı. Rüştü ispat edilen basit bir sistemi neden modern 4x4 araçlar kullanmıyor anlamak mümkün değil. Oysaki her abs sistemi olan ama iki ama dört çeker sistemde kullanılan basit bir abs ecu sistemi var land rover'de. Ve işin güzel tarafı araç sisteminden bağımsız çalışıyor. Çabi'in şirin 4x4'ünü almış olsaydım ilk işim abs beynini değiştirmek olacaktı. Hala elimde şeması ve ecu duruyor Bende şunu anlamadım abi, 3 teker boşa dönüyor ve biri dönmüyor, sensörler zaten bunu tespit ediyor. Kontrol ünitesi en azından şunu neden denemiyor? Diğer 3 tekeri full frene alıp bütün gücü hiç dönmeyen tekere iletmek? 3 teker boşa dönüyorsa kızaklayarakda olsa ilerler biraz, az ilerlerse araç freni ufaktan bırak. Algoritması bu kadar zor olmasa gerek. Bizim bu düşüdüğümüzü Alaman müyendisler düşünmüştür de engel nedir acep? yeniler çıkıyor Yorum bağlantısı
Servet Aydın 5 Aralık 2023 Paylaş 5 Aralık 2023 Ben yeterince tork oluşmadığını düşünüyorum. Ya da aktarma siteminde kayıplar fazla yaş itibariyle Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk 5 Aralık 2023 Paylaş 5 Aralık 2023 (düzenlendi) Mehmet Ozyurek yazdı: Servet yıkadı. Bana gelmiş. Çamura gir diyor. Girmem dedim Yok la kim yıkayacak dedim. Ben yıkarım dedi. Al o zaman naparsan yap dedim. Verdim anahtarı. Gitti çamurlarda oynadı. Kirletti. Yıkadı. ? O oynarken kimbilir nasıl baktım uzaktan uzaktan, bıyık üstünden... Servet Aydın yazdı: Esp'si iyi olan İKİ ÇEKERLER çıktı Bence kötü olanlar çıkmış, iyiler kalmış... 80 le giderken sol tarafın ıslak zemine denk geldiğini düşün... Senin şu an yapmasını istediğin şeyi yaparsa nerelerde olursun... 5 Aralık 2023 tarihinde Ertan Çabuk tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Alpay Sumer 5 Aralık 2023 Paylaş 5 Aralık 2023 Mehmet Göktürk yazdı: Bi an sonsuza kadar tekrar yapıp roller a tırmanamayacak sandım ? Amac rollera cıkabilmekmi yoksa rollerden cıkabilmekmi ? Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 5 Aralık 2023 Paylaş 5 Aralık 2023 Alpay Sumer yazdı: Bi an sonsuza kadar tekrar yapıp roller a tırmanamayacak sandım ? Amac rollera cıkabilmekmi yoksa rollerden cıkabilmekmi ? Haha yok hızla girersem üstünden yine düşerim hesabıyla ayarlayamıyorsun ? Ertan Çabuk yazdı: O oynarken kimbilir nasıl baktım uzaktan uzaktan, bıyık üstünden... Bence kötü olanlar çıkmış, iyiler kalmış... 80 le giderken sol tarafın ıslak zemine denk geldiğini düşün... Senin şu an yapmasını istediğin şeyi yaparsa nerelerde olursun... Bilgisayar hız bilgisini almıyor mu? Yorum bağlantısı
Alpay Sumer 5 Aralık 2023 Paylaş 5 Aralık 2023 Mehmet Ozyurek yazdı: Servet yıkadı. Bana gelmiş. Çamura gir diyor. Girmem dedim Yok la kim yıkayacak dedim. Ben yıkarım dedi. Al o zaman naparsan yap dedim. Verdim anahtarı. Gitti çamurlarda oynadı. Kirletti. Yıkadı. ? yepisyeni arabayı camura sokup ofrot mu yaptiniz bana biseyler oluyor galiba Mehmet Göktürk yazdı: Haha yok hızla girersem üstünden yine düşerim hesabıyla ayarlayamıyorsun ? bu seferde cıkma töreni geri geri tekrarlanırdı ? 1 Yorum bağlantısı
