Mehmet Ozyurek 6 saat önce Paylaş 6 saat önce Çağlar Bayur yazdı: karşılaştırmak için motor aynı, kaşkay ne yakardı Motor tabi aynı gövde olsa da yazılım değişik. Qashqai 160 beygir idi. Megane'ın 4.5 yaktığı yerde muhtemelen 6 litre yakardı. Yorum bağlantısı
Aytac Sakal 5 saat önce Paylaş 5 saat önce Mehmet Ozyurek yazdı: 4.5 litre. aşırı güzel. Maşallah Araç yüklü olmasa biraz daha düşerdi Mehmet Bey. İlkay Başaran yazdı: 59 binde değişti geçen yıl. Revizyonlu parça takıldı. 9 Termostat için 40 bin km sonrası diyorlar Şanzıman yağını kaç km yada yıl aralığında değiştireceğiz. 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 5 saat önce Paylaş 5 saat önce Ohoo yine yağ yanlış, gergin olur tabii, 1 sandık motör yedek alaydın arada değişirsin bujimi, stokta yok öylemi, ne varkı yağ filtresi dışında ben geçen sene kendim değiştim, reno görünümlü değil orjinal ngk ile, sor bakayım servise buji pipolarını takarken dielecric gress kullanmışlarmı yoksa benim nc ye 1000 bakımda yanlış yağ kullnıyordı az daha, bastım fırçayı zonda pro 10-30 koyduydum, yağ önemli.... İlkay Başaran yazdı: 100 le 4 yakıyor da uykusu geliyor insanın. pilli al rahat et Ali Darbaz yazdı: Arabanın fabrika verisi okadar düşük değil 3.9 la gittiğim oluyor diyim sen anla, 70 le falanda değil haa, tam senlik übermillik araba aslında.... 1 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 5 saat önce Yazar Paylaş 5 saat önce Aytac Sakal yazdı: Termostat için 40 bin km sonrası diyorlar Şanzıman yağını kaç km yada yıl aralığında değiştireceğiz. 5 yıl 60 bin diyordu. Benim araç manuel. Şanzıman yağı değişmem yani. 1 Yorum bağlantısı
Aytac Sakal 5 saat önce Paylaş 5 saat önce Mehmet Ozyurek yazdı: Motor tabi aynı gövde olsa da yazılım değişik. Qashqai 160 beygir idi. Megane'ın 4.5 yaktığı yerde muhtemelen 6 litre yakardı. Yaklaşık 1 ay önce 2240 km. Şehirler arası yol yaptım 4,4 kadar düştü. Genelde 90 -100 km seyir hızı bazen 110 çıktım rampalarda zorlamadım. Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 5 saat önce Yazar Paylaş 5 saat önce Ali Cihangiroğlu yazdı: Ohoo yine yağ yanlış, gergin olur tabii, 1 sandık motör yedek alaydın arada değişirsin bujimi, stokta yok öylemi, ne varkı yağ filtresi dışında ben geçen sene kendim değiştim, reno görünümlü değil orjinal ngk ile, sor bakayım servise buji pipolarını takarken dielecric gress kullanmışlarmı yoksa benim nc ye 1000 bakımda yanlış yağ kullnıyordı az daha, bastım fırçayı zonda pro 10-30 koyduydum, yağ önemli.... pilli al rahat et Bence sen yanlış yoldasın Ali abi ne bu herkes yanlış yağ vb Yorum bağlantısı
Aytac Sakal 5 saat önce Paylaş 5 saat önce İlkay Başaran yazdı: 5 yıl 60 bin diyordu. Benim araç manuel. Şanzıman yağı değişmem yani. Benim değişime daha var demekki , Bu yağ değişim işi beni tedirgin ediyor Servise yaptıracağım ama güvenemiyorum. Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 5 saat önce Paylaş 5 saat önce Ali Cihangiroğlu yazdı: benim nc ye 1000 bakımda yanlış yağ kullnıyordı az daha, bastım fırçayı zonda pro 10-30 koyduydum, yağ önemli.... Yav seninde bu dünyadaki sınavın yağ üzerine kurulu, renoya, motora hep yanlış yağ. Eve aldığın yağlardasshte olabilir dikkat et. Seni bir daha ki yıl Edirne yağlı güreşleri yağ komisyon başkanı yapsınlar oradada büyük yağ sahtekarlığı var. 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 4 saat önce Paylaş 4 saat önce Aytac Sakal yazdı: Araç yüklü olmasa biraz daha düşerdi Mehmet Bey. Benimki 4x4 olduğundan yada sürüş tarzımdan bilmiyorum. O şartlarda 6 litre yakardım diye tahmin ediyorum. 1 Yorum bağlantısı
