Metin Uzunoğlu Pazar 21:14 Paylaş Pazar 21:14 Mehmet Yeter yazdı: Metin hocam bu klimayı alırken 12lik seçme sebeniz nedir? Soru çok resmi oldu kusura bakmayın sizin kriterleriniz neydi? Klasikti m² 500 btu, 20 m² salon 10k btu lazımdı 9 yerine 12 k btu aldım. İlkay Başaran yazdı: Neden 5 6 yıldır hocam? Düzeltiyorum 74 ay. 2 Yorum bağlantısı
Onur Demir Pazartesi 09:54 Paylaş Pazartesi 09:54 Tansu Kalafatoğlu yazdı: hocam aslında mantıksız bir iş yapıyorum. salona klima takıp evi serinletmek diye bir şey yok biliyorum ama bir nebze nemi alsa yeter. azcık da serinlik olsun yeter. gece salonda kimse yatmayacak zaten. ama akşam salonda otururken de üşümemeliyiz. mesela ben 26-27 derece nemsiz ortamda çok rahat keyifle otururum. ama salonda böyle otururken bu klima içeriyi de azcık etkilemeli. brüt 110m2 salona 14-18 btu klima alıp aynı işi görebilirim tabi dediğiniz gibi Benim evin plana yakın. (metrekaremiz baya farklı nette 50m2 fazlayım) Bende klima balkona yakın mutfak tarafındaki duvarda. 25 derecede ayarlı, yatak odası kapalı, ortadaki oda açık şekilde kullanıyorum. bazen mutfak açık oluyor. 18bin inverter rahat rahat iş görüyor. salon serin (üşütmüyor) koridor ve mutfağın havasını kırıyor. yatak odasını açarsam 24'e indirmem gerekiyor bu sefer salon serinliyor. markaya göre değişir mi bilmem ama 24bin fazla geldi bana 1 Yorum bağlantısı
Serhat Işık Salı 04:50 Paylaş Salı 04:50 Metin Uzunoğlu yazdı: 5~6 yıldır 12 lik arçelik inverter klima kullanıyorum lg ile birebir aynı wifi var tavsiye ederim. Lg bakır boru kullanıyor, Arçelik alüminyum boru kullanıyor. 1 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur Salı 12:21 Paylaş Salı 12:21 Serhat Işık yazdı: Lg bakır boru kullanıyor, Arçelik alüminyum boru kullanıyor. hurdasında hangisi daha çok eder Yorum bağlantısı
Ali Gülmez Salı 12:50 Paylaş Salı 12:50 Tansu Kalafatoğlu yazdı: yapay zeka türkiyede satılan carrier klimanın midea alt yapısıyla üretildiği söylüyor. bosch da midea zaten midea zaten dünya devi daikin yan ürünleri olan airfel ve dayrelax da midea üretimi Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter Salı 14:26 Paylaş Salı 14:26 Çağlar Bayur yazdı: hurdasında hangisi daha çok eder Bakır derim daha bu yaz bosch tüplü şofben vardı kullanılmayan onun bakırları sattık. 1 Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu Salı 14:27 Paylaş Salı 14:27 Serhat Işık yazdı: Lg bakır boru kullanıyor, Arçelik alüminyum boru kullanıyor. Bende ki borular bakır rengi ama bakırmı bilemem. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu Salı 16:41 Paylaş Salı 16:41 Metin Uzunoğlu yazdı: Bende ki borular bakır rengi ama bakırmı bilemem. değil boru, elektrik tesisatı için bakır suyuna daldırılmış metal kablo kullanıyorlar. Umarım alüminyumdur. Teneke de olabilirdi sonuçta 1 Yorum bağlantısı
Ali Gülmez Salı 19:59 Paylaş Salı 19:59 Serhat Işık yazdı: Lg bakır boru kullanıyor, Arçelik alüminyum boru kullanıyor. Arçelik’ten aldığımız 24 binlikte iç alüminyum dış ünite ise bakırdı Yorum bağlantısı
Ali Darbaz Dün saat 10:55 Yazar Paylaş Dün saat 10:55 Az önce BBB bölge müdürünün bilgisayarını tamir ettim bana geleceğin ısı pompasında olduğunu söyledi ısı pompasıyla yazın soğuk kışın sıcak iklimlendirme yapabiliyormuşsun ev içinde Yorum bağlantısı
İlkay Başaran Dün saat 10:58 Paylaş Dün saat 10:58 Bölge müdüründe 200 sene lag var 3 Yorum bağlantısı
Serhat Işık 13 saat önce Paylaş 13 saat önce Çağlar Bayur yazdı: hurdasında hangisi daha çok eder bakır tabi ki. 3 mt kullanıyorlar, 5 mt kullandık diye kayıt tutuyorlar. 2 mt cepte 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 10 saat önce Paylaş 10 saat önce daikin için yapay zeka Bütçen kısıtlıysa ve temel konfor + iyi verimlilik yeterliyse → Sensira / Sensira F senin için ideal olabilir. İyi enerji tasarrufu + daha ekstra konfor isteyenler için → Shira Plus tercih edilebilir. Tasarım estetiği önemli, odanın görünümü önemli bir kriterse → Stylish ya da Emura 3 modellerini düşün. Kış kullanımı, düşük sıcaklıklarda ısıtma performansı önemliyse → Emura 3 özellikle avantajlı; çalışma aralığı düşük sıcaklıklara doğru genişletilmiş. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 7 saat önce Paylaş 7 saat önce bunu sıralamak için fiyat listesine bak kafi 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 7 saat önce Paylaş 7 saat önce Çağlar Bayur yazdı: bunu sıralamak için fiyat listesine bak kafi zaten fiyat listesinden çıkarım yaptım. ama gözden kaçan detay olabilir en ucuz seri için bu gerçekten dandik yaa, ucuz olsun daikin çıkardı alt yapısı farklı diyebilirdi 1 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 6 saat önce Paylaş 6 saat önce Tansu Kalafatoğlu yazdı: zaten fiyat listesinden çıkarım yaptım. ama gözden kaçan detay olabilir en ucuz seri için bu gerçekten dandik yaa, ucuz olsun daikin çıkardı alt yapısı farklı diyebilirdi Evde 20 lik olan shira, 12 lik olan tegora. Plastik kalitelerinin ve kumanda kalitelerinin zerre alakası yok shira çok iyi. Cla ile s kasa gibi. Soğutmalarında fark yok diyebilirim tüketimlerini bilmiyorum. 2 Yorum bağlantısı
Erdem Bozkurt 1 saat önce Paylaş 1 saat önce evımde 2 tane 9 bin ,1 tane 12 bin ,1 tane 24 binlik klima var,yaklaşık 2-3 aydır 24 saat açık,gundüzleri 27 akşamları 28 derecede kullanıyoruz,klimayla ilgili hiçbir sağlık sorunu yaşamadık,bu derecelerde gayet konforlu bir şekilde gürültü,sıcaktan uzaktayız,yakıt tüketimi geçen ayki faturada günlük 17-18kw civarıydı(etiketteki tüketim nerdeyse) ,komşumda 1 tane 24 binlik klima var 22-24 derecelerde kullanıyor neredeyse aynı tüketimi yapmışızki ben 2 katta oturuyorum,klima seçimiyle ilgili şöyle bir yorum yapacağım hangi marka olursa olsun önemli olan kaç derecede çalıştığı,üst seviye klimalar haricinde piyasadaki klimalar neredeyse bence aynı.... 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts