İçeriğe Yönlendir

İş Arkadaşım Vier

Ali Darbaz

Recommended Posts

Ali Darbaz
(düzenlendi)

🚗 Cunda Adası’ndan İstanbul Çekmeköy’e Uzun Yol Deneyimi: Mesafe, Süre ve Ortalama Hız Analizi

Geçtiğimiz günlerde Cunda Adası’ndan İstanbul’un Çekmeköy ilçesine gerçekleştirdiğim uzun yolculuğun verilerini paylaşmak istiyorum. İki aşamada tamamladığım bu yolculukta, hem sürüş sürelerini hem de katedilen mesafeleri not aldım. Seyahat boyunca karşılaştığım trafik, yol yapısı ve mola etkilerini dikkate alarak ortalama hız hesaplarını yaptım. Aşağıda detayları bulabilirsiniz.

🛣️ 1. Aşama: Cunda Adası → Yol Üzerindeki Ara Nokta

• Başlangıç Saati: 13:27

• Varış Saati: 16:55

• Geçen Süre: 3 saat 28 dakika

• Katedilen Mesafe: 188 km

Bu bölümde Balıkesir ve çevresinde geçen karayolu etabı vardı. Yerleşim geçişleri, bazı ışıklı kavşaklar ve genel trafik akışı ortalama hızımı düşürdü.

🧮 Ortalama Hız:

1883.467≈54.2 km/s\frac{188}{3.467} \approx 54.2 \text{ km/s}3.46718854.2 km/s

🛣️ 2. Aşama: Ara Nokta → İstanbul / Çekmeköy

• Başlangıç Saati: 16:55

• Varış Saati: 20:30

• Geçen Süre: 3 saat 35 dakika

• Katedilen Mesafe: 231 km

İstanbul’a yaklaştıkça trafik yoğunluğu arttı ancak otoyol koşulları bu etapta daha iyi olduğu için ortalama hız daha yüksek seyretti.

🧮 Ortalama Hız:

2313.583≈64.5 km/s\frac{231}{3.583} \approx 64.5 \text{ km/s}3.58323164.5 km/s

📊 Genel Toplam (Cunda → Çekmeköy):

• Toplam Mesafe: 419 km

• Toplam Sürüş Süresi: 7 saat 3 dakika (yaklaşık 7.05 saat)

• Genel Ortalama Hız:

4197.05≈59.4 km/s\frac{419}{7.05} \approx 59.4 \text{ km/s}7.0541959.4 km/s

📝 Yolculuğa Dair Notlar:

• Cunda’dan çıkışta bölgesel yollar nedeniyle ortalama hız düşük seyretti.

• Otoyola geçtikten sonra tempolu bir sürüş yakalanabildi.

• İstanbul girişinde ise tahmin edilebileceği üzere trafik etkisi kendini gösterdi.

Genel olarak 59.4 km/s ortalama hız, trafik, mola, yol durumu ve şehir geçişleri göz önüne alındığında oldukça dengeli bir sürüş temposunu temsil ediyor.

🗨️ Forum Üyelerine Not:

Benim gibi uzun yol verilerini kayıt altına alıp analiz etmeyi sevenler varsa, benzer paylaşımlarla farklı araçların, güzergâhların ve sürüş tarzlarının karşılaştırılmasına katkı sağlayabiliriz. Özellikle yakıt tüketimi ve rota optimizasyonu konusunda güzel bilgiler ortaya çıkabilir.

Keyifli ve güvenli sürüşler dilerim! 🚙💨

tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...