Ali ÖZCAN 25 Aralık 2023 Paylaş 25 Aralık 2023 Merhaba arkadaşlar, 2011 Mondeo 1.6 tdci aracımın motorunu yıkarken,kaput altındaki orijinal keçeye de uzaktan tazyikli su tuttum, uzaktan olmasına rağmen delindi yırtıldı, kötü görünen bir hal aldı. Yenisini alsam onlarda çok uyduruktan yapılmış. Diyorum ki, ses ve ısı yalıtımında kullanılan yapışkanlı sünger,bitüself tarzı malzeme yapıştırsam,üstünede evlerde kullanılan siyah halıflex alıp, eski keçeyi şablon olarak kullanıp bire bir kesip, siyah halıfleksi klips lerden taksam,acaba bir sıkıntı olurmu.kıymetli fikirlerinize ihtiyacım var,Herkese hayırlı akşamlar Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 25 Aralık 2023 Paylaş 25 Aralık 2023 Orijinal alamıyorsanız yan sanayi bir özel malzeme alın. Yorum bağlantısı
Ali ÖZCAN 25 Aralık 2023 Yazar Paylaş 25 Aralık 2023 Mehmet Ozyurek yazdı: Orijinal alamıyorsanız yan sanayi bir özel malzeme alın. Mehmet ağabey, ısıya dayanım benim de aklıma geldi,o yüzden fikrinizi almak istedim.Motor çok ısınıyor ama çıplak alev olmadığı için halıfleks alev almaz diye düşündüm,orijinali serviste çok fahiş, yan sanayi de siteye göre 1200-2000₺ arasında değişiyor,işin açığı yan sanayi de her ne kadar yanmaz diyorsa,pekte güvenmiyorum. O zaman ısıya ve soğuğa dayanıklı kendinden yapışkanlı 6mm kalınlığı olan malzemeden 2 tane alıp üst üste yapıştırmak daha mantıklı diye düşünüyorum. Berke Kaya yazdı: Isıya dayanım önemli, tutuşabilir Motor çok ısınıyor,kimi zaman kaput dayama demiri bile çok ısınıyor,kaldı ki keçe motora,dolayısıyla ısıya daha yakın,Alev alır mı acaba,maceraya da gerek yok diye düşünüyorum. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 25 Aralık 2023 Paylaş 25 Aralık 2023 Ali ÖZCAN yazdı: Mehmet ağabey, ısıya dayanım benim de aklıma geldi,o yüzden fikrinizi almak istedim.Motor çok ısınıyor ama çıplak alev olmadığı için halıfleks alev almaz diye düşündüm,orijinali serviste çok fahiş, yan sanayi de siteye göre 1200-2000₺ arasında değişiyor,işin açığı yan sanayi de her ne kadar yanmaz diyorsa,pekte güvenmiyorum. O zaman ısıya ve soğuğa dayanıklı kendinden yapışkanlı 6mm kalınlığı olan malzemeden 2 tane alıp üst üste yapıştırmak daha mantıklı diye düşünüyorum. Motor çok ısınıyor,kimi zaman kaput dayama demiri bile çok ısınıyor,kaldı ki keçe motora,dolayısıyla ısıya daha yakın,Alev alır mı acaba,maceraya da gerek yok diye düşünüyorum. Ben Qashqainin motor kapağını kaplamıştım.. Malzemeyi @Mustafa Arıkan vermişti bana. Halı olmaz ama yanmaz yapışkan sünger malzemeler olabilir.. işe de yarar.. Ateşle yanar ama ısıyla yanmaz.. Yorum bağlantısı
Ali ÖZCAN 25 Aralık 2023 Yazar Paylaş 25 Aralık 2023 Mehmet Ozyurek yazdı: Ben Qashqainin motor kapağını kaplamıştım.. Malzemeyi @Mustafa Arıkan vermişti bana. Halı olmaz ama yanmaz yapışkan sünger malzemeler olabilir.. işe de yarar.. Ateşle yanar ama ısıyla yanmaz.. Zaten ağabey,orijinal keçe de sanki çakmakla yanacak gibi, sudan delinince,içi baklava gibi kat kat cam pamuğu benzeri sarı bir malzeme,yüzeyi de kağıt gibi ince siyah bir malzeme,dediğim gibi çakmakla yanar sanki. Ben o zaman dediğim ısı ve soğuk mukavemeti olan siyah malzemeyi 2 kat olarak uygulayım,sonucu ve yükleyebilirsem fotoğrafı buradan paylaşırım. Değerli yorum ve katkılarınız için hepinize teşekkür ederim,Hayırlı geceleriniz olsun. Yorum bağlantısı
