Sani Gerşon 28 Haziran 2024 Paylaş 28 Haziran 2024 Erdoğan Temur yazdı: Elektrikli araba deyince herkes ben 7-8 saat durmadan araba sürerim diye cümle kuruyorlar. Arkadaş hiçmi wc ye gitmiyorsunuz Ben de her 400km'de bir mutlaka wc molasına gidiyorum lakin, moladan çıkmam 10dk. Araba bu sürede şarj olacaksa ne ala Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 28 Haziran 2024 Paylaş 28 Haziran 2024 Erdoğan Temur yazdı: Elektrikli araba deyince herkes ben 7-8 saat durmadan araba sürerim diye cümle kuruyorlar. Arkadaş hiçmi wc ye gitmiyorsunuz Moladan önce ve sonra 2 defa toplamda 20-25 dk da wc molası verdik sonra bir benzinliğe girdik çekirdek aldık. İlla yolculardan biri su koyveriyor valla antalyaya gelirken 1 kere benzin almaya girdim. 1 saat sonra geçtiğim arabayı ancak geçtim. Wc’ye girdim. Aynı şekilde. Yarım saate yakaladım geçtiğim arabaları. Demekki kimse durmuyor 1 Yorum bağlantısı
Alpay Sumer 29 Haziran 2024 Paylaş 29 Haziran 2024 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Arabalar eskiden beri elektrikli olsaydı milletin bilinç altında buji memesi diye bir şey olmaz, sağlıklı toplumlar oluştururduk marş arızasıyla alakalı bir parca var daha kötüsüdür ? yeni nesil pek bilmez ? 4 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 29 Haziran 2024 Paylaş 29 Haziran 2024 Alpay Sumer yazdı: marş arızasıyla alakalı bir parca var daha kötüsüdür ? yeni nesil pek bilmez ? Zaten ne varsa eski köylerde var. İyi ki eskiden sosyal medya yokmuş 1 Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur 20 Temmuz 2024 Yazar Paylaş 20 Temmuz 2024 3 bin km olduk. Araç istanbul şehir içi 10-11kw/100km, şehir dışı 110-120km hızlarda 13.5kw/100km ile geziyor. Şehir içi ve dışında araç konforu çok iyi. Şoför yardımcı sistemleri otonom sürüşte çok yardımcı oluyor. Uzun yolda sadece elimi direksiyonda tutuyorum. Rejeneratif fren ve i-pedal istanbul için büyük fayda sağlıyor. Sıkışık trafikte menzil ve pil yüzdesi düşmüyor artıyor Uzun yolda 280-300km sonra şarj %25 30 lara düşüyor. Mola vermeden gidilebilecek en uzun yol 350-360km ancak olur. Araba hızlanmaları eski 177hp konaya göre daha hızlı koltuğa yapıştırıyor. Sollamalarda vıvvv diye arabaların yanından korkusuzca oluyor. 3 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 21 Temmuz 2024 Paylaş 21 Temmuz 2024 156 beygirlik olanın (galiba sizinki de bundan) Katalogda karma tüketim 14,6 kwh/100km sizde bunun epey altında. Eski elektrikli kona da istanbul içinde 9-13 aralığında yakıyordu. Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur 2 Nisan Yazar Paylaş 2 Nisan Kona elektrik ile bayramda 1080km lik yol yaptım. 900km lik yol gidiş geliş uzun yolda yapıldı. 180km yolda Ankara içinde gezildi. Toplam maliyet 885TL tuttu. Yollar bedevaydı zaten yemeğe para verdik Eve vardığımızda %30 şarjımız vardı. Ortalamamız 11.7kw/km Haziranda satıp ioniq 6 yada Tesla SR alacaktım ama Kona ile bir kaç yıl daha yola devam etme kararı verdik. Uzun yolda molalarımız en az 1.5 saat olduğu için şarj süresine takılmıyoruz. İstanbul - Ankara tek şarj molası ile rahat gidilebiliyor. İstanbul - Ankara yönü gidiş; Evden %100 ile çıkış 130TL şarj maliyeti + 276TL Bolu'da şarj edildi. Ankara - İstanbul dönüş maliyeti. Yola çıkmadan %97 şarj alındı. 375 TL + 240 TL Bedava gidilen 28km üstüne de +%2 şarj. 8 Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur 2 Nisan Yazar Paylaş 2 Nisan (düzenlendi) Mehmet Ozyurek yazdı: Diğer konuda Çağlar soruyordu bunu Ver konu başlığını abi soruları cevapsız kalmasın ? 2 Nisan tarihinde Erdoğan Temur tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur 2 Nisan Yazar Paylaş 2 Nisan ABRP premium+ OBD cihazını kullanıp arabadan canlı veri çekip. Hız ve yol durumuna göre varış şarjı bildirmesi ve planlama yapması ile ilgili ekran kaydım. https://youtube.com/shorts/qbKeSLgFPwQ?si=NlgynJQeKBDdLilS 2 Yorum bağlantısı
