İçeriğe Yönlendir

İş Arkadaşım Vier

Ali Darbaz

Recommended Posts

Ali Darbaz

Çağrı planlamasını artık Yapay zekaya yaptırıyorum. İşin tipi , trafiğe göre bana yol planlsması yapıyor. 

IMG_4023.png

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

petrol de olabilir di ama kömür daha romantik

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Egea ile vedalaşma vakti geldi. Yavaş yavaş içini boşaltmaya başlıyorum. Kamerayı bir şekilde ordan çıkarmam gerekiyor. Yapıştığı yerden nasıl çıkar?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ali Darbaz
Çağlar Bayur
Ali Darbaz yazdı:

Senin çözümler hep pahalı. :(

kalite tesadüf değildir

Yorum bağlantısı
Koray Demir
Çağlar Bayur yazdı:

kalite tesadüf değildir

Focusa Latex mi Koteks mi marka ne idiğü belirsiz ucuz motor yağı koyup da Almana yöneltmek suretiyle kalite tesadüf değildir demek bilemedim şimdi 😊

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Çağlar Bayur yazdı:

kalite tesadüf değildir

Kamera zaten 1500 tl. Yenisini alırım abi. 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Toplasan 1 saat sürmeyecek iş için kat edeceğim yoğun bir dönüş var

197B31D5-9D6A-4036-80C7-BF434BB739F7.jpeg

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Koray Demir yazdı:

Focusa Latex mi Koteks mi marka ne idiğü belirsiz ucuz motor yağı koyup da Almana yöneltmek suretiyle kalite tesadüf değildir demek bilemedim şimdi 😊

alman iyidir teknolicik 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Sıra henüz bana gelmedi ama araçlarımız değiştiğini söylemiştim. Şirket yaklaşık 30 tane hyundai i20 1.0 t-gdi 7 dct kiraladı. Biride bana düştü haftaya teslim alacaz. 

IMG_20251006_103124.jpg

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Çağlar Bayur yazdı:

gelsin konfor 

Egea 2024 yılından itibaren 62000 km yol yaptım , Aynı yolu İ20 ile yapınca 70000 tl yakıt sarfiyatı fazla yazıyor. Şirket karlılığı azalacağı için sosyal haklarda eksilme olmasına sebep olabilir.  Müdür bu işin uzmanı sensin, yolunu bulursun diyerek topu en başından bana attı zaten. Bilmiyorum ilk yılın sonunda anlaşılır. 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
(düzenlendi)

%25 kurumlar vergisi çıkarıldığında iki araç arasındaki yakıt maliyet farkı göz ardı edilebilir bir seviyeye iniyor. Yıllık 31000 km den hesapladım. 

Bu bilgilere göre, araçların vergi sonrası net yıllık yakıt giderleri şu şekilde olacaktır:

Fiat Egea 1.3 Multijet:

• Vergi Öncesi Yıllık Maliyet: 84,093.39 TL

• Vergi Avantajı (%25): 21,023.35 TL

• Vergi Sonrası Net Yıllık Maliyet: 63,070.04 TL

Hyundai i20 1.0 T-GDI DCT:

• Vergi Öncesi Yıllık Maliyet: 106,435.09 TL

• Vergi Avantajı (%25): 26,608.77 TL

• Vergi Sonrası Net Yıllık Maliyet: 79,826.32 TL

Sonuç olarak, yakıt giderleri muhasebeleştirildiğinde Hyundai i20'nin net yıllık yakıt maliyeti, Fiat Egea'dan 16,756.28 TL daha yüksek olmaktadır. Vergi avantajı, iki araç arasındaki maliyet farkını düşürmüş olsa da, maliyet sıralamasını değiştirmemiştir.

tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ali Darbaz yazdı:

daha yüksek olmaktadır.

bakış açısına bağlı dır 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
(düzenlendi)
Çağlar Bayur yazdı:

bakış açısına bağlı dır 

Aslında şirketin sözleşme gelirlerini , yaptığım her teknik hizmet için aldığımız ücreti bildiğim için aylık sözleşme kazançlarını yıla toplayıp, benim maaşım dahil tüm giderleri düşünce %50 bir karlılık söz konusu. Üstelik bu rakamlar vergi iadesi hesaplanmamış masraflarıda içeriyor.  Yıllık 19000 tl ek maliyet son derece düşükmüş. Ben aslında üst yönetime kadar her yöneticime Duster istediğimi ilettim ama nasip olmadı. Köye her gittiğimde daha rahat ederim istiyordum.

tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ali Darbaz yazdı:

Köye her gittiğimde daha rahat ederim istiyordum.

bakış açısına bağlı olduğu için olmamıştır . canlı örnek olmuş sana

Ali Darbaz yazdı:

%50 bir karlılık söz konusu

kar etmek istediklerini var sayıyorsun yani. belki istemiyordurr?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...