Ali Darbaz Dün saat 09:24 Yazar Paylaş Dün saat 09:24 Coşku Mert yazdı: iyi iyi böyle devam eskişehre laguna ile gelecenmi. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz Dün saat 10:06 Yazar Paylaş Dün saat 10:06 Coşku Mert yazdı: uzaktan izliycem Arabamı uzun yolda sınamak için gidiyorum. Hiç uzun yola çıkamadım. KArımla kızımla yolda kalma korkusu yaşamamak için içimdeki uzun yol korkusunun kilidini kırmam lazım. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 14 saat önce Yazar Paylaş 14 saat önce Geçen hafta sonu yaptığım garip teslerden biri. Motorun soğuk başlangıç ile çalışma sesinin rölantideki değişimi idi. Önceden bir gün beklettim arabayı gölgede 28 derece dış sıcaklıkda çalıştırdım. Isındıkca çıkan ses değişimlerinşde anlamak için video kaydı alıyorum. Bir diğer amacım su pompasının devreye girme süresini , devreye girdiğindeki ses değşimini analiz etmek. İlk 1 dk oldu, su pompası dönmüyor. 5 dk oldu yok dönmüyor. 10 dk oldu borular ısındı. Ama yok elektrikli gergi su pompasını çalıştırmıyor. 11 dk oldu artık tırstım. Biliyorumki kalorifer acarsam su pompası mecburen dönecek. Klima düğmesine basıp sıcaklığı high yapınca , su pompası gergi elemanı gerildi ve pompa çalışmaya başladı. Yaz sıcağında 12 dakika rölantide çalışıpda devir daim açmayacak kadar motor ısınmıyorsa , o motorda heating loss, azdır motor verimlidir. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 4 saat önce Yazar Paylaş 4 saat önce (düzenlendi) 312.450 bin kmde olan ep6c motorun katalitik konverterinin hali. Bu araba 300 bin km ye kadar 1000 kmde 1 litre yağ yakıyordu. 300 bin kmde üst kapak subab contaları değişerek 1000 kmde yağ tüketimi 200 ml düştü. 4 saat önce tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Tamer Topaç 4 saat önce Paylaş 4 saat önce Ali Darbaz yazdı: 312.450 bin kmde olan ep6c motorun katalitik konverterinin hali. Bu araba 300 bin km ye kadar 1000 kmde 1 litre yağ yakıyordu. 300 bin kmde üst kapak subab contaları değişerek 1000 kmde yağ tüketimi 200 ml düştü. Aİ ne diyor bu işe Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 3 saat önce Yazar Paylaş 3 saat önce Tamer Topaç yazdı: Aİ ne diyor bu işe Buda konu başlığı... https://www.drive2.ru/l/712752641343493783/ Yorum bağlantısı
Tamer Topaç 3 saat önce Paylaş 3 saat önce Ali Darbaz yazdı: Buda konu başlığı... https://www.drive2.ru/l/712752641343493783/ Güzel boyamış Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 2 saat önce Yazar Paylaş 2 saat önce Tamer Topaç yazdı: Güzel boyamış Buda 330 bin km yapmış katalitik konverter. Altan çekilmiş resmi. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 2 saat önce Yazar Paylaş 2 saat önce (düzenlendi) Malum araç valvetronik. Bu zıkkım yağsız kaldığında ilk çalıştırmada arabanın devri dalgalanmaya sebeb olabiliyor. Genelde 150 bin km civarı değişimi tavsiye ediliyor. Maalesef benim valvetroniktede aşınma belirtileri var. iyice aşınana kadar ellemiycem. söküldüğünde ise subab lastikleri ile beraber onuda değiştirecem. bu en az 4 yıl sonrasının konusu. Burda aşınmış bir valvetronik kam mili. 2 saat önce tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts