İçeriğe Yönlendir

2015 Focus Bakımda Bosch Parça Kullanımı ?

Melih Kaynak

Recommended Posts

Melih Kaynak

Arkadaşlar merhaba 

2015 Focus aracım var ilk sahibiyim 

benzinli - prins sistem lpg var 

araç 128 bine geldi

Araç garantiden çıktıktan sonra hep özel servise götürdüm 

bu zamana kadar hep orijinal parça taktırmaya çalıştım 

ama baktım ki orijinal parçalar çok pahalanmış 

bosch filtre seti alsam ve Bosch buji seti alıp taksam problem yaşar mıyım 

genelde fomoco yada Otosan falan oluyor ya 

sorun yaşarsam eğer hiç girmeyeceğim o topa 

Bosch markasının filtre setini ve buji takımını alsam problem yaşar mıyım 

bir de yağ olarak ne alıyorduk bu araçlara 

5.30 muydu ?

Yorum bağlantısı
Erdem Doğan

Bujide ngk ve beru daha iyidir. Filtre icin mann tercih edin. Amazon da mann turkiye magazasi var. Oradan guvenle alabilirsiniz. Yag icin de yetkili saticidan baska yerden almayin.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Melih Kaynak

Erdem Doğan yazdı:

Bujide ngk ve beru daha iyidir. Filtre icin mann tercih edin. Amazon da mann turkiye magazasi var. Oradan guvenle alabilirsiniz. Yag icin de yetkili saticidan baska yerden almayin.

Amacım zaten maliyet düşürmek 

dediğiniz mann markası orijinal ile aynı 

yukarıda belirttiğim Bosch eğer kullanılabilir alınabilir bir markaysa onu alacağım 

eğer yok iyi değil denirse orjinalden devam edeceğim 

mesajınız için teşekkür ederim 

Yorum bağlantısı
Mustafa Erkan

Melih bey hepimiz araçlarımız için en iyi kalitede ve bize sorun yaratmayacak parça kullanma peşindeyiz. Yağ ve Filtre bakımlarında mann filtre orjinal parça ile aynı kalite en üst segmenti temsil eder. Biraz daha ekonomik bir şeyler arıyorsanız Filtron (mann firmasinin ucuz gurubu ) yada Bosch  kullanabilirsiniz. Aracınız turbolu olmadığı için mann yerine bi tık daha uygun olan Filtron yada Bosh tercih edebilirsiniz. Buradaki asıl sorun aldiginiz Bosch filtrenin gerçek Bosch olup olmaması. Sanayide yedek parça dükkanlarini gezin ayni filtre için 50 tl den 400 tl ye kadar farkli fiyatlar bulacaksiniz ve hepside orjinal sattiklarini söyleyecekler. Yağ ve filtrede inanilmaz sahtecilik mevcut . Bu nedenle ucuz üründen ziyade orjinal ürün önemli. Ben bu sorunu şu şekilde aştım. Bursada yağimi orjinal Castrol satan Özdilek mağzalarindan alip , kendilerine ait değişim noktasinda ücretsiz değiştiriyorum. Filtremi de filtremarketim sitesinden yada mann filtre Bursa bayiinden alıyorum. 

Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz

Yağ için gidip kendi bayisinden alın. Mesela Castrol mü alacaksınız? Gidip castrol bayiden kendiniz alın. Başka yerlerden ya da internetten alırsanız büyük ihtimalle sahte yağ gelecek.

Filtre için de Mann, olmadı filtron bakın. 

Yorum bağlantısı
Süleyman Can

Shell ve Bosch distribütörü olan ustam var sürekli bakımları orada yaptırıyorum. Orijinal olduğu müddetçe bosch da iyidir.

Yorum bağlantısı
Koray Demir
Çağlar Bayur yazdı:

peçete takarım daha iyi filtreye, kullanmayın öyle şeyler

Dünyanın en büyük tedarikçileri Mann+Hummel, Hengst Filtration ve Mahle GMBH’dır. Neden direkt kötülediniz Bulgaristan veya Tunus üretimi Boschlar daha düşük kalitede diye mi üzerinde Made in Germany yazan orjinal Bosch filtreleri de Mann üretiyor ve bunlar oldukça kaliteli. Sorun çıkaracağını zannetmiyorum. Yıllardır Otosan filtre kullanan araçlarda markaya bağlı pek problem duymadım. Fil Filter ve Şampiyon gibi başarılı yerli üreticiler var. 

Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu

Hep orjinal parçadan yanayım ama son sahtecilik olayındaki etiketler hep orjinsl baskıydı. Bu sebeple son bakımda hava yada polen filtresi hariç servise teslim oldum.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Koray Demir yazdı:

Neden direkt kötülediniz

kötü olduğu içindir, dünyada çok satıyor diye pazarlama tantansı bana işlemiyor, kutusunda otosan yazan filtre de takmam, servisçiyim satış bana uzak kavram

Yorum bağlantısı
Koray Demir
Çağlar Bayur yazdı:

kötü olduğu içindir, dünyada çok satıyor diye pazarlama tantansı bana işlemiyor, kutusunda otosan yazan filtre de takmam, servisçiyim satış bana uzak kavram

Servislerin pazarlama stratejisi çok farklıdır kullanıcı hatası müşteriyi yarı yolda bırakabilir. 

Yorum bağlantısı
Koray Demir
Çağlar Bayur yazdı:

işte o yüzden orjinal parça tercih ederim

Sediciye ne kullanıyorduk Opar mı Ricambi mi?

Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan

Uzunca süre Bosch filtre seti kullandım. Bir sorun sıkıntı çıkaracak malzeme değil. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Koray Demir yazdı:

Sediciye ne kullanıyorduk Opar mı Ricambi mi?

üstünde ya macarca ya caponca bişiler yazıyordu markasını bilmem parçacı bilir kutuları atıyorlar fazla yer kaplar

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Çağlar Bayur yazdı:

üstünde ya macarca ya caponca bişiler yazıyordu markasını bilmem parçacı bilir kutuları atıyorlar fazla yer kaplar

fitrede marka tavsiyesi alayım senden :)

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ali Cihangiroğlu yazdı:

fitrede marka tavsiyesi alayım senden :)

lokal parçacı en iyisidir yöreye göre de fark eder

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Zincirkıran
(düzenlendi)

Man filtre seti 1000 liralarda internette, orjinal mi bilmiyorum ama hava-yakıt-polen seti için normal bir fiyat. Orjinal ya da man gibi bir marka kullanmanız menfaatinize olur çünkü bosch'un çok sahtesi var piyasada. Yağ olarak da 5W30 ancak WSS-M2C913-C spesifikasyonunu karşılaması gerek, bunu karşıladı mı çok markaya takılmıyodum ben. Bujide de ngk iyi diye biliyorum.

tarihinde Mehmet Zincirkıran tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...