İçeriğe Yönlendir

Vag Grubu Araçlarda Yetkili Servis ve DSG Optimizasyonu


Yakup Kocaağa

Recommended Posts

Yakup Kocaağa

Merhaba Arkadaşlar

Seat ibiza araç sahibiyim Vag grubunun yetkili servislerde  hava ve  polen filtresini eğer yıpranmamış ise değiştirmiyorlar eğer değiştirilirse  ekstra olarak filtre ücretini de  bakım ücretine yansıtıyorlar zaten diğer markalara göre bakım ücretleri bir tık pahalı birde zaten değişmesi gereken filtreler değiştirilmeyince kendimi kandırılmış gibi hissedeceğimi düşündüğümden bu seneki bakımı işinin ehli ustalarda yaptırmayı düşündüm diğer markalarda bu filtre değişimleri böyle mi siz ne düşünüyorsunuz?

İkinci soru olarak dsg kullananlar bilir araç 3-5km hızlarda hemen ikinci vitese alıyor bazen kasis geçerken veya sokak dönüşlerinde ikinci viteste kavrama ile kalktığını hissediyorum dünya kadar arge yapılmıştır bu şanzıman için bunun farkındayım ama sanki bu dokunuşla daha sağlıklı olur gibime geliyor dsg optizasyonu yaptırmayı düşünüyorum aranızda yaptıranlar var mı 

Teşekkür ederim

 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

s modda daha yüksek devirde değiştirmesi sağlanabilir

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Çip tuning yapanlar dgs optimizasyonu yapıyor ve ikinci vites geciş devrini yukarı alıyor. Yazılım vs uğraşmam deniyor ise her otomatik şanzımanda olduğu gibi yoğun akış trafik veya dur kalk gibi ya da yol şartlarına göre otomatik, S veya manuel konumda kullanım yapılmalı. 

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Servet Aydın yazdı:

otomatik şanzımanda olduğu gibi yoğun akış trafik veya dur kalk gibi ya da yol şartlarına göre otomatik, S veya manuel konumda kullanım yapılmalı. 

katılıyorum, neyseki her DCT de optime etme derdi yok kendi halleder ve trafikte ısınmazda, 1 den şak diye 2 yede atmaz gerekirse 1. viteste 3000 devirde anca vites değişir oda D normal modda, sporda bile değil :tongue: 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Nihat Palolu yazdı:

hk ne demek?


hakkında. 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Nihat Palolu
Tansu Kalafatoğlu yazdı:


hakkında. 

 

Gereksiz bir kelimeymiş

Yorum bağlantısı
Görkem Küçükyılmaz

Öncelikle dsg resetlemeyi denemenizi tavsiye ederim, Ben A3 aracımda faydasını görmüştüm, 

 

 

 

 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...