İçeriğe Yönlendir

Sesimi Duyan Var mı ?

Mehmet Ozyurek

Recommended Posts

Mehmet Ozyurek

Bir yıl önceydi. Sabaha karşı bir telefonla uyandım. Abi büyük bir deprem oldu burada diyordu.  Büyüklüğün boyutunu üç gün sonra ancak kavrayabildik.  
Günlerce “sesimi duyan var mı” sesleri yankılandı ülkemizde. 
Kimisi duydu, sesini duyurdu. Kimisi hiç duyamadı veya sesini duyuramadı. 
Büyük bir felaket bir afet idi. Çoğu kişi hala şokunu atamadı. 
Binlerce canımız gitti. Binlercesinin canı gitti, cananı gitti.  Binlercesi sakat, binlercesi hep eksik kaldı.  
Yıl dönümünde, bu büyük depremde hayatını kaybedenlere Rahmet, kalanlarına sabır ve baş sağlığı diliyorum. 

• Beğen 11
  • Üzgün 38
Yorum bağlantısı
Eyüp Çetin

O gün alarm kurmamıştım ertesi sabah için. Eşim niye kurmuyorsun dediğinde yarına Allah kerim uyanırız herhalde diyerek şaka yapmıştım. Meğerse 4.17'de depremle uyanacakmışız. ?

Allah tüm ölenlerimize rahmet eylesin. İnşallah bir daha böyle acılar yaşamayız. 

• Beğen 2
  • Üzgün 8
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu

Allah tüm yitirdiklerimize rahmet eylesin, bu kafada olduğumuz müddetçe bu acıları daha çok yaşarız. Herkes işini yapacak, sorumluluğunu da taşıyacak.

• Beğen 4
  • Üzgün 1
Yorum bağlantısı
Metin Mankal

Bu gece uzun olacak..Saat 22.00 gibi daraldım yürüyüşe çıktım..Kaldırılan enkazların başında insanlar dualar ediyor kuran okuyor..Ezgi apartmanının enkazında kaldım..3 öğrencimi bir arkadaşımı iki velimizi kaybettim bu binada..Meşhur pastanenin kolonları kestiği bina..Gözyaşlarımı tutamadım..

Kafamı çevirdim..Acı olan enkazın hemen üzerine açılan  konteyner kebapçı ve çiğ köfteci harıl harıl çalışıyordu..Caddeye çıktım son ses o garip müzikleriyle piyasa yapan basık arabalar vızır vızır geçiyor.Karmakarışık kafam..Üzüleyimmi ana avrat söveyimmi bilemiyorum..

• Beğen 2
  • Şaşkın 1
  • Üzgün 14
Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

Bir kaç ay boyunca gördüğüm, duyduğum, izlediğim her olayda göz yaşlarımı tutamadım. Kalbim sıkıştı, içim daraldı. Ben birebir direk yaşamamışken bunları hissediyorsam, yaşayanları hayal edemedim. Allah sabır versin, giden canlarımıza rahmet eylesin.

Yaşam ile ölüm arasında ne kadar küçük biz çizginin olduğunu ve yaşadığımız bu dünya hayatının aslında ne kadarda kısa ve yalan olduğunu çok iyi hissetmiştim. Zaman geçince insan unutuyor acıları. Aslında iyi ki unutabiliyor (sorumsuzluklar, ihmallerdeğil kastım), yoksa yaşanmaz.

Allah bir daha yaşatmasın diye dua edebiliyorum ancak....

• Beğen 4
  • Üzgün 2
Yorum bağlantısı
Umut Taşlı
Umut Taşlı yazdı:

twitter'a yaklaşık bir saattir vpn'siz girilmiyordu, bant daraltması uygulanarak erişimin engellendiği belli oldu. çıkın sahaya tek tek milletin kafasına sıkın, aynı şey; yazık. paşamın keyfi yerinde değil diye en kritik iletişim aracı sabote ediliyor. allah'ın belaları... kaç tane enkaza vinç, kepçe, ekip vs gönderilip insanların kurtarıldığına bizzat ben şahit oldum, toplamda kaç bin insan kurtuldu bu iletişim ağı sayesinde kim bilir. yazacak çok şey var da neyse...

