Tansu Kalafatoğlu 11 saat önce Paylaş 11 saat önce Onur Demir yazdı: Klimanın koyulacağı yer neresi? Kaç metrekare Ben Carrier xpower 18000 btu kullanıyorum. 12 yıl oldu alalı DAha önceki klimalarım da hep Toshiba oldu. (alarko toshiba aynı klima olduğu için tercih ettim mevcut olanı.) Bu klimayı ilk milasta kullandım, evin salonu 50m2 di ve en üst kattı. Çatı da fayans düz teras tipi olandı. yani kısaca ev kaynıyordu. Mayıs sonu bir açardım, eylül ayında kapatırdım klimayı. 7/24 hep açıktı. faturada hiç rahatsız etmedi beni. Şimdi Çorlu da kullanıyorum salonum 35m2 civarı, burada da koridor ve ahmetin odasının kapısı açık. Yani Salon+koridor+Ahmetin odası 18m2 Fiyatları durumu bilmiyorum da 50m2 milas gibi sıcak memlekette 18bin inverter iş görüyorsa 24bin neden? olabilir tabi. onlara da bakarım. sadece btu değil. hava sirkülasyonu da önemli. çok hava sirküle eden işime gelir. çünkü buz gibi ortam istemiyorum. Yorum bağlantısı
Onur Demir 10 saat önce Paylaş 10 saat önce Tansu Kalafatoğlu yazdı: buz gibi ortam istemiyorum. Buz gibi ortam klima kullanmayı bilmeyen biri ayarı yaptığında olur. kısaca özetleyelim; Evin/odanın düşeceği max derece bulunur. Gece ve gündüz farklıdır. Yani gündüz 24 den aşağı inemiyorsa 18e ayarlanan bir klima sadece hasta eder. Bir de aynı klima gece de açıksa geçmiş olsun. bizim evde klima hep 25-26 da açık olur. fazla fazla yetiyor. 24 yaptığımızda üşüme geliyor bir noktadan sonra. Sorumu tekrarlıyorum kaç metrekare? Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 10 saat önce Paylaş 10 saat önce Onur Demir yazdı: Buz gibi ortam klima kullanmayı bilmeyen biri ayarı yaptığında olur. kısaca özetleyelim; Evin/odanın düşeceği max derece bulunur. Gece ve gündüz farklıdır. Yani gündüz 24 den aşağı inemiyorsa 18e ayarlanan bir klima sadece hasta eder. Bir de aynı klima gece de açıksa geçmiş olsun. bizim evde klima hep 25-26 da açık olur. fazla fazla yetiyor. 24 yaptığımızda üşüme geliyor bir noktadan sonra. Sorumu tekrarlıyorum kaç metrekare? hocam aslında mantıksız bir iş yapıyorum. salona klima takıp evi serinletmek diye bir şey yok biliyorum ama bir nebze nemi alsa yeter. azcık da serinlik olsun yeter. gece salonda kimse yatmayacak zaten. ama akşam salonda otururken de üşümemeliyiz. mesela ben 26-27 derece nemsiz ortamda çok rahat keyifle otururum. ama salonda böyle otururken bu klima içeriyi de azcık etkilemeli. brüt 110m2 salona 14-18 btu klima alıp aynı işi görebilirim tabi dediğiniz gibi Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 10 saat önce Paylaş 10 saat önce bu arada carrier markası da daikinden farklı değil. onlar da pahalı Yorum bağlantısı
Serhat Işık 9 saat önce Paylaş 9 saat önce Tansu Kalafatoğlu yazdı: hocam aslında mantıksız bir iş yapıyorum. salona klima takıp evi serinletmek diye bir şey yok biliyorum ama bir nebze nemi alsa yeter. azcık da serinlik olsun yeter. gece salonda kimse yatmayacak zaten. ama akşam salonda otururken de üşümemeliyiz. mesela ben 26-27 derece nemsiz ortamda çok rahat keyifle otururum. ama salonda böyle otururken bu klima içeriyi de azcık etkilemeli. brüt 110m2 salona 14-18 btu klima alıp aynı işi görebilirim tabi dediğiniz gibi benimde çalıştırma mantığım bu şekilde olacak. sizin benim evin düzeni sizinki ile neredeyse aynı. farlı olarak, mutfak benim salon, salonunuz mutfak olacak şekilde düşünün. bu tarife göre salon kapısının tam karşısına klimayı asacağım. oradan hole serin hava gelmesini sağlayacağım. 