İçeriğe Yönlendir

Fiesta Kontak Arızası

Ümit Türkel

Recommended Posts

Ümit Türkel

2011 fiesta aracımın anahtarı kontağa sokup çevirdiğimde göstergenin ortasındaki kırmızı ışık yanıp sönüyor, marş basmıyor.

Yedek anahtarla da denedim, sonuç değişmedi. Anahtarı hafif aşağı kastırarak çevirirsem marş basıyor. Belli ki kontakla alakalı bir sorun var. 

Kontak değişimi dışında çözüm yolu arıyorum belki basit bir yolu vardır.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

bir anda hiç marş yapamadan yolda da bırakabilir, acilen bir oto anahtarcıya gidin yedek lerle birlikte

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ümit Türkel

Kontağa wd-40 sıkıp bekledim ve içine basınçlı hava tuttum. Şu an normal şekilde çalışıyor. Muhtemelen nemden dolayı içinde oksitlenen yerler vardı, çözününce temizlendi. tekrarlarsa kontak termiğini söküp temizleyeceğim. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emre Usta
Ümit Türkel yazdı:

Kontağa wd-40 sıkıp bekledim ve içine basınçlı hava tuttum. Şu an normal şekilde çalışıyor. Muhtemelen nemden dolayı içinde oksitlenen yerler vardı, çözününce temizlendi. tekrarlarsa kontak termiğini söküp temizleyeceğim. 

Calissa bile termik tekrar arizasini yapiyor bilginiz olsun

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar

Termiktense temizlemekle uğraşmayın değiştirin, çok pahalı değil. İçini açsanız da toplaması zor. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
İsmail Keser

Aynı problem benim de başıma geldi, nerede yolda bırakacağı belli olmuyor, 1 - 1.5 yıl önce 80 liraya değiştirdim. uğraşmaya değmez. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...