Serhat Işık 5 Aralık 2023 Paylaş 5 Aralık 2023 Çağlar Bayur yazdı: juke a onca çay evi malzemesi sığdırmak büyük başarı idi, demek ki işlevi önemli, vesile ile kumanda düğmeleri de yakıyor abi kaç yıldır planlama yapıyordum, küçük arabaya büyük işler sığdırmayı. sonunda başarmışım. düğme işine de bende hastayım. bir ara bunun için bmv 5.20 almak istemiştim. abi senin müzik tesisatında on numaraydı. hep hayalimdeki şeydir. ama bir türlü gerçekleştiremedim. Mehmet Ozyurek yazdı: Ben her aşamayı hayretle izledim.. onlar görünendi. daha ne malzemeler vardı da gerek kalmadı. yerine ortamına göre malzeme tedarik ederiz evel ALLAH. abi bu malzemeler kaskoya dahil mi? 4 1 Yorum bağlantısı
Fatih Keskin 5 Aralık 2023 Paylaş 5 Aralık 2023 Serhat Işık yazdı: abi kaç yıldır planlama yapıyordum, küçük arabaya büyük işler sığdırmayı. sonunda başarmışım. düğme işine de bende hastayım. bir ara bunun için bmv 5.20 almak istemiştim. abi senin müzik tesisatında on numaraydı. hep hayalimdeki şeydir. ama bir türlü gerçekleştiremedim. onlar görünendi. daha ne malzemeler vardı da gerek kalmadı. yerine ortamına göre malzeme tedarik ederiz evel ALLAH. abi bu malzemeler kaskoya dahil mi? tam teşekküllü kameraman cevat kelle gibisin 2 3 Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu 5 Aralık 2023 Paylaş 5 Aralık 2023 Serhat Işık yazdı: abi kaç yıldır planlama yapıyordum, küçük arabaya büyük işler sığdırmayı. sonunda başarmışım. düğme işine de bende hastayım. bir ara bunun için bmv 5.20 almak istemiştim. abi senin müzik tesisatında on numaraydı. hep hayalimdeki şeydir. ama bir türlü gerçekleştiremedim. onlar görünendi. daha ne malzemeler vardı da gerek kalmadı. yerine ortamına göre malzeme tedarik ederiz evel ALLAH. abi bu malzemeler kaskoya dahil mi? aslında bende baya tedarikli gelmiştim ama senin yanında pek gerek kalmadı. havada güzel gidince bagajda ki tambur hiç inmedi, branda inmedi, masaya gerek kalmadı. semaver, odun ve balta dışında bir şey indirmedim ben. 1 Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay 5 Aralık 2023 Paylaş 5 Aralık 2023 Maşallah ne güzel toplantı olmuş. Gelemedik maalesef, kısmet bir dahakine inşallah.. 3 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 5 Aralık 2023 Yazar Paylaş 5 Aralık 2023 Serhat Işık yazdı: abi senin müzik tesisatında on numaraydı. hep hayalimdeki şeydir. ama bir türlü gerçekleştiremedim. onlar görünendi. daha ne malzemeler vardı da gerek kalmadı. yerine ortamına göre malzeme tedarik ederiz evel ALLAH. abi bu malzemeler kaskoya dahil mi? 3000 liraya kadar dahil 1 Yorum bağlantısı
Murat Gedik 5 Aralık 2023 Paylaş 5 Aralık 2023 Çok güzel etkinlik olmuş. Keşke yakın olsaydık. Herkes TOGG'un başına toplanmış :-) ondan sonra da mangalın başına :-D 2 Yorum bağlantısı
Kemal Korkmaz 5 Aralık 2023 Paylaş 5 Aralık 2023 Servet Aydın yazdı: Vesile ile orada LR1 olsaydı mutlaka çıkardı. Rüştü ispat edilen basit bir sistemi neden modern 4x4 araçlar kullanmıyor anlamak mümkün değil. Oysaki her abs sistemi olan ama iki ama dört çeker sistemde kullanılan basit bir abs ecu sistemi var land rover'de. Ve işin güzel tarafı araç sisteminden bağımsız çalışıyor. Çabi'in şirin 4x4'ünü almış olsaydım ilk işim abs beynini değiştirmek olacaktı. Hala elimde şeması ve ecu duruyor Ben Rolleri getir üstünden geçerim demiştim ama ortalıkta yoktu 4 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 5 Aralık 2023 Paylaş 5 Aralık 2023 Serhat Işık yazdı: senin müzik tesisatında on numaraydı. her tür org kına halı mangal hazırız 3 Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 5 Aralık 2023 Paylaş 5 Aralık 2023 (düzenlendi) Furkan Avcı yazdı: Bende şunu anlamadım abi, 3 teker boşa dönüyor ve biri dönmüyor, sensörler zaten bunu tespit ediyor. Kontrol ünitesi en azından şunu neden denemiyor? Diğer 3 tekeri full frene alıp bütün gücü hiç dönmeyen tekere iletmek? 