Mertol Kip 2 Nisan Paylaş 2 Nisan Erdoğan Temur yazdı: ABRP premium+ OBD cihazını kullanıp arabadan canlı veri çekip. Hız ve yol durumuna göre varış şarjı bildirmesi ve planlama yapması ile ilgili ekran kaydım. https://youtube.com/shorts/qbKeSLgFPwQ?si=NlgynJQeKBDdLilS OBD ABRP nin sattığı mı yolsa elm327 olabiliyor mu? Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur 2 Nisan Yazar Paylaş 2 Nisan Mertol Kip yazdı: OBD ABRP nin sattığı mı yolsa elm327 olabiliyor mu? Abrp bin önerdiği vgate icar pro kullanıyorum. 1 Yorum bağlantısı
Ali Gülmez 2 Nisan Paylaş 2 Nisan Abrp ve obd yi arkadaş id4 ile kullanıyor ve çok memnun Çok iyi şekilde tutturuyormuş dataları ve rota çizimini 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 2 Nisan Paylaş 2 Nisan Lan! Nasıl kaçar gözümden bu konu. Pis Erdoğan hep senin yüzünden 1 Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur 3 Nisan Yazar Paylaş 3 Nisan Ali Gülmez yazdı: Abrp ve obd yi arkadaş id4 ile kullanıyor ve çok memnun Çok iyi şekilde tutturuyormuş dataları ve rota çizimini ilk hesaplamayı o anki trafik, hava şartları ve yolun hız limitlerine göre yapıyor. 130km limitli yolda 110km ile gittiğimizde ilk önerdiği yüzdelik değerin üstünde varış sağlıyoruz. 140km hızla gidersek ise daha düşük şarjla yada sen bu hızla gitmeye devam edersen ilk planlamada verdiğim şarj istasyonuna gidemeyeceksin deyip daha yakın şarj istasyonu planı veriyor. Geçen yaz 7 bin km uzun yolda kullandım, bu bayramda Ankara'ya gidip geldim. Hiç şaşmadı ve şaşırtmaya devam ediyor. 4 Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur 3 Nisan Yazar Paylaş 3 Nisan İniş olarak gittiğim yolu 11.7kw ile tamamladım. Dönüşte i-pedal açtım eve vardığımda 10.6kw ile tamamladım. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 3 Nisan Paylaş 3 Nisan ne kadar tüketmiş ne kadar şarj etmiş verisi de var mı ? Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur 3 Nisan Yazar Paylaş 3 Nisan Çağlar Bayur yazdı: ne kadar tüketmiş ne kadar şarj etmiş verisi de var mı ? 48+39+38+27=152 kW toplam şarj. Yapılan yol 1080km Kalan 15kw Ortalama hız 110km 1 Yorum bağlantısı
Recep Demirci 4 Nisan Paylaş 4 Nisan Şunu birde güncel ₺ üzerinden hesaplasak ne kadar yakmış oluyor? Bilgilenelim. Ben kendimce böyle hesap yaptım ama doğruluğunu teyitleşsek sevinirim. 152-15=137 kw tüketim olmuş. 137kw * 2,07₺(kw mesken birim fiyatı bunu internette buldum)=283,59 ₺ 283,59 ₺ / 1080 km=0,26 ₺ kmdeki yakıt ücreti. Sanırım yanlış hesaplıyorum. Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur 4 Nisan Yazar Paylaş 4 Nisan Recep Demirci yazdı: Şunu birde güncel ₺ üzerinden hesaplasak ne kadar yakmış oluyor? Bilgilenelim. Ben kendimce böyle hesap yaptım ama doğruluğunu teyitleşsek sevinirim. 152-15=137 kw tüketim olmuş. 137kw * 2,07₺(kw mesken birim fiyatı bunu internette buldum)=283,59 ₺ 283,59 ₺ / 1080 km=0,26 ₺ kmdeki yakıt ücreti. Sanırım yanlış hesaplıyorum. Hocam faturalarını yukarıda paylaştım. Her istasyonda fiyat farklı. Evden 48kw pil tam şarjı 130tl maliyeti var 2 Yorum bağlantısı
Mertol Kip 4 Nisan Paylaş 4 Nisan Erdoğan Temur yazdı: Hocam faturalarını yukarıda paylaştım. Her istasyonda fiyat farklı. Evden 48kw pil tam şarjı 130tl maliyeti var Arkadaş evden şarj gibi paylaşmış. Dışarıda şarjın en ucuzu 9 lira falan. Dışarıdan şarjla km de 80 kuruş civarı düşünülebilir. Eğer 110 ortalama değilde 90 ortalama ile gidilirse 70-75 kuruş/km civarına düşüyor. 2 Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı 4 Nisan Paylaş 4 Nisan Çok iyi. Bakalım ben ne yapacağım. Uzun yol yapmadım hiç. En fazla Antalya. Yorum bağlantısı
Mertol Kip 4 Nisan Paylaş 4 Nisan Mehmet Ozyurek yazdı: Vay arkadaş.. Bedavaya geziyorlar.. Yoo siz çok pahalı geziyorsunuz. 1 Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur 4 Nisan Yazar Paylaş 4 Nisan Mehmet Ozyurek yazdı: Vay arkadaş.. Bedavaya geziyorlar.. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts