İçeriğe Yönlendir

1.4 TDCI Motor DP + Warex + EGR-SON SUS OFF


Mesut Tuna

Recommended Posts

Mesut Tuna

Öncelikle herkese Merhaba forumda yeniyim,

 

Dün Ford Fiesta 2012 1.4 tdci (1.4 Hdi) aracıma performans düşüşünden ,kurum birikmesinden ve birazda ses almak için Downpipe , egr dpf kat son susturucu iptali yaptırdım. Aracın performansında gözle görülür bir artış ve atiklik oldu. Fakat ses pek duyulmuyor. Downpipedan sonra warex'e kadar orjinal borusu gitti aracın. Warexten sonrada zaten kısa bir boru ve egzoz ucu geliyor. Seste çok bir değişikliğin olmamasının sebebi orjinal borusu mudur? Bu boru kaç mm'dir? Youtube'da görüyorum 1.4 hdi 1.4tdci araçların sesleri oluyor dp düzboru warex'te. Teşekkür ederim şimdiden.

 

  

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

hiç susturucu olmadan ses nasıl değişmedi?

Yorum bağlantısı
Tamer Topaç

Turbo sisteminde kaçak var ise, ses alamazsınız. Performans düşüklüğü bundan da olabilir. Ayrıca, basınç valflerini de kontrol ediniz. Dizel üniteden ses almak için düz boru yeterlidir.

Bir miktar da yazılım.

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

şehirde susturucusuz araba mı olur?

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf
Doğan Arşiray yazdı:

şehirde susturucusuz araba mı olur?

Normalde olmaz aslında. 

 

Bu kadar EGR - KAT iptali yapıldıktan sonra düşük hacim yüksek sıkıştırmalı bu motorlar nasıl oluyor da egzozdan gelen ters basınç olmadan yüksek süratlerde tutunabiliyor ya da aynı yakıt verimliliğini koruyabiliyor anlamıyorum. Bu iptal edilen parçaların mühendislik olarak sadece çevre değil de performansa da katkıları olduğunu söylemişti Otomotiv mühendisi bir arkadaşım. Atiklik olur da, performansta artış olur mu bilemedim. 

 

Hele kat iptali ile tam bir çevre felaketi yapılıyor. Aracın içinde kalsın, eskiyince - dağıtınca geri dönüşüme ya da imhaya gönderilsin yenisi alınsın. Normalde işin oluru budur. Bizim burada Kat iptal cezası 10.000$. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Çağrı Alaf yazdı:

performansa da katkıları olduğunu söylemişti Otomotiv mühendisi bir arkadaşım. Atiklik olur da, performansta artış olur mu bilemedim. 

susturucu ters basınç yaratır, susturucuyu sökersek ivmelenme azalır, son hız artar, kompresyon fren etkisi düşer

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış

Kendi aracımda egzoz sistemini orijinale çevirmeden önce daha hızlı devirleniyordu, yüksek hızda ise sesten duramıyordum. Şimdi devirlenmesi biraz nazlı ama halen iyi yüksek hız denemedim, henüz. Ses ciddi miktarda azaldı.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...