Süleyman Kaya 26 Aralık 2023 Paylaş 26 Aralık 2023 (düzenlendi) motor bloğu üzerine halı keçe vs gibi olağan ürünler koymayın.. Isı ve ses yalıtım malzemeleri satılıyor onlardan yapın sonrada araca özel kaput keçesi yapanlar var preslenmiş keçe gibi duruyor hammaddesi nedir bilemiyorum, instagramda görmüştüm onlardan alınabilir. güzel birşey çıkar ortaya 26 Aralık 2023 tarihinde Süleyman Kaya tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Cem Işık 26 Aralık 2023 Paylaş 26 Aralık 2023 1 ay önce ben şu üründen aldım, 900 tl gibiydi. 1200 küsur olmuş. Tavsiye edebilirim, düzce’de üretici. http://Öz-Iş Mercedes Glb Kaput Izolatörü 2020 Sonrası https://www.hepsiburada.com/z-i-mercedes-glb-kaput-izolatr-2020-sonrasi-p-HBCV00000VV5RZ?magaza=Halı+Bagaj+Havuzu&url_src=ios-product-detail Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 26 Aralık 2023 Paylaş 26 Aralık 2023 Yanmaz malzeme kullanın. Araçta yangın çıkması için alev olmasına gerek yok. Belli bir ısının üzerinde polimer bir sünger alev yürüme durumuna geçer. Çok riskli hiç maceraya girmeyin. Yorum bağlantısı
Süleyman Kaya 26 Aralık 2023 Paylaş 26 Aralık 2023 Şunu görmüştüm internette, bi göz atabilirsiniz, satıcıyla alakam yok, ürün hakkındada bilgim yok açıkcası Yorum bağlantısı
Tamer Topaç 26 Aralık 2023 Paylaş 26 Aralık 2023 Orjinal alın, riske girmeyin. Bu işlerle uğraşan, yapan, satan bir çok firma artık kaput içi izolasyon işine girmiyor ya da, satışını yapmıyorlar. Bir çoğu kalitesiz ve beklentiyi karşılamıyor. Dolayısıyla, bu işlerle uğraşmıyor ve riske girmek istemiyorlar. Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 26 Aralık 2023 Paylaş 26 Aralık 2023 Kaç paralık şey diyeceğim de orijinali pahalıdır tabii. Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 26 Aralık 2023 Paylaş 26 Aralık 2023 Cem Işık yazdı: 1 ay önce ben şu üründen aldım, 900 tl gibiydi. 1200 küsur olmuş. Tavsiye edebilirim, düzce’de üretici. http://Öz-Iş Mercedes Glb Kaput Izolatörü 2020 Sonrası https://www.hepsiburada.com/z-i-mercedes-glb-kaput-izolatr-2020-sonrasi-p-HBCV00000VV5RZ?magaza=Halı+Bagaj+Havuzu&url_src=ios-product-detail mercedesemi? Yorum bağlantısı
Cem Işık 26 Aralık 2023 Paylaş 26 Aralık 2023 Doğan Arşiray yazdı: mercedesemi? Ben glb için aldım ama bir çok marka için üretimi var firmanın Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar 26 Aralık 2023 Paylaş 26 Aralık 2023 Orjinali çok para, internetten yanmaz izalasyon malsemesi alıp eskinin kalıbını çıkarıp yapmıştım, hatta bir parçası da kaldı, gelince özellikle test ettim.Bir tarafı kendinden yapışkanlı malzeme. Yorum bağlantısı
Ali ÖZCAN 27 Aralık 2023 Yazar Paylaş 27 Aralık 2023 Süleyman Kaya yazdı: motor bloğu üzerine halı keçe vs gibi olağan ürünler koymayın.. Isı ve ses yalıtım malzemeleri satılıyor onlardan yapın sonrada araca özel kaput keçesi yapanlar var preslenmiş keçe gibi duruyor hammaddesi nedir bilemiyorum, instagramda görmüştüm onlardan alınabilir. güzel birşey çıkar ortaya Teşekkür ederim, Süleyman bey, 2 adet 9 mm ısı ve soğuğa dayanıklı kaput altı yapışkanlı keçe benzeri malzeme sipariş ettim, geldiği ve havanın güzel olduğu gün takmayı düşünüyorum. 1 Yorum bağlantısı
Süleyman Kaya 27 Aralık 2023 Paylaş 27 Aralık 2023 Ali ÖZCAN yazdı: Teşekkür ederim, Süleyman bey, 2 adet 9 mm ısı ve soğuğa dayanıklı kaput altı yapışkanlı keçe benzeri malzeme sipariş ettim, geldiği ve havanın güzel olduğu gün takmayı düşünüyorum. Güle güle kullanın, çözüm bulmanız güzel Yorum bağlantısı
Ali ÖZCAN 27 Aralık 2023 Yazar Paylaş 27 Aralık 2023 Süleyman Kaya yazdı: Güle güle kullanın, çözüm bulmanız güzel Çok teşekkür ediyorum Süleyman bey Allah razı olsun Yorum bağlantısı
Recommended Posts