Aytac Sakal 4 saat önce Paylaş 4 saat önce Mehmet Ozyurek yazdı: Benimki 4x4 olduğundan yada sürüş tarzımdan bilmiyorum. O şartlarda 6 litre yakardım diye tahmin ediyorum. Ben sakin kullanır yavaş giderim Şehir içinde bulunduğum yer trafik çok yoğun 8,5 lt lerde geziyorum SS kapatırım.Sürüş tarzı çok etkiliyor.Gaza biraz yüklenince tüketim artıyor. Şehir dışında diğer araçlarımdada düşük tüketimler yakalıyordum. Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 4 saat önce Yazar Paylaş 4 saat önce Aytac Sakal yazdı: Benim değişime daha var demekki , Bu yağ değişim işi beni tedirgin ediyor Servise yaptıracağım ama güvenemiyorum. Neden ki? Servise de güvenemeyeceksen.. Bakma sen ali abiye kiralıklar var servis bakımlı bir dünya hatta dün de vardı 300 k da. Ali abi 3 milyon km kullanacak arabayı o yüzden mi kasıyor anlamadım Aytac Sakal yazdı: Ben sakin kullanır yavaş giderim Şehir içinde bulunduğum yer trafik çok yoğun 8,5 lt lerde geziyorum SS kapatırım.Sürüş tarzı çok etkiliyor.Gaza biraz yüklenince tüketim artıyor. Şehir dışında diğer araçlarımdada düşük tüketimler yakalıyordum. Kaşkayla kıyaslamak yanlış olur sonuçta cvt 4x4 daha büyük daha ağır. MEgan 1400 kg kaşkay 1600 dür. Daha fazla rüzgar sürtünmesi vsvsvs Aytac Sakal yazdı: Ben sakin kullanır yavaş giderim Şehir içinde bulunduğum yer trafik çok yoğun 8,5 lt lerde geziyorum SS kapatırım.Sürüş tarzı çok etkiliyor.Gaza biraz yüklenince tüketim artıyor. Şehir dışında diğer araçlarımdada düşük tüketimler yakalıyordum. Ayrıca reno bu 0-16 yerine 0-20 konunca yatak saran corollalardan değil birşey olmaz. İlk 4 yıl 5-40 kondu son 2 bakımdır 5-30 benim arabada 1 Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 2 saat önce Paylaş 2 saat önce İlkay Başaran yazdı: İlk 4 yıl 5-40 kondu son 2 bakımdır 5-30 benim arabada 6 defa sandık motor kullandığını niye söylemiyorsun seni gidi seni.... 1 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 2 saat önce Yazar Paylaş 2 saat önce Metin Uzunoğlu yazdı: 6 defa sandık motor kullandığını niye söylemiyorsun seni gidi seni.... Hocam çok şey yapmasak. İban var mı? Yorum bağlantısı
sevittopcu 2 saat önce Paylaş 2 saat önce 1.33 TCe'de yağ konusunda viskoziteden çok Renault onayına bakmak gerekiyor. Kullanım kılavuzunda hangi norm yazıyorsa (bu motorda genelde RN17) bidonun üzerinde de o onay yazmalı. 5W-30 ile 5W-40 arasında bu onayı taşıyan her iki yağ da kullanılabiliyor. Servise güven konusunda da basit bir yol var: faturaya kullanılan yağın marka, viskozite ve onay kodunu yazdırın, eski filtreyi de isteyin. Turbolu küçük motorlarda yoğun şehir içi kullanımda değişim aralığını kılavuzdaki üst sınır yerine biraz erken tutmak da mantıklı. Yorum bağlantısı
Aytac Sakal 55 dakika önce Paylaş 55 dakika önce İlkay Başaran yazdı: Neden ki? Servise de güvenemeyeceksen.. Bakma sen ali abiye kiralıklar var servis bakımlı bir dünya hatta dün de vardı 300 k da. Ali abi 3 milyon km kullanacak arabayı o yüzden mi kasıyor anlamadım Kaşkayla kıyaslamak yanlış olur sonuçta cvt 4x4 daha büyük daha ağır. MEgan 1400 kg kaşkay 1600 dür. Daha fazla rüzgar sürtünmesi vsvsvs Ayrıca reno bu 0-16 yerine 0-20 konunca yatak saran corollalardan değil birşey olmaz. İlk 4 yıl 5-40 kondu son 2 bakımdır 5-30 benim arabada Elf ten daha iyi yağlar var piyasada birde işçilik gözünle görmeyince mesleki tedirginlik bendeki. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 43 dakika önce Paylaş 43 dakika önce Mehmet Ozyurek yazdı: Motor tabi aynı gövde olsa da yazılım değişik. Qashqai 160 beygir idi. Megane'ın 4.5 yaktığı yerde muhtemelen 6 litre yakardı. değişikliğin tüketime yansıma yüzdesine bakıyoruz işte Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 26 dakika önce Yazar Paylaş 26 dakika önce Aytac Sakal yazdı: Elf ten daha iyi yağlar var piyasada birde işçilik gözünle görmeyince mesleki tedirginlik bendeki. Servis ne ile anlaşırsa onu kullanıyorlar. Bugün total yarın po. Cehalet mutluluktur. Yorum bağlantısı
Aytac Sakal 24 dakika önce Paylaş 24 dakika önce İlkay Başaran yazdı: Cehalet mutluluktur Her alanda. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts