İçeriğe Yönlendir

Megane 4 1.5 Otomatik Hakkında Düşünceleriniz


Ersin Özkaya

Recommended Posts

Ersin Özkaya

Merhaba arkadaşlar.Sizlere araç danışmak istedim.bende 2012 model 1.6 style hb focus var.116 binde.bunu satıp 2020 model civarı  en fazla 60 bin de Megane 1.5 otomatik almayı düşünüyorum.900-1100 bandında hatasız boyasız Megane çok var.hem model yükseltmek hemde km düşürmek için mantikli geliyor ama Megane biraz forumlarda arastirinca sanziman hatalari olduğunu gördüm.sizlerin görüşlerini merak ediyorum.

Yorum bağlantısı
Yücel Metin

Bildiğim kadarıyla, bahsettiğiniz model yılı araçlar ıslak kavramalı şanzımana sahip daha sıkıntısız. 

İcon paket tercih etmenizi tavsiye ederim. Ayrıca Sıfır 1.3 tce Megane 4 EDC araçlarda iyi indirim var tercih edilebilir.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ersev Kaya

Geçen hafta araç muayenesi vardı, şanzımanda yağ kaçağı varmış ama muayeneden geçti.

Bugün hem bakım, hem şanzıman için ustaya( bacanağa) götürdüm. Onunla da şanzımancıya gittik. 

Sohbet sırasında (kızımın engel durumundan dolayı sıfır araç baktığımı) aklımda megane 4 olduğunu söyledim. 1.3 benzinliler yaramaz, alacaksan 1.5 dizel bak dedi. Benzinli olanlar arıza için çok geliyorlarmış.

Olay bugün gerçekleşti. Naçizane şanzımancının görüşü bu şekilde.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ramazan Turan
(düzenlendi)

2,5 yıl 1.5 dci edc kullandım, sıfır almıştım. Yakıt tüketimi konusunda çok iyiydi, aile için de ideal olduğunu düşünüyorum. Fluence gibi güvensiz değil, Şanzımanı 6 ileri edc kuru kavrama olması lazımdı. 

tarihinde Ramazan Turan tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cem Işık

Megane’da şanzıman beyni de kontrol edilmeli, şirkette kullandığımızın şanzıman beyni arızalandı , 1 sene önce 12.000 tl gibi bir ödeme ile yeniletmiştik beyni. 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Adem Kazıl
(düzenlendi)

1.3 benzinli edc 7 ileri ıslak kavrama olanlar motor şanzıman sorunsuz denebilir, 1.3 benzinli ıslak kavramalar 2020 nin sonlarında üretilmeye başlanmış olması gerek, kuru kavramalilar sıkıntılı, megan  dizelin 7 ileri ıslak kavrama olanlarıda var ama hangi yılda üretildi avrupa üretimimi neydi tam bilmiyorum.

tarihinde Adem Kazıl tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Ozan Yurtsever

2,5 yıl 2017 icon hb dizel otomatik kullandım. bir sıkıntısını yaşamadım. vites geçişleri v.s iyi idi. Ama kavrama değişimi illa ki olacak bir süre sonra o da maliyetli bir iş yapacak bir şey yok. muadil yıl dsg den daha az sorunlu olduğu söylenir hep. 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Gökmen

2017 ve 2022 sini toplamda 300 bin km kullandım.2022 si 80 bin km civarında sıfır kronik arıza,sıfır masraf. 2017 model olanda  otomatik vites kutusu  ara sıra boşa düşüyordu servis yazılım güncellemesi ile düzeltti.bir kez turbo hortumu patladı.Passat 2.0 240 hp nin peşinde kullanıyoruz hiç sıkıntı yaşamadık.Muhakkak icon tavsiye ederim.Yol tutuş,hızlanma gayet memnunuz.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...