İbrahim Yılmaz 31 Aralık 2023 Paylaş 31 Aralık 2023 İyi günler 2006 model 1.4 TCDİ 150bin km de fiestam var. İki haftadır Araç 60-70 km uzun yol yapınca hareket halinde iken stop ediyor, tekrar çalıştırabilmek için bir süre bekliyordum. Bazen hareket halinde anlık stop edip geri geliyordu. En son bu hafta bir arkadaşa vermem gerekti arabayı. Yine yolda giderken anlık stop edip devam etmiş. Yakın bir pompacıya götürmüş arabayı. Bilgisayara bağlayıp hata kodlarına göre krank sensörü ve yakıt basınç rail sensörünü değiştirmiş usta. Uzun yolda bir defa deneme sansımız oldu araç stop etmedi. Şimdi şehir içinde 5-6 km gidip arabayı stop ettirdikten sonra çalıştırmak istediğimde çalışmıyor. 10-15 dakika bekleyince ilk marşta çalışıyor. 4-5 defa denedim hep aynı şekilde arabayı durdurup stop edince hemen tekrar çalışmıyor bir süre beklemem gerekiyor. Artık markete filan gidince arabayı çalışır vaziyette bırakıyorum. Sizce sorun nedir, nasıl çözerim yardımcı olursanız sevinirim. Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter 31 Aralık 2023 Paylaş 31 Aralık 2023 Eğer motor yıkandıysa hava filtresini kontrol etmenizi tavsiye ederim. 1 Yorum bağlantısı
İbrahim Yılmaz 31 Aralık 2023 Yazar Paylaş 31 Aralık 2023 Çağlar Bayur yazdı: vakvak kontrol edilmeli Çağlar Abi yazın geri dönüş oringlerinden kaçak vardı o zaman ilk çalıştırmada çalışmıyordu. Vakvak ile pompa yaparak çalıştırıyordum. oringler değişti. Şimdi araba soğukken ilk marşta çalışıyor. Motor ısınınca çalışmıyor 10dk bekleyince çalışıyor. Mehmet Yeter yazdı: Eğer motor yıkandıysa hava filtresini kontrol etmenizi tavsiye ederim. Motor hiç yıkanmadı. Yine de hava filtresini kontrol edeceğim Yorum bağlantısı
Recommended Posts