İçeriğe Yönlendir

Ev Tipi Nem Alma Cihazı Tavsiyesi

Harun Kocaçalışkan

Recommended Posts

Harun Kocaçalışkan

Arkadaşlar bizim evin artık dış cephesinden midir, yatak odasında ebeveyn banyosu olmasından mıdır nedir yatak odasında çok nem olduğunu düşünüyorum. Nem ölçer aldım %80 civarında çıkıyor kışın yağmurlu havalarda. Salonda %65 çıkıyor. Yazın yatak odası %60 civarı oluyor. Ev 4. kat güney cephe. Bu nem de eşyaların arkasında küflenmelere ve uyku problemlerine yol açıyor. 

Ben de nem alma cihazlarını araştırmaya başladım ama çok farklı cihazlar ve markalar var. Kullanılacak alan 20-25 m2 civarı. Amacım bu nemin %60 seviyelerine inmesi. Böyle bir cihaz alan kullanan var mıdır? 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

bence nemi/suyu kesmek daha efektif olur, çok iyi sonç veren boyalar/boya altı astarlar var.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Çağlar abi'ye katılmakla beraber, nem alma cihazı yerine klima düşünürdüm. Klima da nem alıyor. Yazın soğuk, kışın sıcak da yapar, tüm nemi de alır.

Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan
Sani Gerşon yazdı:

Çağlar abi'ye katılmakla beraber, nem alma cihazı yerine klima düşünürdüm. Klima da nem alıyor. Yazın soğuk, kışın sıcak da yapar, tüm nemi de alır.

Salonda klima var ama yatak odasına etki eder mi?

Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Ben trotec nem alma cihazı kullanıyorum 4 senedir

Hangi modeli?

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Ben trotec nem alma cihazı kullanıyorum 4 senedir

Bulunduğu ortamın ısısını değiştiriyormu ?

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Harun Kocaçalışkan yazdı:

Salonda klima var ama yatak odasına etki eder mi?

Tabii ki ama istediğiniz düzeyde olmayacaktır. Yatak odasına da klima taktırılabilir.

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Son 3 senedir 68e kullanıyorum. Daha önceden 51e kullanıyordum. Ama trotec her sene bazı ürünlerin üretimini kesip yeni ürün sürüyor piyasaya. 

ortam sıcaklığından birkaç derece fazla sıcaklıkta hava üflüyor. Yani ortam sıcaklığını teorikte etkiliyor ama pratikte etkilemiyor pek. Ya da yarım derece belki etkiliyordur. Ama ben 55m2 net alanda kullanıyorum. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hamit inan

Dıştan mantolama yok mu evde?

Genelde yüksek nem ısı farkından oluşur. Sıcak ortam havası soğuk duvara deydikce katlanır. Demlik kapağı misali

Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan
Hamit inan yazdı:

Dıştan mantolama yok mu evde?

Genelde yüksek nem ısı farkından oluşur. Sıcak ortam havası soğuk duvara deydikce katlanır. Demlik kapağı misali

Var mı yok mu bilmiyorum açıkçası. Varsa da dış cephe kaplaması çok da uygun yapılmamış sanırım. 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
(düzenlendi)

Herkes nemin mantolamadan olduğunu söylüyor. Fakat, nem denen şey havadaki su buharı. Eğer duvar soğuksa orada suya dönüşüyor. Eğer tüm cepheler yalıtımlı olursa nem kaybolmuyor. Havada duruyor. 

yanlış mıyım? 

?

.

tarihinde Tansu Kalafatoğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Hamit inan
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Herkes nemin mantolamadan olduğunu söylüyor. Fakat, nem denen şey havadaki su buharı. Eğer duvar soğuksa orada suya dönüşüyor. Eğer tüm cepheler yalıtımlı olursa nem kaybolmuyor. Havada duruyor. 

Annemin evi ile bir arkadaşta bu nem sorunu vardı. ikisinide içten tavan dahil manto yaptık. Nemden eser kalmadı. Duvar soğuk oluyor ısınan hava duvara değdiği anda nemi bırakıyor. Sürekli hava akımı nem birakma leş gibi birikim... 5-10 sene oldu tık yok nemden. Isı transferi kesilince mis gibi oldular

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Havada duruyor

Klima peteği gibi gelen nemi duvar yogunlastiriyor. hava tazelendikce döngü devam ediyor. Havadaki+ yeniden duvardan kalkan tam arttırıyor bu sefer 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Hamit inan yazdı:

Annemin evi ile bir arkadaşta bu nem sorunu vardı. ikisinide içten tavan dahil manto yaptık. Nemden eser kalmadı. Duvar soğuk oluyor ısınan hava duvara değdiği anda nemi bırakıyor. Sürekli hava akımı nem birakma leş gibi birikim... 5-10 sene oldu tık yok nemden. Isı transferi kesilince mis gibi oldular

hocam nem yani su buharı duvardan girmiyor ki. Yani içerideki su buharı, soğuk yüzey bulamayınca duvarda suya dönüşmüyor. Ama havada asılı kalıyor. Bu da nem

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

hocam nem yani su buharı duvardan girmiyor ki. Yani içerideki su buharı, soğuk yüzey bulamayınca duvarda suya dönüşmüyor. Ama havada asılı kalıyor. Bu da nem

Duvardan giriyor demiyor. Duvar kadar soğuk olmadığından yoğunlaşmıyot orada diyor.

