İçeriğe Yönlendir

Kaput Altı İzolasyon

Ali ÖZCAN

Recommended Posts

Ali ÖZCAN

Merhaba arkadaşlar, 2011 Mondeo 1.6 tdci aracımın motorunu yıkarken,kaput altındaki orijinal keçeye de uzaktan tazyikli su tuttum, uzaktan olmasına rağmen delindi yırtıldı, kötü görünen bir hal aldı. Yenisini alsam onlarda çok uyduruktan yapılmış.

Diyorum ki, ses ve ısı yalıtımında kullanılan yapışkanlı sünger,bitüself tarzı malzeme yapıştırsam,üstünede evlerde kullanılan siyah halıflex alıp, eski keçeyi şablon olarak kullanıp bire bir kesip, siyah halıfleksi klips lerden taksam,acaba bir sıkıntı olurmu.kıymetli fikirlerinize ihtiyacım var,Herkese hayırlı akşamlar

Yorum bağlantısı
Ali ÖZCAN
Mehmet Ozyurek yazdı:

Orijinal alamıyorsanız yan sanayi bir özel malzeme alın. 

Mehmet ağabey, ısıya dayanım benim de aklıma geldi,o yüzden fikrinizi almak istedim.Motor çok ısınıyor ama çıplak alev olmadığı için halıfleks alev almaz diye düşündüm,orijinali serviste çok fahiş, yan sanayi de siteye göre 1200-2000₺ arasında değişiyor,işin açığı yan sanayi de her ne kadar yanmaz diyorsa,pekte güvenmiyorum.

O zaman ısıya ve soğuğa dayanıklı kendinden yapışkanlı 6mm kalınlığı olan malzemeden 2 tane alıp üst üste yapıştırmak daha mantıklı diye düşünüyorum.

Berke Kaya yazdı:

Isıya dayanım önemli, tutuşabilir

Motor çok ısınıyor,kimi zaman kaput dayama demiri bile çok ısınıyor,kaldı ki keçe motora,dolayısıyla ısıya daha yakın,Alev alır mı acaba,maceraya da gerek yok diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Ali ÖZCAN yazdı:

Mehmet ağabey, ısıya dayanım benim de aklıma geldi,o yüzden fikrinizi almak istedim.Motor çok ısınıyor ama çıplak alev olmadığı için halıfleks alev almaz diye düşündüm,orijinali serviste çok fahiş, yan sanayi de siteye göre 1200-2000₺ arasında değişiyor,işin açığı yan sanayi de her ne kadar yanmaz diyorsa,pekte güvenmiyorum.

O zaman ısıya ve soğuğa dayanıklı kendinden yapışkanlı 6mm kalınlığı olan malzemeden 2 tane alıp üst üste yapıştırmak daha mantıklı diye düşünüyorum.

Motor çok ısınıyor,kimi zaman kaput dayama demiri bile çok ısınıyor,kaldı ki keçe motora,dolayısıyla ısıya daha yakın,Alev alır mı acaba,maceraya da gerek yok diye düşünüyorum.

Ben Qashqainin motor kapağını kaplamıştım.. Malzemeyi @Mustafa Arıkan vermişti bana. 

Halı olmaz ama yanmaz yapışkan sünger malzemeler olabilir.. işe de yarar.. 

Ateşle yanar ama ısıyla yanmaz.. 

Yorum bağlantısı
Ali ÖZCAN
Mehmet Ozyurek yazdı:

Ben Qashqainin motor kapağını kaplamıştım.. Malzemeyi @Mustafa Arıkan vermişti bana. 

Halı olmaz ama yanmaz yapışkan sünger malzemeler olabilir.. işe de yarar.. 

Ateşle yanar ama ısıyla yanmaz.. 

Zaten ağabey,orijinal keçe de sanki çakmakla yanacak gibi, sudan delinince,içi baklava gibi kat kat cam pamuğu benzeri sarı bir malzeme,yüzeyi de kağıt gibi ince siyah bir malzeme,dediğim gibi çakmakla yanar sanki.

Ben o zaman dediğim ısı ve soğuk mukavemeti olan siyah malzemeyi 2 kat olarak uygulayım,sonucu ve yükleyebilirsem fotoğrafı buradan paylaşırım.

Değerli yorum ve katkılarınız için hepinize teşekkür ederim,Hayırlı geceleriniz olsun.

Yorum bağlantısı
Süleyman Kaya
(düzenlendi)

motor bloğu üzerine halı keçe vs gibi olağan ürünler koymayın.. Isı ve ses yalıtım malzemeleri satılıyor onlardan yapın sonrada araca özel kaput keçesi yapanlar var preslenmiş keçe gibi duruyor hammaddesi nedir bilemiyorum, instagramda görmüştüm onlardan alınabilir. güzel birşey çıkar ortaya

tarihinde Süleyman Kaya tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

Yanmaz malzeme kullanın. Araçta yangın çıkması için alev olmasına gerek yok. Belli bir ısının üzerinde polimer bir sünger alev yürüme durumuna geçer.

Çok riskli hiç maceraya girmeyin.

Yorum bağlantısı
Süleyman Kaya

Şunu görmüştüm internette, bi göz atabilirsiniz, satıcıyla alakam yok, ürün hakkındada bilgim yok açıkcası

IMG_9150.jpeg

IMG_9149.jpeg

Yorum bağlantısı
Tamer Topaç

Orjinal alın, riske girmeyin. Bu işlerle uğraşan, yapan, satan bir çok firma artık kaput içi izolasyon işine girmiyor ya da, satışını yapmıyorlar. Bir çoğu kalitesiz ve beklentiyi karşılamıyor. Dolayısıyla, bu işlerle uğraşmıyor ve riske girmek istemiyorlar.

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Cem Işık yazdı:

mercedesemi?

Yorum bağlantısı
Cem Işık
Doğan Arşiray yazdı:

mercedesemi?

Ben glb için aldım ama bir çok marka için üretimi var firmanın

Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar

Orjinali çok para, internetten yanmaz izalasyon malsemesi alıp eskinin kalıbını çıkarıp yapmıştım, hatta bir parçası da kaldı, gelince özellikle test ettim.Bir tarafı kendinden yapışkanlı malzeme.

Yorum bağlantısı
Ali ÖZCAN
Süleyman Kaya yazdı:

motor bloğu üzerine halı keçe vs gibi olağan ürünler koymayın.. Isı ve ses yalıtım malzemeleri satılıyor onlardan yapın sonrada araca özel kaput keçesi yapanlar var preslenmiş keçe gibi duruyor hammaddesi nedir bilemiyorum, instagramda görmüştüm onlardan alınabilir. güzel birşey çıkar ortaya

Teşekkür ederim, Süleyman bey, 2 adet 9 mm ısı ve soğuğa dayanıklı kaput altı yapışkanlı keçe benzeri malzeme sipariş ettim, geldiği ve havanın güzel olduğu gün takmayı düşünüyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Süleyman Kaya
Ali ÖZCAN yazdı:

Teşekkür ederim, Süleyman bey, 2 adet 9 mm ısı ve soğuğa dayanıklı kaput altı yapışkanlı keçe benzeri malzeme sipariş ettim, geldiği ve havanın güzel olduğu gün takmayı düşünüyorum.

Güle güle kullanın, çözüm bulmanız güzel

Yorum bağlantısı
Ali ÖZCAN
Süleyman Kaya yazdı:

Güle güle kullanın, çözüm bulmanız güzel

Çok teşekkür ediyorum Süleyman bey Allah razı olsun 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...