Ebrar Tüfek 9 Aralık 2023 Paylaş 9 Aralık 2023 Corsanın şanzıman yağı dolum kapağından baktığımda yağ hafif kararmış gibi duruyor, değiştirmek istiyorum, yüksek kmlerde değişince sıkıntı olacak biliyorum, hazır km düşükken değiştirsem acaba bi problem olurmu, hem kafam rahat olur hemde satarken güzel bir artısı olur diye düşündüm, daha önce değiştiren varmıdır, normalde bu kmlerde pek problem olmuyor, ancak opelin robotize otomatiğinde hiç değiştiren duymadım. Km 120 binde Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 9 Aralık 2023 Paylaş 9 Aralık 2023 otomatik debriyaj olan sistem mi bu , baskı balata ve senktromeçli şanzımanı olan Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 9 Aralık 2023 Yazar Paylaş 9 Aralık 2023 Çağlar Bayur yazdı: otomatik debriyaj olan sistem mi bu , baskı balata ve senktromeçli şanzımanı olan Aynen öyle abi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 9 Aralık 2023 Paylaş 9 Aralık 2023 değişir ama illlaki hava alma prosedürü vardı ona uymalı Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 10 Aralık 2023 Yazar Paylaş 10 Aralık 2023 yutup ustalarına bi bakayım yapan varmı Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 10 Aralık 2023 Paylaş 10 Aralık 2023 Bu tür şanzımanların şanzıman kısmı normal manuel şanzıman oluyor, o kısımda zaten sorun yok, bildiğimiz doldur boşalt. Ama robot kısmının yağı (aslında hidrolik sıvısı) değişince Çağlar abinin dediği gibi hava alma prosedürü oluyor cihazla. Benim Alfa'da benzer şekilde yapmıştık. Çift kavrama da olsa mantık olarak selespeed tek kavramayla aynı çalışıyordu. 2 Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık 10 Aralık 2023 Paylaş 10 Aralık 2023 Astranın şanzıman yağını değiştirmiştim ben kendim. Değiştir bence Ebrar. Hem vitesler rahatlıyor. Benimki 1.8 litre alıyordu. Ben yanlış hatırlamıyorsam 210 220 bin km gibi değiştirmiştim. Öncesinde değişmiş mi bilmiyorum. Bir olumsuzluk yaşamadım. Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 10 Aralık 2023 Yazar Paylaş 10 Aralık 2023 Oğuzkan Erışık yazdı: Astranın şanzıman yağını değiştirmiştim ben kendim. Değiştir bence Ebrar. Hem vitesler rahatlıyor. Benimki 1.8 litre alıyordu. Ben yanlış hatırlamıyorsam 210 220 bin km gibi değiştirmiştim. Öncesinde değişmiş mi bilmiyorum. Bir olumsuzluk yaşamadım. abi hava alma işlemi varmış havasını nasıl aldın ? sen böyle yazınca bi heves geldi, yağı değişip bide kalibrssyon yaptırdım mı çiçek olur. Selim Bilgin yazdı: Bu tür şanzımanların şanzıman kısmı normal manuel şanzıman oluyor, o kısımda zaten sorun yok, bildiğimiz doldur boşalt. Ama robot kısmının yağı (aslında hidrolik sıvısı) değişince Çağlar abinin dediği gibi hava alma prosedürü oluyor cihazla. Benim Alfa'da benzer şekilde yapmıştık. Çift kavrama da olsa mantık olarak selespeed tek kavramayla aynı çalışıyordu. İnternetten bi bakayım easytronic ne yağ kullanıyormuş, bi değişeceğim şu yağı hiç bi problem yok ama bu kmlerde aralıklarla değişmezse ilerde hiç değişmeyecek sonra 200 bine geldi mi sıkıntılar başlıyor Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık 10 Aralık 2023 Paylaş 10 Aralık 2023 Ebrar Tüfek yazdı: abi hava alma işlemi varmış havasını nasıl aldın ? sen böyle yazınca bi heves geldi, yağı değişip bide kalibrssyon yaptırdım mı çiçek olur. Ben sadece şanzımanın yağını boşaltıp yenisini koydum. Burada hava alma olayı yok. Biraz da hidrolik kısmına ekleme yaptım. Bu kısımda da şırıngayla biraz çekip, boşalttığım kısım kadar ekleme yaptım. Tamamen boşaltmadığım içn hava alma olayı yine yok. Hava alma işi için cihaz gerekli amatör olarak yapılacak bir iş değil. Arabaya biraz daha uzun süre binseydim hidrolik kısmını ara ara çekip doldurup tazeleyecektim ama o kadar süre binmedim 😄 youtube da tamir eden adam diye bir kanal var. Onun easytronik yağ değişim videosu sana yeteri kadar rehberlik eder. Astranın konusuna bir bak. Orada bahsetmiştim bende. Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 10 Aralık 2023 Yazar Paylaş 10 Aralık 2023 Oğuzkan Erışık yazdı: Ben sadece şanzımanın yağını boşaltıp yenisini koydum. Burada hava alma olayı yok. Biraz da hidrolik kısmına ekleme yaptım. Bu kısımda da şırıngayla biraz çekip, boşalttığım kısım kadar ekleme yaptım. Tamamen boşaltmadığım içn hava alma olayı yine yok. Hava alma işi için cihaz gerekli amatör olarak yapılacak bir iş değil. Arabaya biraz daha uzun süre binseydim hidrolik kısmını ara ara çekip doldurup tazeleyecektim ama o kadar süre binmedim 😄 youtube da tamir eden adam diye bir kanal var. Onun easytronik yağ değişim videosu sana yeteri kadar rehberlik eder. Astranın konusuna bir bak. Orada bahsetmiştim bende. Ben bi şanzımancıya sorayım robotun yağını komple değişmekle alakalı, lüzumsuz işlerle gelince kovuyor beni dükkandan, yine öyle yaparsa bir kaç günde bir şırıngayla değişim yaparım, bi kutu yağ bitene kadar devam ederim. Tabi temennim değişmesi yönünde konuya bi bakayım şimdi 1 Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık 10 Aralık 2023 Paylaş 10 Aralık 2023 Ebrar Tüfek yazdı: Ben bi şanzımancıya sorayım robotun yağını komple değişmekle alakalı, lüzumsuz işlerle gelince kovuyor beni dükkandan, yine öyle yaparsa bir kaç günde bir şırıngayla değişim yaparım, bi kutu yağ bitene kadar devam ederim. Tabi temennim değişmesi yönünde konuya bi bakayım şimdi Robotun yağ haznesinde minimumum altına indirmeden halledersin. 1000 kmde bir değiştirsen yeterli olur bence. Hidroliğe de dot 4 konuluyor bu arada Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 11 Aralık 2023 Paylaş 11 Aralık 2023 Şanzıman yağı değişmişken robotun da hidroliğini değiştirmek çok faydalı olacaktır. Beklemek hata Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 11 Aralık 2023 Yazar Paylaş 11 Aralık 2023 Oğuzkan Erışık yazdı: Robotun yağ haznesinde minimumum altına indirmeden halledersin. 1000 kmde bir değiştirsen yeterli olur bence. Hidroliğe de dot 4 konuluyor bu arada Sani Gerşon yazdı: Şanzıman yağı değişmişken robotun da hidroliğini değiştirmek çok faydalı olacaktır. Beklemek hata hepsini komple değişeceğiz, babamın lokantadan pilav üstü döner karşılığı işi hallettim 3 Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık 11 Aralık 2023 Paylaş 11 Aralık 2023 Ebrar Tüfek yazdı: hepsini komple değişeceğiz, babamın lokantadan pilav üstü döner karşılığı işi hallettim Bedavaya halletmişsin 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 11 Aralık 2023 Paylaş 11 Aralık 2023 Oğuzkan Erışık yazdı: Bedavaya halletmişsin buralarda 750 rakamı çıkar o menüye Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık 11 Aralık 2023 Paylaş 11 Aralık 2023 Çağlar Bayur yazdı: buralarda 750 rakamı çıkar o menüye Dükkan babasının. Eti pirinci babası alıyor. Garsonun maaşı babası veriyor. Ebrar en fazla 50 lira benzin yakar bu iş için Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 11 Aralık 2023 Paylaş 11 Aralık 2023 Oğuzkan Erışık yazdı: Dükkan babasının. Eti pirinci babası alıyor. Garsonun maaşı babası veriyor. Ebrar en fazla 50 lira benzin yakar bu iş için maliyete değil piyasa değerine bakacaz, yoksa sıfır ipona da 5000 den fazla verilmez işin içinden çıkamayız, andro candır spotunu da yerleştirileim araya Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 11 Aralık 2023 Paylaş 11 Aralık 2023 Çağlar Bayur yazdı: andro candır Poco? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 11 Aralık 2023 Paylaş 11 Aralık 2023 Sani Gerşon yazdı: Poco? kullanmayan bilmez 1 Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 11 Aralık 2023 Yazar Paylaş 11 Aralık 2023 Çağlar Bayur yazdı: buralarda 750 rakamı çıkar o menüye Pilav üstü 200, yanında bir tabak salata, bir tabak söğüş bedava, cola 25, iki kişi 450 liraya işi çözeriz, hadi bide sütlaç, 30 lira, toplam 510 liraya mevzu tamam Oğuzkan Erışık yazdı: Dükkan babasının. Eti pirinci babası alıyor. Garsonun maaşı babası veriyor. Ebrar en fazla 50 lira benzin yakar bu iş için yok yahu ne 50 si marşa basıyorum 2 sokak ilerde dükkan 1 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts