İçeriğe Yönlendir

Honda Civic FB7

Mücahit Erdem

Recommended Posts

Mücahit Erdem
H.Cenk Bayrakçı yazdı:

Hayırlı olsun, hem aracınız hem de yapılan değişiklikler. :nazar: Konuyu görmemişiz.

Teşekkürler 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 8 ay sonra...
Mücahit Erdem

Aracımda uzun zamandır stabilize ve arnavut kaldırımlı yolda ön taraftan tıkırtı sesi geliyordu. Ön düzeni kontrol ettirdiğimde ses tespit edemediler. Araştırmalarım sonucunda japon grubunun kaliper pimlerinde zamanla boşluk oluştuğu ve tıkırtının burdan gelebileceğini öğrendim. Sonrasında bir frenciye gidip kontrol ettirdim, pimlerde boşluk yoktu ancak pimin ucunda bulunan küçük körükler epey bozulmuş durumdaydı.Frencinin dediğine göre normal gres lastik körüğün yapısını bozuyormuş, kaliperler için özel üretilmiş gres varmış. Körük değişti, temizlendi yağlandı ve takıldı ancak ön taraftan gelen sesler azalsa da tam olarak kesilmedi. Sonra tekrar farklı bir rot balansçıya gittim oda sesin direksiyon kutusundan geldiğini söyledi, kutu sökülecek revize edilecek masraf 10 binden başlar yukarı doğru gider dedi kalsın dedim çıktım. Farklı bir honda servisine gittim oda direksiyon kutusu dedi masrafı konusunda benzer şeyler söyledi ordan da bişey yaptırmadan çıktım. Direksiyon kutusu ihtimali bana pek mantıklı gelmedi çünkü direksiyonda hiç bir anormallik hissetmiyordum. 3 hafta kadar internette bir çok video izledim bir çok konu okudum ve aşağıda paylaştığım videodaki sorunun bende de olabileceğini düşündüm. 2 adet rot kolu aldım ve hafta sonu tanıdığım bi ustanın tamirhanesinde değişimi yaptık. Sonuç mükemmel, ses seda kalmadı. Çıkan rot kollarında aşırı boşluk yoktu ancak çok laçkalaşmış durumdaydı. Şükür sesten kurtuldum.Benzer sorun yaşayanların direksiyon kutusu ihtimalini en sona bırakmasını tavsiye ederim.

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...