İçeriğe Yönlendir

Fiesta V - Yazlık Lastik Seçimi (195/50 R15)

Fatih Saygın

Recommended Posts

Fatih Saygın
(düzenlendi)

Merhabalar,

Yazlık lastiklerim 5 yılını doldurduğu için yeni arayıştayım. Uzun yola çıkmadan bugün yarın almak istiyorum. 5 yıldır araç üzerinde gelen Lassa Greenways 195/50R15 82V ile gidiyorum. Bir problem de yaşamadım şimdiye kadar. 2000-2500 TL civarında 4 lastik gözüme kestirdim. Sizin öneriniz ne yönde olurdu?

Aklımdakiler;

- Lassa Greenways 195/50R15 82V

- Goodyear Efficientgrip Performance 195/50R15 82V FP

- Continental UltraContact 195/50R15 82H

- Bridgestone Turanza T005 195/50R15 82V

Goodyear Efficientgrip Performance harici diğerleri 4 dişli görünüyor görselde.

xPouMmC.jpeg

tarihinde Fatih Saygın tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Görkem Küçükyılmaz

Lassa hariç hepsini kullandım, Conti çok başarılı, turanza da çok güzel ancak biraz sert hamurlu konfordan ziyade yol tutuş odaklı, ben oyumu continental'dan yana kullanıyorum. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal

Aynı ebat aynı araçta brigdestone kullanıyorum. Birçok koşulda kullandım sorun yok azıcık sesli ama güzel. 

Hemen öncesinde nokian wetproof kullanıyordum 1 sene oldu çatlamalar olunca garanti iade aldı

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Demir

Merhaba,fiesta aracımda 5 yıl continental lastik kullandım.Lastik güzeldi.Çok memnundum.Ancak çok erken lastikler balon yaptı.Hatta ilk yıl bir çukurda 1 adeti yanaktan yırtıldı.Diğerleri yeni olduğu için onun yerine sıfır petlas aldım.Bu lastikler kötü olduktan sonra yerine 4 adet petlas aldım.Ve petlas ile 2 yıl kullandım.Ve gayet memnundum.Uzun yıllar sonrasında ne olur tecrübe edemedim.2 yıl sonunda aracımı değiştirdim.Ancak fikrimi sorarsanız yine petlas alırım.Seçenekler arasında olmasa da tecrübemi paylaşmak istedim.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
İbrahim Aslıoğlu
Murat Demir yazdı:

Merhaba,fiesta aracımda 5 yıl continental lastik kullandım.Lastik güzeldi.Çok memnundum.Ancak çok erken lastikler balon yaptı.Hatta ilk yıl bir çukurda 1 adeti yanaktan yırtıldı.Diğerleri yeni olduğu için onun yerine sıfır petlas aldım.Bu lastikler kötü olduktan sonra yerine 4 adet petlas aldım.Ve petlas ile 2 yıl kullandım.Ve gayet memnundum.Uzun yıllar sonrasında ne olur tecrübe edemedim.2 yıl sonunda aracımı değiştirdim.Ancak fikrimi sorarsanız yine petlas alırım.Seçenekler arasında olmasa da tecrübemi paylaşmak istedim.

3 dönem Petlas, 1 dönem de Falken kullandım aynı segment arabaya; ikisinden de memnundum. F/P olayı diyelim.

Fatih Saygın yazdı:

Merhabalar,

Yazlık lastiklerim 5 yılını doldurduğu için yeni arayıştayım. Uzun yola çıkmadan bugün yarın almak istiyorum. 5 yıldır araç üzerinde gelen Lassa Greenways 195/50R15 82V ile gidiyorum. Bir problem de yaşamadım şimdiye kadar. 2000-2500 TL civarında 4 lastik gözüme kestirdim. Sizin öneriniz ne yönde olurdu?

Aklımdakiler;

- Lassa Greenways 195/50R15 82V

- Goodyear Efficientgrip Performance 195/50R15 82V FP

- Continental UltraContact 195/50R15 82H

- Bridgestone Turanza T005 195/50R15 82V

Goodyear Efficientgrip Performance harici diğerleri 4 dişli görünüyor görselde.

xPouMmC.jpeg

Fatih bey, lassa ve brisgestone seçeneğim vardı; lastikçi bu daha iyi dedi, fiyat farkı da çok olmayınca brisgestone aldım. Tamamen bayiinin önerisiyle.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Saygın

Hepinize çok teşekkür ederim. Sanırım Continental UltraContact ve Bridgestone Turanza üzerinde yoğunlaşacağım. Bridgestone kağıt üzerinde daha iyi gibi duruyor ama Continental da konfor açısından daha iyi gibi anladığım kadarıyla. 

Bugün karar verip alırım muhtemelen.

Emeklerinize sağlık. Sağolun.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...