İçeriğe Yönlendir

Lastiğin Yol Tutuşu Kullandıkça İyileşir mi?

Harun Kocaçalışkan

Recommended Posts

Fatih Sarıkaya
Doğan Arşiray yazdı:

araç ısısına gelene kadar ateş gibi olmuş asvalt eritir zaten.

Alanya'nın sıcağında yaptım yüzbinlerce kilometre, eriyen lastiğe denk gelmedim. 

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

İki lastikten daha çok ısınanın sürtünmesi fazla, yakıtı fazla diyebilir miyiz? Isınma olduğuna göre arada sürtünme kuvveti var.

Yuvarlanma direnci yani.

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
İlkay Başaran yazdı:

İki lastikten daha çok ısınanın sürtünmesi fazla, yakıtı fazla diyebilir miyiz? Isınma olduğuna göre arada sürtünme kuvveti var.

Yuvarlanma direnci yani.

Yuvarlanma direncini, lastik dönerken şekil değiştirdiği için oluşuyor. Lastik hamuru önemli etken, lastik esnerken oluşan enerji  ısıya dönüşüyor. Dolayısıyla ısınma ile yakıt arasında bir bağlantı olmalı.

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Evren Erakçora yazdı:

Yuvarlanma direncini, lastik dönerken şekil değiştirdiği için oluşuyor. Lastik hamuru önemli etken, lastik esnerken oluşan enerji  ısıya dönüşüyor. Dolayısıyla ısınma ile yakıt arasında bir bağlantı olmalı.

az yakar diye satıkları lastikler ıslakta daha çok kayıyor zaten.

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Celal Aydın

Michelin Pilot Sport 3'ten çok memnunum. 50k oldu, neredeyse ilk günkü performans ve yumuşaklık devam ediyor.

Frenleme ve virajda henüz bir anormallik yok.

Dünyanın en berbat yollarında kullanıyorum.

Lastik aşındıkça kanal derinliği azalır, dolayısıyla ıslak zeminde suyu ilk zamanlardaki gibi tahliye edemez.

Kuru zeminde yol tutuşunda, lastik hamuru kaliteliyse, değişen bir şey olmaz.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Harun Kocaçalışkan yazdı:

Böyle bir şey olabilir mi

olabilir, aşındıkça yolu daha iyi tutar ama aşınma hızı da çatlama da artar kuru zeminde, bir de lastik fiyatları ile psikolojik yönü de var :) 20 bin harcayacağıma hızımı 10 düşürüüm derim

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...