3 teker boşa dönüyorsa kızaklayarakda olsa ilerler biraz, az ilerlerse araç freni ufaktan bırak. Algoritması bu kadar zor olmasa gerek. Bizim bu düşüdüğümüzü Alaman müyendisler düşünmüştür de engel nedir acep? yeniler çıkıyor Servet Aydın yazdı: Ben yeterince tork oluşmadığını düşünüyorum. Ya da aktarma siteminde kayıplar fazla yaş itibariyle Biraz teknik bilgiye boğalım mı? Quattro için konuşursak benim arabadaki sistemin torque bias'ı, 2.1:1 imiş, yani torku 2'ye 1 dağıtabiiyor. Yere basan tekere gelen o 1/3.1'lik tork 1800 kg arabayı rollerdan çıkarmaya yetmiyor muhtemelen. Sonraki seride 4:1 yapmışlar bu oranı, onun için bir sonraki kasanın videoları var, çıkıyor aynı durumda. Benim kasanın da çıktığı bir video var ama bir çok değişken var orada muhtemelen. Elektroniğe gelince de bunu yapacak sistem EDL yani elektronik diferansiyel kilidi. Bu sistem sağ ve sol tekerlerin ABS sensörlerinden gelen verilere göre eğer iki teker arasında belli bir hız farkı varsa hızlı dönen tekere fren uyguluyor ve bu sistem 100kmh'ye kadar devrede. Peki niye çıkamadı roller'dan? Çünkü bu sistem çok hassas değil, tam fren uyguluyor ve sonra bırakıyor, roller'daki tekeri belli bir hızda sabitlemek için hassas bir fren gücü lazım. Hatırlarsanız ESP açıkken benim araba hafif hafif yaylanıyordu çıkacak sandım ben hatta, ama işte yerdeki tekerdeki tork o an çıkarmaya yetmiyor, EDL de freni geri bırakınca başa dönüyorsun. Yenilerinde bu sistemi de daha hassas çalışacak hale getirmişler. Onun için yeni quattro (torsen, haldex, ultra farketmez) sistemlerine sahip yeni kasa A6'yı getirsek muhtemelen hem ESP açık hem de kapalı olarak çıkabilir. Bu arada bu çok mu önemli? Binek bir otomobil için çok da önemli değil bence, gerçek hayatta diğer tekerlerde mutlak 0 tutunma olması çok olacak bir şey değil. Sistemin amacı bu olsa direk diff lock koyarlardı zaten. Tüm sistemin amacı yüksek hızda daha iyi yol tutuş. Özellikle S'teki sistemin. 5 Aralık 2023 tarihinde Selim Bilgin tarafından düzenlendi 10 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 5 Aralık 2023 Yazar Paylaş 5 Aralık 2023 Kanalımıza abone olunuz.. olmayanları oldurunuz. 6 Yorum bağlantısı
Halis Parlak 5 Aralık 2023 Paylaş 5 Aralık 2023 Tırla gelen arkadaş kim? Merak ettim ilk kez gördüğümden Yorum bağlantısı
Cem Işık 5 Aralık 2023 Paylaş 5 Aralık 2023 Halis Parlak yazdı: Tırla gelen arkadaş kim? Merak ettim ilk kez gördüğümden @Kemal Korkmaz abi , Nevşehir tarafından geldi 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 5 Aralık 2023 Paylaş 5 Aralık 2023 Mehmet Ozyurek yazdı: Kanalımıza abone olunuz.. olmayanları oldurunuz. Videoyu gözü kapalı izleyince sucuk pişiyormuş gibi geliyor. Servet Abi çamura girdikçe Emmi'nin içi cız ediyor, hani sucuğun yağı ateşe düşünce cız eder ya, aynı onun gibi. 3 8 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 5 Aralık 2023 Paylaş 5 Aralık 2023 Selim Bilgin yazdı: Biraz teknik bilgiye boğalım mı? Quattro için konuşursak benim arabadaki sistemin torque bias'ı, 2.1:1 imiş, yani torku 2'ye 1 dağıtabiiyor. Yere basan tekere gelen o 1/3.1'lik tork 1800 kg arabayı rollerdan çıkarmaya