Cihan Tasdemir 4 Ocak 2024 Paylaş 4 Ocak 2024 Herkese merhabalar Teknik bir soru sormak istiyorum. Gerek aracın şanzıman yağını değiştirirken (45 derece olduğunu görmek için) Gerek diğer konularda ki hata olsun , araç kilometre vs, Bir kaç bin euro olanlar değilde daha seyyar yarı profesyonel bir araç OBD tarzı cihazı biliyor musunuz? Mercedes ve voslkwagen için eğer bir önerirniz olursa lütfen paylaşırsanız çok sevinirim, Aracın bir çok şeyini gösteren bir cihaz arıyorum telefon ile çalışan veya normal tip bilgisayara uyumlu Tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim, Herkese teşekür ederim şimdiden Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 4 Ocak 2024 Paylaş 4 Ocak 2024 obd ye takılan değil bağlanan cihaz ve programı önemldir, aradığınız verinin de sensörünün olması lazım, yani şanzıman yağı sıcaklık sensörü yok ise zaten okmua şansı da yok. 45C de görme ihtiyacı neden? Yorum bağlantısı
Cihan Tasdemir 4 Ocak 2024 Yazar Paylaş 4 Ocak 2024 Çağlar Bayur yazdı: obd ye takılan değil bağlanan cihaz ve programı önemldir, aradığınız verinin de sensörünün olması lazım, yani şanzıman yağı sıcaklık sensörü yok ise zaten okmua şansı da yok. 45C de görme ihtiyacı neden? Bu şanzıman ve diğer konular örnek verdim abi, yani yeni araba falan alırken yada alınmış araca bakmak için, usta bakıyo şimdi her detayı görüyor, ama belli başlı özellikelri görmek için motor sıcaklığı olsun, ahta kodları, km bilgisi vs bu tarz bağlanan bir cihaz öönerirseniz çok faydalı olur 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 4 Ocak 2024 Paylaş 4 Ocak 2024 Replika kablolar ve yazılımlar ile MB de bazı şeyleri görüyoruz ben kablo almıştim. Ama star diagnos gibi tüm özellikleri aktif edemedim. Araca göre de değişebiliyor Vw için vag com cogu işi çözüyor onda da versiyonu tam bilmek lazım sanırım Şuna benzer kablo var elimde benim mesela https://tr.aliexpress.com/item/1005005574195644.html 1 Yorum bağlantısı
Cihan Tasdemir 4 Ocak 2024 Yazar Paylaş 4 Ocak 2024 Mustafa Tüfekçi yazdı: Replika kablolar ve yazılımlar ile MB de bazı şeyleri görüyoruz ben kablo almıştim. Ama star diagnos gibi tüm özellikleri aktif edemedim. Araca göre de değişebiliyor Abi araba 2005 model, hani hobi gibi bir şey olsa yeter, çok profesyonel olmasını istemem Yorum bağlantısı
Cihan Tasdemir 4 Ocak 2024 Yazar Paylaş 4 Ocak 2024 Mustafa Tüfekçi yazdı: Mustafa abi aynısı diyorum var ya, bi cihaz girişi, bi kaç kablo, PC, hatta belki telefon ile yada tablet, bakabileceğim bir düzenek cihaz ismi verirseniz nasıl yapıldığını falan söylerseniz hobi amaçlı hemde araçta ne var merak ediyorum, çok faydalı olur Yorum bağlantısı
Eren Gökmen 4 Ocak 2024 Paylaş 4 Ocak 2024 Carista isinizi gorur bence. Kendi sitesinde araciniz icin neler yapilabildigine bakabilirsiniz. İlla kendi uygulamasini kullanmak zorunda degilsiniz (1 aylik deneme imkani var. Sonrasinda aylik veya yillik abonelik yapabiliyorsunuz) ama ben program olarak carscanner uygulamasini öneririm. Daha fazla özellik acilabiliyor ve tek sefer ücret ödeniyor. Diger uygulamalarla da bir cok sensorun verisine rahatlikla erisebilirsiniz Obd11 gibi urunler de var ama sadece kendi uygulamasiyla kullanilabiliyor ve abonelik sistemli. Bir de 150-200€ civari urunler var. Daha iyi olabilir ama ben kendim icin gereksiz pahali buldugum icin hic incelemedim Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 5 Ocak 2024 Paylaş 5 Ocak 2024 Obdlink iyi markadır. Mazda varken foxwell denen uygun fiyatlı obd cihazıyla şanzıman yağ sıcaklığını görmüş ve ona göre yağ seviyesini ayarlamıştım 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts