İçeriğe Yönlendir

Fiat Tipo 1.6 Motor Soğuduğunda Sarsıntı-Tekleme

Kadir Güvener

Recommended Posts

Kadir Güvener

Arkadaşlar Merhaba,

Yakın zamanda 1998 Model 1.6 SX (karbüratörlü) LPG li tipo aldık. Araç bir gün beklediğinde ve ya soğuk havada motor soğuduğunda gaza basmaz isek ve ya jikle çekmez isek stop ediyor. Baya bir çalışır vaziyette bekletmemiz gerekiyor. İlkdefa bu kadar eski bir araca biniyorum, ev nedeni ile aracımı sattığım için bu aracı aldık. Bu normal midir yoksa neden yapar? Bir de aracı sürekli lpg de binmişler sanırım. Benzine geçtiğimde sarsıntılı çalışıyor ve ne kadar motor sıcak olursa olsun stop etme eğilimi gösteriyor. Depoda yeterli benzin olmadan beklediği için pas yapmış olma ihtimali geliyor aklıma. Eğer düşündüğüm gibi ise depoyu temizletme şansımız olur mu ? Önerileriniz olursa çok sevinirim

Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat

normaldir jikle bu iş için zaten. benzin için ise depodan karbüratöre kadar kontrol edilmeli 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

normal o jikle mutlaka çekilecek, depoda pas aramadan çnce o karbüratör lpg nasıl takılmış o incelenmeli, hava girşi daraltılmış mı incelenmeli, ayrıca karbüratör temizlik ve ayarı her yıl mutlaka yapılmalı. bakımlısı uzun siüre dert çıkarmaz.

Yorum bağlantısı
Kadir Güvener
Mehmet Cihat yazdı:

normaldir jikle bu iş için zaten. benzin için ise depodan karbüratöre kadar kontrol edilmeli 

Peki yaz kış her gün aşırı çalıştırmada bu sarsıntı olacak mı hocam? Motor ısınana kadar bu şekilde mi çalışacak?

Çağlar Bayur yazdı:

normal o jikle mutlaka çekilecek, depoda pas aramadan çnce o karbüratör lpg nasıl takılmış o incelenmeli, hava girşi daraltılmış mı incelenmeli, ayrıca karbüratör temizlik ve ayarı her yıl mutlaka yapılmalı. bakımlısı uzun siüre dert çıkarmaz.

Karbüratör ve lpg kısmını lpg ciye mi yoksa motor ustasına mı kontrol ettirmeliyim hocam? Hava girişi normalde daraltılmış mı olmalı? Karbüratör temizliği kim yapar? 

Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Kadir Güvener yazdı:

Peki yaz kış her gün aşırı çalıştırmada bu sarsıntı olacak mı hocam? Motor ısınana kadar bu şekilde mi çalışacak?

Karbüratör ve lpg kısmını lpg ciye mi yoksa motor ustasına mı kontrol ettirmeliyim hocam? Hava girişi normalde daraltılmış mı olmalı? Karbüratör temizliği kim yapar? 

Karbüratörcüler var hocam. Karbüratör kısmının bakımını onlar yapar. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat

şimdi elektronik kelebekli arabalar biliyorsunuz rölanti valfi veya kelbeğin açısı sayesinde ilk çalışmada rölantiyi yüksek tutup araç ısındıkça düşürüyor. ama sizin araçta bu sistem olmadığından manuel olarak jikle kullanacaksınız çok sıcak havalarda belki ihtiyaç olmayabilir ama genel durum bu şekilde. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Kadir Güvener yazdı:

Karbüratör temizliği kim yapar?

karbüratörcü, veya tipo hastası bir usta 8kalmışsa)

Yorum bağlantısı
Ersen şahin

Muhtemelen sürekli LPG'de binmişlerdir 

Aracın  ateşleme sistemini bi elden geçirin önce bunlara orijinal Buji takılmadığında gösterge bile aptallaşabiliyo 

Karbüratörlü olduğuğu için LPG ayarını tam tutturamıyolar o yüzden hava girişini  daha az hava alacak şekilde kapatırlar LPG'de sıkıntı yoktur fakat benzinde çekiş düşer az hava geldiği için

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Kadir Güvener
Mehmet Cihat yazdı:

şimdi elektronik kelebekli arabalar biliyorsunuz rölanti valfi veya kelbeğin açısı sayesinde ilk çalışmada rölantiyi yüksek tutup araç ısındıkça düşürüyor. ama sizin araçta bu sistem olmadığından manuel olarak jikle kullanacaksınız çok sıcak havalarda belki ihtiyaç olmayabilir ama genel durum bu şekilde. 

Anlıyorum hocam, peki bu esnada aracın sarsıntılı çalışması normal mi? Jikle çekik ve ya gaza manuel belirli devirde basıyorken?

Çağlar Bayur yazdı:

karbüratörcü, veya tipo hastası bir usta 8kalmışsa)

Hocam istanbul ve kocaeli civarı önerebileceğiniz bir yer var mıdır?

Ersen şahin yazdı:

Muhtemelen sürekli LPG'de binmişlerdir 

Aracın  ateşleme sistemini bi elden geçirin önce bunlara orijinal Buji takılmadığında gösterge bile aptallaşabiliyo 

Karbüratörlü olduğuğu için LPG ayarını tam tutturamıyolar o yüzden hava girişini  daha az hava alacak şekilde kapatırlar LPG'de sıkıntı yoktur fakat benzinde çekiş düşer az hava geldiği için

Dediğiniz gibi sürekli lpg de binilmiş hocam. Peki bu durumda bahsettiğiniz gibi az hava alacak şekilde kapattılarsa, bunu iyi bir lpg cide ayarlatmak mı gerek? Sürekli lpg de binilmesi nedeni ile benzin deposunun halini az çok tahmin edebiliyorum. Bunu ve benzin pompasını elden geçirmemiz gerekir mi?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Kadir Güvener yazdı:

istanbul

facebookta taceddin kadı bir araştırın, iyi tipo tempra ustasıdır , şahsen tanımam

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ersen şahin

Benimde 98 1.4 karbüratörlü tipom vardı bende genellikle LPG'de kullanırdım 

Benzinde randıman alabilmeniz için pompadan başlayıp karbüratöre kadar bakım yapmanız lazım 

LPG kiti eski ise kolay kolay ayar tutmaz ayarını kendinizde yapabilirsiniz  YouTube de vidolar var 

Bu arabaların sevdiğim yanı hemen her şeyini kendiniz yapabilirsiniz uğraşması keyifli bir arabadır 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Kadir Güvener
Ersen şahin yazdı:

Benimde 98 1.4 karbüratörlü tipom vardı bende genellikle LPG'de kullanırdım 

Benzinde randıman alabilmeniz için pompadan başlayıp karbüratöre kadar bakım yapmanız lazım 

LPG kiti eski ise kolay kolay ayar tutmaz ayarını kendinizde yapabilirsiniz  YouTube de vidolar var 

Bu arabaların sevdiğim yanı hemen her şeyini kendiniz yapabilirsiniz uğraşması keyifli bir arabadır 

Peki hocam sizde de durum aynımıydı? Yani her sabah jikle çekmek zorundamıydınız?

Yorum bağlantısı
Ersen şahin
Kadir Güvener yazdı:
Ersen şahin yazdı:

Çok soğuk havalarda cikle çekiyodum 

Peki hocam sizde de durum aynımıydı? Yani her sabah jikle çekmek zorundamıydınız

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Kadir Güvener
Ersen şahin yazdı:

Şu günlerde ben her gün (aracı park ettikten bir sonraki gün) jikle çekiyorum. Aracı yeni aldımi, sıcak havalardaki durumunu bu nedenle bilemiyorum ama sizin ve diğer arkadaşların söylediğine göre  o halde bu durum normal

Yorum bağlantısı
Cem Işık
Kadir Güvener yazdı:

Şu günlerde ben her gün (aracı park ettikten bir sonraki gün) jikle çekiyorum. Aracı yeni aldımi, sıcak havalardaki durumunu bu nedenle bilemiyorum ama sizin ve diğer arkadaşların söylediğine göre  o halde bu durum normal

Karbüratörlü arabalarda soğuk havalarda normaldir, dert etmeyin

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Kadir Güvener
Cem Işık yazdı:

Karbüratörlü arabalarda soğuk havalarda normaldir, dert etmeyin

Teşekkür ederim bilgi için hocam

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...