yetmiyor muhtemelen. Sonraki seride 4:1 yapmışlar bu oranı, onun için bir sonraki kasanın videoları var, çıkıyor aynı durumda. Benim kasanın da çıktığı bir video var ama bir çok değişken var orada muhtemelen. Elektroniğe gelince de bunu yapacak sistem EDL yani elektronik diferansiyel kilidi. Bu sistem sağ ve sol tekerlerin ABS sensörlerinden gelen verilere göre eğer iki teker arasında belli bir hız farkı varsa hızlı dönen tekere fren uyguluyor ve bu sistem 100kmh'ye kadar devrede. Peki niye çıkamadı roller'dan? Çünkü bu sistem çok hassas değil, tam fren uyguluyor ve sonra bırakıyor, roller'daki tekeri belli bir hızda sabitlemek için hassas bir fren gücü lazım. Hatırlarsanız ESP açıkken benim araba hafif hafif yaylanıyordu çıkacak sandım ben hatta, ama işte yerdeki tekerdeki tork o an çıkarmaya yetmiyor, EDL de freni geri bırakınca başa dönüyorsun. Yenilerinde bu sistemi de daha hassas çalışacak hale getirmişler. Onun için yeni quattro (torsen, haldex, ultra farketmez) sistemlerine sahip yeni kasa A6'yı getirsek muhtemelen hem ESP açık hem de kapalı olarak çıkabilir. Bu arada bu çok mu önemli? Binek bir otomobil için çok da önemli değil bence, gerçek hayatta diğer tekerlerde mutlak 0 tutunma olması çok olacak bir şey değil. Sistemin amacı bu olsa direk diff lock koyarlardı zaten. Tüm sistemin amacı yüksek hızda daha iyi yol tutuş. Özellikle S'teki sistemin. Ben quattro almam daha 2 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 5 Aralık 2023 Paylaş 5 Aralık 2023 Selim Bilgin yazdı: Biraz teknik bilgiye boğalım mı? Quattro için konuşursak benim arabadaki sistemin torque bias'ı, 2.1:1 imiş, yani torku 2'ye 1 dağıtabiiyor. Yere basan tekere gelen o 1/3.1'lik tork 1800 kg arabayı rollerdan çıkarmaya yetmiyor muhtemelen. Sonraki seride 4:1 yapmışlar bu oranı, onun için bir sonraki kasanın videoları var, çıkıyor aynı durumda. Benim kasanın da çıktığı bir video var ama bir çok değişken var orada muhtemelen. Elektroniğe gelince de bunu yapacak sistem EDL yani elektronik diferansiyel kilidi. Bu sistem sağ ve sol tekerlerin ABS sensörlerinden gelen verilere göre eğer iki teker arasında belli bir hız farkı varsa hızlı dönen tekere fren uyguluyor ve bu sistem 100kmh'ye kadar devrede. Peki niye çıkamadı roller'dan? Çünkü bu sistem çok hassas değil, tam fren uyguluyor ve sonra bırakıyor, roller'daki tekeri belli bir hızda sabitlemek için hassas bir fren gücü lazım. Hatırlarsanız ESP açıkken benim araba hafif hafif yaylanıyordu çıkacak sandım ben hatta, ama işte yerdeki tekerdeki tork o an çıkarmaya yetmiyor, EDL de freni geri bırakınca başa dönüyorsun. Yenilerinde bu sistemi de daha hassas çalışacak hale getirmişler. Onun için yeni quattro (torsen, haldex, ultra farketmez) sistemlerine sahip yeni kasa A6'yı getirsek muhtemelen hem ESP açık hem de kapalı olarak çıkabilir. Bu arada bu çok mu önemli? Binek bir otomobil için çok da önemli değil bence, gerçek hayatta diğer tekerlerde mutlak 0 tutunma olması çok olacak bir şey değil. Sistemin amacı bu olsa direk diff lock koyarlardı zaten. Tüm sistemin amacı yüksek hızda daha iyi yol tutuş. Özellikle S'teki sistemin. Seninki 7 numara oluyor. Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 5 Aralık 2023 Paylaş 5 Aralık 2023 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Ben quattro almam daha 4 Yorum bağlantısı
Recommended Posts