8 şubat 2023.

6 şubat gecesi ayaktaydım, depremden anında haberim olmuştu. yıllarımızın geçtiği insanlar, sokaklar yok olup gitti, eğri-doğru her şey bir yana ama bu kansızlığı unutmam mümkün değil. telefondan, whatsapp'tan, diğer herhangi bir şeyden çok twitter iş görüyordu ve erişimi engellemişlerdi o gün yazdığım gibi. inşallah bu kafayla marmara depremini falan görmeyiz.

• Üzgün 1
Yorum bağlantısı
Alpay Sumer

Allah hepsine Gani Gani Rahmet Eylesin.. 

Cok acıydı. Ben hala atlatamadım..  unutamadım..

• Üzgün 1
Yorum bağlantısı
İsa Acar

Bir çoğumuzun da katılacağı üzere, içimizden geçenleri net olarak yazarsak, başımızın ağrıyacağı aşikar...

Bir daha yaşamayalım diyemiyorum, çünkü daha berbatını yaşayacağımızın kesin olduğunu düşünenlerdenim.

Ölenlere rahmet, kalanlara sabır, sabır, sabır diliyorum...

• Beğen 3
  • Üzgün 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

Allah ölenlere rahmet, kalanlarına sabır versin. 

• Üzgün 1
Yorum bağlantısı
Ali Gök

allah rahmet eğlesin tüm vefat edenlere . kalanlara yakınlarını kaybedenlere allah sabır versin

• Üzgün 1
Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış

Bu mesajları okurken bile içim daralıyor. Allah kalanlara sabır versin. Vefat edenlere Allah rahmet eylesin.

• Üzgün 1
Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan

Allah tüm ölenlere rahmet eylesin.

Benim aklımdan hala çıkmayan 2 olay var biri enkazın altındaki çocuğunun elini bırakamayan baba, diğeri de enkazdan saatler sonra çıkartılan küçük kız çocuğunun görevlilere kurduğu cümleler :( Aylarca gözümün önünden gitmedi o görüntüler.

Allah geride kalanlara sabırlar versin.

İşin en kötü yanı da ihmali olan sorumlusu olan kimsenin yargılanmaması.

• Üzgün 4
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Ne denir ki bilemiyorum. Vefat edenlere rahmet, kalanlara sabır dilemekten başka şey gelmiyor elimden. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tamer Topaç

Büyük bir doğal afettin üzerinden 1 yıl geçti. Çok sayıda vatandaşımızı, arkadaş, dostumuzu ve akrabamızı kaybettik.  

Çok üzüldük, çok sinirlendik, çok pişmanlıklar yaşadık. Bir taraftan da toplumsal dayanışmanın, kardeşliğin, en güzel örneklerini gördük.

Biz büyük bir milletiz. Kendi yaralarımızı sarmayı da biliriz. Belki doğal afetlerin önüne geçemeyiz ancak, alınabilecek en yerinde önlemleri almaya gayret göstermeliyiz.

Hayatını kaybedenlere rahmet, kalanlara sağlık ve sabırlar dilerim.

Bununla birlikte, Kandilimiz kutlu olsun.

Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Hüseyin Sönmez yazdı:

Biz bu tramvayı nasıl atlatacağız bilemiyorum. 

İki ayaklı kansızların soyu sopu kuruduğu zaman. Çalmayıp çırpmadığı hakkıyla işini yaptığı zaman.

Tüm ölmüşlerimize rahmet diliyorum. Ölümlere sebep olan çanak tutan kim varsa iki yakası bir araya gelmesin diliyorum. Geride kalanlara can sağlığı ve sabırlar diliyorum.

• Beğen 10
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

gözlemlediğim sabır bende yok onu biliyorum başka da birşey bilmiyorum

Yorum bağlantısı
Arif Aykın

Çok büyük bir doğal afetti ve allah birdaha yaşatmasın göstermesin. Allah tüm ölenlere rahmet eylesin mekanları cennet olsun inşallah. Geride kalanlara yarım kalanlara sabır versin :( 

Yorum bağlantısı
Recep Yavuz

Hepimizin başı sağolsun. Yarım kalanlara Allah sabırlar versin. Çok zor zamanlar geçti. Bizim için geçti aslında. Onlar için hiç bir zaman unutulmayacak travmalara dönüştü. Biz millet olarak ne yazık ki kolay kolay ders alan bir topluluk olmadık hiçbir zaman. Güvenlik kurallarını, uyulması gereken kuralları bir kenara bırakıp hala hayatımızı sürdürmeye devam ediyoruz. Siyasi tartışmaların arasında yitirilip giden yıllar, hala hazır olmayan şehirler, binalar, altyapı sorunları vb. vb. Tevekkül kelimesini öğretirlerdi önceden okullarda Din K. ve A.B. derslerinde. Ezberlerdik, okuduk, yazdık... Ama hiçbir zaman anlamamışız bu kelimenin sözlük anlamını. Anlamadığımız gibi, bir de kişisel hırslarımıza yenilip, sırf biraz daha fazla kazanmak adına binlerce canı yitirdik. Ve hala daha aynı kafa ile günler günler geçiyor. Bir silkelenmeden öte, zihniyet değişmesine ihtiyacımız var. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Servet Aydın yazdı:

İki ayaklı kansızların soyu sopu kuruduğu zaman. Çalmayıp çırpmadığı hakkıyla işini yaptığı zaman.

Tüm ölmüşlerimize rahmet diliyorum. Ölümlere sebep olan çanak tutan kim varsa iki yakası bir araya gelmesin diliyorum. Geride kalanlara can sağlığı ve sabırlar diliyorum.

afet çok büyük doğru ama üzerindeki yapılardaki hatalar? öldüren şey bu ve en kötüsü umursamazlık/boşvermişlik, belkide okumuş cahilliği değilmi? allah rahmet eylesin. etkisinden çıkmak çok zor kaldı ki benim doğrudan kaybım yok.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Doğan Arşiray yazdı:

afet çok büyük doğru ama üzerindeki yapılardaki hatalar? öldüren şey bu

• Beğen 3
  • Beğenme 1
Yorum bağlantısı
Metin Mankal

Burada öyle dolaplar öyle katakulliler dönüyor ki insanın aklı almıyor bazan..Arkadaşın annesinin evi orta hasarlıydı..Yer cadde üzeri arsa değeri çok yüksek..Binayı yıktılar..Elbistan da yapılacak konutlardan hisse verilmiş.Bir aydır uğraşıyor ama nafile..Şansınıza neresi çıkarsa kabul edeceksiniz diyorlar..Resmen adamların evine çöktü devlet..Mahkeme yoluna gidilecek artık..

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
Doğan Arşiray yazdı:

afet çok büyük doğru ama üzerindeki yapılardaki hatalar? öldüren şey bu ve en kötüsü umursamazlık/boşvermişlik, belkide okumuş cahilliği değilmi?

Şuanda yapılan binalarda betonarme elemanlar mevcut durumu karşılayacak minimum boyutlarda yapılıyor. Mevcut müteahhitlerin bir kısmı böyle tercih ediyor. Binsların servis ömründe(50~60 yıl) yönetmelik değiştiğinde şartları taşımayacak yani yetersiz olacaklar. Halbuki optimum düzeyde tasarım yapılsa konut başına maliyet 200k tl artar ki satış değerinin yanında esamesi okunmaz binalar çok daha sağlam ve güvenli olur.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...