Evin ısısını 24 25 altına düşğrmemek de çözüm olur duvarların soğumasına izin vermemek lazım. Gündüz kapat akşam aç şeklindeki evlerde yani öyle ısınılan evlerde daha çok olur.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
İlkay Başaran yazdı:

Duvardan giriyor demiyor. Duvar kadar soğuk olmadığından yoğunlaşmıyot orada diyor.

Evin ısısını 24 25 altına düşğrmemek de çözüm olur duvarların soğumasına izin vermemek lazım. Gündüz kapat akşam aç şeklindeki evlerde yani öyle ısınılan evlerde daha çok olur.

ama o zaman nem sorununu çözmüş olmuyoruz. Küf sorunu çözülüyor. Duvarlarda su olmasa da çok nemli havayı soluyoruz. Bu da sağlıklı değil. 

Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

ama o zaman nem sorununu çözmüş olmuyoruz. Küf sorunu çözülüyor. Duvarlarda su olmasa da çok nemli havayı soluyoruz. Bu da sağlıklı değil. 

Aynen ben evin icindeki nemi azaltmak istiyorum. Yani meteoroloji diyor mesela hava %80 nem. Ben camlari acarsam bu hava iceri giriyor ev de %80 nem. Ben bu havayi kurutmam lazim.

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Bizimki gibi yerde ist gibi yerde o işin net çözümü yok zaten. Havada yüzde 80 nem var. Evdekini aldık hiç mi havalanmayacak? Dışarı çıktık? Kaderimiz bu.

Screenshot_20231208_220246_Weather.jpg

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
İlkay Başaran yazdı:

Bizimki gibi yerde ist gibi yerde o işin net çözümü yok zaten. Havada yüzde 80 nem var. Evdekini aldık hiç mi havalanmayacak? Dışarı çıktık? Kaderimiz bu.

Screenshot_20231208_220246_Weather.jpg

İnsanlar evlerini 26 derecede tutuyor. Bu sıcaklıkta bağıl nem düşük çıkıyor. Ben 23’ten yukarı çıkarmıyorum. Nem yüksek. Ev küçük olunca nefesimizden çıkan buhar bile etkiliyor. Kombi yakacağıma elektrik yakıp nemi çekiyorum. 26 çok geliyor bana. Kışın evde tshirt ile oturamıyorum. Müsriflik geliyor. 

Ama bazı evler çok sıcak olmamasına rağmen bağıl nemi düşük oluyor. Onu çözemedim. 

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

İnsanlar evlerini 26 derecede tutuyor. Bu sıcaklıkta bağıl nem düşük çıkıyor. Ben 23’ten yukarı çıkarmıyorum. Nem yüksek. Ev küçük olunca nefesimizden çıkan buhar bile etkiliyor. Kombi yakacağıma elektrik yakıp nemi çekiyorum. 26 çok geliyor bana. Kışın evde tshirt ile oturamıyorum. Müsriflik geliyor. 

Ama bazı evler çok sıcak olmamasına rağmen bağıl nemi düşük oluyor. Onu çözemedim. 

Bu arada asıl tehlike küf.

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

23’ten yukarı çıkarmıyorum

19 da kafi aslında, not: salondan şortla yazıyorum

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Hamit inan
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Sıcak hava soğuk duvara  deyince damlama, ince ince ıslanma yapıyor. Hem dışarıdan gelen havanın rutubeti hem buradan buharlaşan birleşince katlanarak artıyor. 

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Küf sorunu

Küf uzun süreli nem solucu oluşuyor. Dediğim gibi iki dairede sorun bu şekilde çözüldü. Hele hele arkadaşın yatak odasının tavan ve duvarlar berbattı küfren. Mop bezi çamaşır suyuna bulayıp duvar ve tavanı silin. 5-10 dakika sonra yeni boyamış gibi oluyor. Tabi iyice havalandırın 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Muhammet Ergün

çamaşır suyunu geçen yıllarda denemiştim oldukça etkili bir çözüm.

o duvar yani köşeyi d.. d..........c silikonlu boya ile boyadım eski seneler kadar küf olmadı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...