1 Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 9 saat önce Paylaş 9 saat önce Tansu Kalafatoğlu yazdı: abi internette 25’e sattığı ürünü kendi dükkanında 30’a satan var. E dükkandan ver işte. Yok diyor. O internet satışı diyor. Sadece mağaza satışı olan içine dükkan masraflarını koyuyor. Bazı mağazalar hem dükkan hem internetten satıyor ama farklı fiyata Online satışta şöyle bir durum var, satıcı belki yine 30a koyuyordur ama satış sitesi komisyon vs indirimi yapıp bazende reklam bütçesini indirim olarak satılan ürüne yansıtıyor. Böylelikle satıcı yine 30'a satmış oluyor ama alan kişi 25e yada kaça aldıysa o kadar ödüyor. Aradaki farkı satıcının hesabına günü geldiğinde yine yatırıyorlar. 1 Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 9 saat önce Paylaş 9 saat önce Tansu Kalafatoğlu yazdı: hocam aslında mantıksız bir iş yapıyorum. salona klima takıp evi serinletmek diye bir şey yok 1 Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 9 saat önce Paylaş 9 saat önce Bu arada koridorlara vantilatör koyarak soğuk ve kuru havayı evde dağıtabilirsin. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 8 saat önce Paylaş 8 saat önce Ersen Tapan yazdı: Bu arada koridorlara vantilatör koyarak soğuk ve kuru havayı evde dağıtabilirsin. var, yapanı gördü bu gözler Serhat Işık yazdı: mutfak benim salon, salonunuz mutfak olacak şekilde müteahhit nereli diye sormayacağım 1 1 Yorum bağlantısı
Ali Gök 7 saat önce Paylaş 7 saat önce benim klimayı 12 lik sanıyordum meğerse 9 lukmuş. mersinde haziran ayında çalıştırdım daha kapanmadı kısmetse 20 güne kapanır. ayda 1500 tl fatura geliyor 120 m2 ev tüm kapılar açık heryer serin. kapatırsam bidaha 1 haftada soğutur diye hiç kapatmıyorum arçelik inverterli model 10 yıllık klima . 2 3 klima çalıştıracağınıza 1 tane çalıştırın kapatmayın fatura da gelmiyor 3 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 5 saat önce Paylaş 5 saat önce Ali Gök yazdı: benim klimayı 12 lik sanıyordum meğerse 9 lukmuş. artık seneye seriletmez bu, bilmesen iyiydi 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 4 saat önce Paylaş 4 saat önce Onur Demir yazdı: Buz gibi ortam klima kullanmayı bilmeyen biri ayarı yaptığında olur. kısaca özetleyelim; Evin/odanın düşeceği max derece bulunur. Gece ve gündüz farklıdır. Yani gündüz 24 den aşağı inemiyorsa 18e ayarlanan bir klima sadece hasta eder. Bir de aynı klima gece de açıksa geçmiş olsun. bizim evde klima hep 25-26 da açık olur. fazla fazla yetiyor. 24 yaptığımızda üşüme geliyor bir noktadan sonra. Sorumu tekrarlıyorum kaç metrekare? yapay zeka türkiyede satılan carrier klimanın midea alt yapısıyla üretildiği söylüyor. bosch da midea zaten Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 3 saat önce Paylaş 3 saat önce Tansu Kalafatoğlu yazdı: yapay zeka türkiyede satılan carrier klimanın midea alt yapısıyla üretildiği söylüyor. bosch da midea zaten 3 kg patates almak için kaç adet almalı sorsana kopya zekaya? 1 Yorum bağlantısı
Ali Gök 2 saat önce Paylaş 2 saat önce Çağlar Bayur yazdı: artık seneye seriletmez bu, bilmesen iyiydi akrabalar benzer evlerde 3 tane 18 lik çalıştırararak yaşıyor 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 2 saat önce Paylaş 2 saat önce Çağlar Bayur yazdı: 3 kg patates almak için kaç adet almalı sorsana kopya zekaya? bosch veya carrier gibi markalar midea veya gree altyapısı kullanıyor. zibilyon tane marka var bu çinlilerin altyapısını kullanan. kore ürünleri de pek önermiyorlar. ya midea'nın uzun ömürlü serilerine bakacağım ya da daikin'e gömeceğiz parayı. Yorum bağlantısı
Recommended Posts