Harun Kocaçalışkan 8 Aralık 2023 Paylaş 8 Aralık 2023 Arkadaşlar bizim evin artık dış cephesinden midir, yatak odasında ebeveyn banyosu olmasından mıdır nedir yatak odasında çok nem olduğunu düşünüyorum. Nem ölçer aldım %80 civarında çıkıyor kışın yağmurlu havalarda. Salonda %65 çıkıyor. Yazın yatak odası %60 civarı oluyor. Ev 4. kat güney cephe. Bu nem de eşyaların arkasında küflenmelere ve uyku problemlerine yol açıyor. Ben de nem alma cihazlarını araştırmaya başladım ama çok farklı cihazlar ve markalar var. Kullanılacak alan 20-25 m2 civarı. Amacım bu nemin %60 seviyelerine inmesi. Böyle bir cihaz alan kullanan var mıdır? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 8 Aralık 2023 Paylaş 8 Aralık 2023 bence nemi/suyu kesmek daha efektif olur, çok iyi sonç veren boyalar/boya altı astarlar var. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 8 Aralık 2023 Paylaş 8 Aralık 2023 Çağlar abi'ye katılmakla beraber, nem alma cihazı yerine klima düşünürdüm. Klima da nem alıyor. Yazın soğuk, kışın sıcak da yapar, tüm nemi de alır. Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan 8 Aralık 2023 Yazar Paylaş 8 Aralık 2023 Sani Gerşon yazdı: Çağlar abi'ye katılmakla beraber, nem alma cihazı yerine klima düşünürdüm. Klima da nem alıyor. Yazın soğuk, kışın sıcak da yapar, tüm nemi de alır. Salonda klima var ama yatak odasına etki eder mi? Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 8 Aralık 2023 Paylaş 8 Aralık 2023 Koçtaş gibi yerlerde nem alma kutuları var. İçlerinde birer kartuş var. Eski evde nem daha fazlaydı kullanmıştım içinde biriken suya inanamadım. köşeye biyere koyuyorsunuz o kadar. Arada suyunu boşaltın yeterli. https://www.hepsiburada.com/nem-alicilar-c-60000301 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 8 Aralık 2023 Paylaş 8 Aralık 2023 Ben trotec nem alma cihazı kullanıyorum 4 senedir Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan 8 Aralık 2023 Yazar Paylaş 8 Aralık 2023 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Ben trotec nem alma cihazı kullanıyorum 4 senedir Hangi modeli? Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 8 Aralık 2023 Paylaş 8 Aralık 2023 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Ben trotec nem alma cihazı kullanıyorum 4 senedir Bulunduğu ortamın ısısını değiştiriyormu ? Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 8 Aralık 2023 Paylaş 8 Aralık 2023 Harun Kocaçalışkan yazdı: Salonda klima var ama yatak odasına etki eder mi? Tabii ki ama istediğiniz düzeyde olmayacaktır. Yatak odasına da klima taktırılabilir. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 8 Aralık 2023 Paylaş 8 Aralık 2023 Son 3 senedir 68e kullanıyorum. Daha önceden 51e kullanıyordum. Ama trotec her sene bazı ürünlerin üretimini kesip yeni ürün sürüyor piyasaya. ortam sıcaklığından birkaç derece fazla sıcaklıkta hava üflüyor. Yani ortam sıcaklığını teorikte etkiliyor ama pratikte etkilemiyor pek. Ya da yarım derece belki etkiliyordur. Ama ben 55m2 net alanda kullanıyorum. 1 Yorum bağlantısı
Hamit inan 8 Aralık 2023 Paylaş 8 Aralık 2023 Dıştan mantolama yok mu evde? Genelde yüksek nem ısı farkından oluşur. Sıcak ortam havası soğuk duvara deydikce katlanır. Demlik kapağı misali Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan 8 Aralık 2023 Yazar Paylaş 8 Aralık 2023 Hamit inan yazdı: Dıştan mantolama yok mu evde? Genelde yüksek nem ısı farkından oluşur. Sıcak ortam havası soğuk duvara deydikce katlanır. Demlik kapağı misali Var mı yok mu bilmiyorum açıkçası. Varsa da dış cephe kaplaması çok da uygun yapılmamış sanırım. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 8 Aralık 2023 Paylaş 8 Aralık 2023 (düzenlendi) Herkes nemin mantolamadan olduğunu söylüyor. Fakat, nem denen şey havadaki su buharı. Eğer duvar soğuksa orada suya dönüşüyor. Eğer tüm cepheler yalıtımlı olursa nem kaybolmuyor. Havada duruyor. yanlış mıyım? ? . 8 Aralık 2023 tarihinde Tansu Kalafatoğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Hamit inan 8 Aralık 2023 Paylaş 8 Aralık 2023 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Herkes nemin mantolamadan olduğunu söylüyor. Fakat, nem denen şey havadaki su buharı. Eğer duvar soğuksa orada suya dönüşüyor. Eğer tüm cepheler yalıtımlı olursa nem kaybolmuyor. Havada duruyor. Annemin evi ile bir arkadaşta bu nem sorunu vardı. ikisinide içten tavan dahil manto yaptık. Nemden eser kalmadı. Duvar soğuk oluyor ısınan hava duvara değdiği anda nemi bırakıyor. Sürekli hava akımı nem birakma leş gibi birikim... 5-10 sene oldu tık yok nemden. Isı transferi kesilince mis gibi oldular Tansu Kalafatoğlu yazdı: Havada duruyor Klima peteği gibi gelen nemi duvar yogunlastiriyor. hava tazelendikce döngü devam ediyor. Havadaki+ yeniden duvardan kalkan tam arttırıyor bu sefer Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 8 Aralık 2023 Paylaş 8 Aralık 2023 Hamit inan yazdı: Annemin evi ile bir arkadaşta bu nem sorunu vardı. ikisinide içten tavan dahil manto yaptık. Nemden eser kalmadı. Duvar soğuk oluyor ısınan hava duvara değdiği anda nemi bırakıyor. Sürekli hava akımı nem birakma leş gibi birikim... 5-10 sene oldu tık yok nemden. Isı transferi kesilince mis gibi oldular hocam nem yani su buharı duvardan girmiyor ki. Yani içerideki su buharı, soğuk yüzey bulamayınca duvarda suya dönüşmüyor. Ama havada asılı kalıyor. Bu da nem Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 8 Aralık 2023 Paylaş 8 Aralık 2023 Tansu Kalafatoğlu yazdı: hocam nem yani su buharı duvardan girmiyor ki. Yani içerideki su buharı, soğuk yüzey bulamayınca duvarda suya dönüşmüyor. Ama havada asılı kalıyor. Bu da nem Duvardan giriyor demiyor. Duvar kadar soğuk olmadığından yoğunlaşmıyot orada diyor. Evin ısısını 24 25 altına düşğrmemek de çözüm olur duvarların soğumasına izin vermemek lazım. Gündüz kapat akşam aç şeklindeki evlerde yani öyle ısınılan evlerde daha çok olur. 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 8 Aralık 2023 Paylaş 8 Aralık 2023 İlkay Başaran yazdı: Duvardan giriyor demiyor. Duvar kadar soğuk olmadığından yoğunlaşmıyot orada diyor. Evin ısısını 24 25 altına düşğrmemek de çözüm olur duvarların soğumasına izin vermemek lazım. Gündüz kapat akşam aç şeklindeki evlerde yani öyle ısınılan evlerde daha çok olur. ama o zaman nem sorununu çözmüş olmuyoruz. Küf sorunu çözülüyor. Duvarlarda su olmasa da çok nemli havayı soluyoruz. Bu da sağlıklı değil. Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan 8 Aralık 2023 Yazar Paylaş 8 Aralık 2023 Tansu Kalafatoğlu yazdı: ama o zaman nem sorununu çözmüş olmuyoruz. Küf sorunu çözülüyor. Duvarlarda su olmasa da çok nemli havayı soluyoruz. Bu da sağlıklı değil. Aynen ben evin icindeki nemi azaltmak istiyorum. Yani meteoroloji diyor mesela hava %80 nem. Ben camlari acarsam bu hava iceri giriyor ev de %80 nem. Ben bu havayi kurutmam lazim. Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 8 Aralık 2023 Paylaş 8 Aralık 2023 Tansu Kalafatoğlu yazdı: ama o zaman nem sorununu çözmüş olmuyoruz. Küf sorunu çözülüyor. Duvarlarda su olmasa da çok nemli havayı soluyoruz. Bu da sağlıklı değil. Bizimki gibi yerde ist gibi yerde o işin net çözümü yok zaten. Havada yüzde 80 nem var. Evdekini aldık hiç mi havalanmayacak? Dışarı çıktık? Kaderimiz bu. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 8 Aralık 2023 Paylaş 8 Aralık 2023 İlkay Başaran yazdı: Bizimki gibi yerde ist gibi yerde o işin net çözümü yok zaten. Havada yüzde 80 nem var. Evdekini aldık hiç mi havalanmayacak? Dışarı çıktık? Kaderimiz bu. İnsanlar evlerini 26 derecede tutuyor. Bu sıcaklıkta bağıl nem düşük çıkıyor. Ben 23’ten yukarı çıkarmıyorum. Nem yüksek. Ev küçük olunca nefesimizden çıkan buhar bile etkiliyor. Kombi yakacağıma elektrik yakıp nemi çekiyorum. 26 çok geliyor bana. Kışın evde tshirt ile oturamıyorum. Müsriflik geliyor. Ama bazı evler çok sıcak olmamasına rağmen bağıl nemi düşük oluyor. Onu çözemedim. Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 8 Aralık 2023 Paylaş 8 Aralık 2023 Tansu Kalafatoğlu yazdı: İnsanlar evlerini 26 derecede tutuyor. Bu sıcaklıkta bağıl nem düşük çıkıyor. Ben 23’ten yukarı çıkarmıyorum. Nem yüksek. Ev küçük olunca nefesimizden çıkan buhar bile etkiliyor. Kombi yakacağıma elektrik yakıp nemi çekiyorum. 26 çok geliyor bana. Kışın evde tshirt ile oturamıyorum. Müsriflik geliyor. Ama bazı evler çok sıcak olmamasına rağmen bağıl nemi düşük oluyor. Onu çözemedim. Bu arada asıl tehlike küf. 1 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 8 Aralık 2023 Paylaş 8 Aralık 2023 Tansu Kalafatoğlu yazdı: 23’ten yukarı çıkarmıyorum 19 da kafi aslında, not: salondan şortla yazıyorum 1 Yorum bağlantısı
Hamit inan 8 Aralık 2023 Paylaş 8 Aralık 2023 Tansu Kalafatoğlu yazdı: hocam nem yani su buharı duvardan girmiyor ki. Yani içerideki su buharı, soğuk yüzey bulamayınca duvarda suya dönüşmüyor. Ama havada asılı kalıyor. Bu da nem Sıcak hava soğuk duvara deyince damlama, ince ince ıslanma yapıyor. Hem dışarıdan gelen havanın rutubeti hem buradan buharlaşan birleşince katlanarak artıyor. Tansu Kalafatoğlu yazdı: Küf sorunu Küf uzun süreli nem solucu oluşuyor. Dediğim gibi iki dairede sorun bu şekilde çözüldü. Hele hele arkadaşın yatak odasının tavan ve duvarlar berbattı küfren. Mop bezi çamaşır suyuna bulayıp duvar ve tavanı silin. 5-10 dakika sonra yeni boyamış gibi oluyor. Tabi iyice havalandırın 1 Yorum bağlantısı
Muhammet Ergün 9 Aralık 2023 Paylaş 9 Aralık 2023 çamaşır suyunu geçen yıllarda denemiştim oldukça etkili bir çözüm. o duvar yani köşeyi d.. d..........c silikonlu boya ile boyadım eski seneler kadar küf olmadı. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts