İçeriğe Yönlendir

Courier - Hangi Akü Tipi Tercih Edilmeli


Mehmet DÖRT

Recommended Posts

Mehmet DÖRT

Selamün aleyküm, babamın 2015 Courier deluxe aracı var. Araçta start-stop yok. Üzerinde fabrika aküsü var ve bitti. Servis sadece start-stoplu akü taktıklarını söyledi. Peki ben yine start-stoplu akü mü almam daha iyi, uzun ömürlü olur yoksa; standart akü mü almam daha iyi olur? (Mutlu akü sitesinde start-stoplu akünün daha dayanıklı ve uzun ömürlü olduğunu yazmış.) Bir de araç dizel, ben bunu ikinci viteste vurdurma ile çalıştırmamın sakıncası var mı?

Bu arada servis 4200 fiyat verdi, dışarıda varta 72 Amper için 2500 fiyat verdi.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal

Start stop akü tamamen gereksiz olur. Çünkü dayanıklılık olarak alacağınız fayda baştan ödeyeceğiniz maliyetten az olacak. 

 

Enjeksiyonlu araçlar vurdurulmamalı, dizel araçlar asla vurdurulmamalı. En ufak bir aksilikte çok üzer. Ki aksilikten kastım o an olacak değil, sente kayar vs sonra çıkar acısı. 

  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Mehmet DÖRT
(düzenlendi)

Kullanım ömrünü açısından iki kata yakın fark var deniliyor. Örneğin standart akü 30.000 marş, start-stop akü 90.000 marşa kadar yazıyor. Bu durumda daha uzun yıllar kullanma şansım olmaz mı? Bir de takviye yapmanın sıkıntısı var mı?

tarihinde Mehmet DÖRT tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal
Mehmet DÖRT yazdı:

Peki takviye yapmanın sıkıntısı var mı?

Doğru şekilde yapılırsa sorun olmaz. 

 

Aracın kullanım kılavuzunda nasıl yapılacağı yazar. Önce takviye yapılacak araçta + sonra diğer araçta + sonra yapılacak araçta özellikle belirtilen yere - bağlantısı(aküye değil aman dikkat) diğer araçta - aküye bağlanır. 

 

Çalıştırdıktan sonra ters sıra ile sökülür

  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

hepsi artık aynı kötü, alçak tip varta tek zaten piayasada 175mm.

  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...