Murat Sahın 7 Temmuz Paylaş 7 Temmuz Ben kendi adıma devri sona dayayıp yırtına yırtına giden araba sevmiyorum, sanal vites efekti bana uyar. 2 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 7 Temmuz Paylaş 7 Temmuz Murat Sahın yazdı: Ben kendi adıma devri sona dayayıp yırtına yırtına giden araba sevmiyorum, sanal vites efekti bana uyar. Paketçi motoru gibi hep aynı ses... 2 Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık 7 Temmuz Paylaş 7 Temmuz Hafta sonu 1300 km yol yaptım bu arabayla. Ankara istanbul bursa ankara. Beklediğimden iyi çıktı. Çünkü çöp gözüyle bakıyordum. Hiç yormadı yolda. Çok şaşırttı. 3800 lira benzin yakmışım. 130 civarı hızlarda kaldım hep ve klima da açıktı. Gerçi gaza basınca klima devreden çıkıyor gibiydi ama 1 Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik 7 Temmuz Paylaş 7 Temmuz Üç ay önce bir arkadaşım aldı. Alır almaz lastikleri değiştirdi. Aracı alttan kaldıran lifte alıp yaptılar. Araç ogün bugün kendini uçuyor sanıyor. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 13 saat önce Yazar Paylaş 13 saat önce Chatgpt “Türkiye’deki Taliant 1.0 TCe modellerinde çoğunlukla JF015E (RE0F11A) kullanılır Kavrama türü: Tork konvertörlü Debriyaj sistemi: Yok (baskı/balata sistemi içermez) mesela tümseğe gelirken yavaşladık, 30’a düştük. Geçtikten sonra gaza basıyorum. Sanki tek kavramalı şanzıman gibi hafif sarsıyor. 2. Veya 3.viteste kalkışta hafif sarsıntı hoj değil Yorum bağlantısı
Metin Akbal 13 saat önce Paylaş 13 saat önce Kasisi tam geçmeden gaza hafif dokunuyorum o anlık tepki olmuyor. Bir boşluk var ona denk getirmezsen sorun yok Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 12 saat önce Yazar Paylaş 12 saat önce Metin Akbal yazdı: Kasisi tam geçmeden gaza hafif dokunuyorum o anlık tepki olmuyor. Bir boşluk var ona denk getirmezsen sorun yok anlamadığım, o boşluk neden var. Tork konvertörde olmaması lazım. Ya da konvertör her viteste kilitlenme özelliğini mi kullanıyor. O zaman mantıklı olur. Ama boşuna yapmışlar kilit özelliğini. Yine de çok yakıyor Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 12 saat önce Paylaş 12 saat önce Tansu Kalafatoğlu yazdı: Chatgpt “Türkiye’deki Taliant 1.0 TCe modellerinde çoğunlukla JF015E (RE0F11A) kullanılır Kavrama türü: Tork konvertörlü Debriyaj sistemi: Yok (baskı/balata sistemi içermez) mesela tümseğe gelirken yavaşladık, 30’a düştük. Geçtikten sonra gaza basıyorum. Sanki tek kavramalı şanzıman gibi hafif sarsıyor. 2. Veya 3.viteste kalkışta hafif sarsıntı hoj değil Vites oran bir cvt için çok saçma şeyler. Düm düz varyatörlü cvt yapslardı ne olurdu sanki. veri işleme yeteneklerimi düşük anlamadımki. Pentium MMX 166 mhz işlemcimi takmışlarda 2 3 sensörden gelen veriyi doğru düzgün okuyamayıp kendisini kademeli otomatik şanzıman gibi sanıyor. Micra , Fluence, Xtrail, Qasqai kullandım. Miss gibi cvt şanzımanları vardı. Ama Bu Tailantda ne yapmaya çalıştıklarını bir türlü anlayamadım. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 12 saat önce Paylaş 12 saat önce Tansu Kalafatoğlu yazdı: anlamadığım, o boşluk neden var. Tork konvertörde olmaması lazım. Ya da konvertör her viteste kilitlenme özelliğini mi kullanıyor. O zaman mantıklı olur. Ama boşuna yapmışlar kilit özelliğini. Yine de çok yakıyor Bu biraz garip bir şanzıman. Gördüğüm kadarı ile bir adet Low bir adet high mod var. Bu pdf dökümanda oku takip edersen pinyon dişli önce High sonra Low Clutchdan geçip akabinde Varyatöre yani CVT kayışına ulaşıyor. Daha ilginç olanı bunun High clutch üstünde bir sun plantery dişli grubu var. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 12 saat önce Paylaş 12 saat önce Tansu Kalafatoğlu yazdı: gibi hafif sarsıyor. türbinin kalitesine bağlı bu segmentte olacak o kadar Ali Darbaz yazdı: Vites oran bir cvt için çok saçma şeyler. kullanıcılara bir oran sunmak için sanal o , yoksa şamata yaparlar Yorum bağlantısı
Metin Akbal 11 saat önce Paylaş 11 saat önce Tansu Kalafatoğlu yazdı: Yine de çok yakıyor Taigo daha az yakiyor şehir içi neredeyse 1.5 litre fark var Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 8 saat önce Paylaş 8 saat önce Şanzıman 85 kilo diyor chat gpt. Adamlar şanzımanın üstüne 3 silindir 75 kiloluk motor koymuş birde bunun için tailant şase karesor oturtmuşlar. Hani amerikan Kara kuvvetlerindeki A10 tank avcısı uçakları gibi. Orada 30 mm gatling topu yapıp bunu taşıyacak uçak yapmaları gibim olmuş. Yorum bağlantısı
Recommended Posts