İçeriğe Yönlendir

Fiat Tipo 1.6 sx Yağ Çubuğunda üfleme

Kadir Güvener

Recommended Posts

Kadir Güvener

Arkadaşlar Merhaba,

Araçlar ile ilgili çok fazla bilgim yok, yakın zamanda idareten satın aldığımız Tipo 1.6 SX aracımın yağ çubuğunu çektiğimde yağ üflemesi var.  Çoğu yerde bu üflemenin iyi bir şey olmadığını duymuştum ama bazı kaynaklarda da bunun bazı araçlarda beklenen bir şey olduğu söylenmiş. Tip 1.6 karbüratörlü bir araç düşünüldüğünde bu normal midir? Motorun bitik olduğu anlamına mı gelir?

Yorum bağlantısı
Cem Işık
Kadir Güvener yazdı:

Arkadaşlar Merhaba,

Araçlar ile ilgili çok fazla bilgim yok, yakın zamanda idareten satın aldığımız Tipo 1.6 SX aracımın yağ çubuğunu çektiğimde yağ üflemesi var.  Çoğu yerde bu üflemenin iyi bir şey olmadığını duymuştum ama bazı kaynaklarda da bunun bazı araçlarda beklenen bir şey olduğu söylenmiş. Tip 1.6 karbüratörlü bir araç düşünüldüğünde bu normal midir? Motorun bitik olduğu anlamına mı gelir?

Sanayi jargonu:) 

sıfır arabanın da yağ çubuğunu çekince üflüyor olabilir, tek başına hiç bir şeyi göstermez o üfleme özetle. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Kadir Güvener
Cem Işık yazdı:

Sanayi jargonu:) 

sıfır arabanın da yağ çubuğunu çekince üflüyor olabilir, tek başına hiç bir şeyi göstermez o üfleme özetle. 

üstten egzantrikli yeni nesil araçlar için normal ama eski tip motorlar için normal değil diyorlar o nedenle ikilemde kalmıştım. Bu durumda normal olabilir diyorsunuz değil mi?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

tek başına birşey ifade etmez, kartere kompresyon kaçırıyor olabilir, 5000 km de ne kadar yağ eksiltiyor ölçümü de gerekir, o motorda segman atılıp da revizyon yapılabilir, bloğa gömlek te çakılabilir, olasılıklar bol artık bu model yılında 5000 km de 1 lt yağ koysam umursamazdım

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Kadir Güvener
Çağlar Bayur yazdı:

tek başına birşey ifade etmez, kartere kompresyon kaçırıyor olabilir, 5000 km de ne kadar yağ eksiltiyor ölçümü de gerekir, o motorda segman atılıp da revizyon yapılabilir, bloğa gömlek te çakılabilir, olasılıklar bol artık bu model yılında 5000 km de 1 lt yağ koysam umursamazdım

Bunu hiç takip etmedim hocam, daha bu kadar km yapmadım. Dediğiniz gibi takip edip 5000 km ne ne kadar eksiltiyor ona göre bakacağım. Teşekkürler

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Furkan Bakırel

Yılların vermiş olduğu yorgunluk illaki olacaktır. Sıfır araç değil neticede. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...