Mehmet Göktürk 25 Aralık 2024 Paylaş 25 Aralık 2024 Tansu Kalafatoğlu yazdı: mesela hastamın bazı makinelerini ve ilaçlarını almak için istanbul’a gideceğim. Ama gidemiyorum öyle mi? Bu yasa her şeyde olduğu gibi suistimal edilmeseydi bunları yaşamayacaktık. Maalesef kurunun yanında yaş yanıyor sıfır araçla gitmeniz şart mı? Engelli aracı engellinin özel aparat ile kullanacağı ve trafikte ayrıcalık gerektiren araç olması beklenir. Yatalak babası olan birinin engelli aracı kullanması diye birşey olamaz. Olursa bizde olur. Yatalak kişi eğer gerçekten gerekiyor ise transporter gibi birşey alır. Ve hasta taşımak içindir. Aslında bu şekilde akrabası engelli olanların "ulaşım desteği" gibi bir model ile desteklenmesi gerek illa da araç aldırmaya yöneletmemek gerek. Tanıdığım birçok kişi engelli kartı ile mersedes alıp beş sene bekleyip satma derdinde.. engelli aracı budur malesef ülkemizde. Ayrıca her yere engellli park yeri yapılmasına karşın engelli plakası ya da aynaya takılan amblem olmadığı için buralara parkedip tıkır tıkır yürüyerek giden insanlara zihinsel engelli mi diyeceğiz ne diyeceğiz? Nasıl şikayet edeceğiz bu nasıl kontrol edilecek? 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 25 Aralık 2024 Paylaş 25 Aralık 2024 VEEE " Meclis'te kabul edildi! ÖTV muafiyetinde dev değişiklik TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen düzenleme ile engelliler için ÖTV muafiyetli araç satışında değişikliklere gidildi. Bu sınıflandırmaya dahil edilen otomobillere yönelik mevcut 5 yıl satış yasağı 10 yıla çıkarılırken, alınacak otomobillere yüzde 20 yerlilik zorunluluğu getirildi. 5 Yorum bağlantısı
Abdussamed Acar 26 Aralık 2024 Paylaş 26 Aralık 2024 (düzenlendi) Gerçek şu ki; işin gerçekten suyu çıkmıştı, araçlar engellinin bizzat istifadesinden ziyade ÖNCELİKLE ve AĞIRLIKLA engelli bireylerin ENGELSİZ yakınlarının günlük yaşamlarında ve onların hizmetinde kullanılıyordu. Buna engelli park yerleri de dahil. Bununla ilgili uygulama da işe yarayan bir kısıtlama getirmeyi beceremediler, baktılar olmuyor, bu iş engellinin hayatını kolaylaştırmaktan ziyade sadece araba alırken ekstra kazanç sağlama odaklı hale gelince, şimdi de gerçekten ihtiyacı olan olmayan farketmeksizin tamamını kısıtlama yoluna gittiler. Umarım bir an önce fiziksel olarak hareket etme konusunda herhangi kısıtlığı bulunmadığı halde engelli park yerini kullanan engelli park kartına sahip engelli araçlarından da engelli park yerlerinden men ederler. 26 Aralık 2024 tarihinde Abdussamed Acar tarafından düzenlendi 3 1 Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 26 Aralık 2024 Paylaş 26 Aralık 2024 Mehmet Göktürk yazdı: VEEE " Meclis'te kabul edildi! ÖTV muafiyetinde dev değişiklik TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen düzenleme ile engelliler için ÖTV muafiyetli araç satışında değişikliklere gidildi. Bu sınıflandırmaya dahil edilen otomobillere yönelik mevcut 5 yıl satış yasağı 10 yıla çıkarılırken, alınacak otomobillere yüzde 20 yerlilik zorunluluğu getirildi. FAKAAAAAT 1 2 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 26 Aralık 2024 Paylaş 26 Aralık 2024 Yerlilik şartı iyi olmuş. Passat Felan alıyorlardı. Şimdi Hyibrid Corollalar 10 yıl dayanırmı şüpheli. Yorum bağlantısı
Murat Azalma 26 Aralık 2024 Paylaş 26 Aralık 2024 (düzenlendi) ilgili konu dün mecliste şu hali ile oylandı ve kabul edildi; Alınacak aracın en az %20 oranında yerlilik şartı var araç alımı sonrası satış süresi 5 yıldan 10 yıla çıkarıldı. Bu maddeler henüz resmi gazetede yayınlanmadı. Ama bu koşullar altında , corolla ,chr , bayon ,i20 , megane ve egea grubu alınabilecek araçlar oldu. 26 Aralık 2024 tarihinde Murat Azalma tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 26 Aralık 2024 Yazar Paylaş 26 Aralık 2024 Ali Darbaz yazdı: Yerlilik şartı iyi olmuş. Passat Felan alıyorlardı. Şimdi Hyibrid Corollalar 10 yıl dayanırmı şüpheli. Dayanmaz Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 26 Aralık 2024 Paylaş 26 Aralık 2024 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Dayanmaz Engelli adam tourneo almalı Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 26 Aralık 2024 Paylaş 26 Aralık 2024 sedan zaten olmaz, mantığa ters. kullanım ömrü olarak 10 yaş gayet makul yeni arabalar için ömrününü baharı sayılır. Çağlar Bayur yazdı: 2024 yılı içindeki toplam sıfır araba satışlarının %30 nun muhafiyetli olması şaşırtıcı bakalım bu oran 2025 te nasıl olacak bu yeni düzenleme ile Yorum bağlantısı
Tamer Topaç 26 Aralık 2024 Paylaş 26 Aralık 2024 Yasa öncesini kapsayacak mı? Bir yakınımıza araç alınacak. Yorum bağlantısı
Tamer Topaç 26 Aralık 2024 Paylaş 26 Aralık 2024 Murat Azalma yazdı: chr Alalım bir tane Yorum bağlantısı
Ersev Kaya 26 Aralık 2024 Paylaş 26 Aralık 2024 Engelli deyince illa kolu bacağı olmayan, yatalak birisi mi canlanıyor gözünüzde. Gözleri görmeyen engelli değil de sadece kör mü oluyor? bu durumda kolu bacağı sağlam olduğu için transporter hakkı da olmuyor. Yorum bağlantısı
Murat Azalma 26 Aralık 2024 Paylaş 26 Aralık 2024 Tamer Topaç yazdı: Yasa öncesini kapsayacak mı? Bir yakınımıza araç alınacak. Bugün araç bulunsa ve fatura kesilse bile , ocakta tescile açılacak ve yasa dahiline girmiş olacaktır. hali hazırda ay ve yıl sonu. uygun araç bulmak çok mümkün değil maalesef. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 26 Aralık 2024 Paylaş 26 Aralık 2024 Ersev Kaya yazdı: Engelli deyince illa kolu bacağı olmayan, yatalak birisi mi canlanıyor gözünüzde. Gözleri görmeyen engelli değil de sadece kör mü oluyor? bu durumda kolu bacağı sağlam olduğu için transporter hakkı da olmuyor. Napacak transporterla Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 26 Aralık 2024 Paylaş 26 Aralık 2024 Engelli kişilerin neden ötvsiz araç alma hakkı oluyor? Art niyetten sormuyorum. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 26 Aralık 2024 Paylaş 26 Aralık 2024 İlkay Başaran yazdı: Engelli kişilerin neden ötvsiz araç alma hakkı oluyor? Art niyetten sormuyorum. bir nebze destek için, mesela komşuda var , ihtiyaç her gün oğlunu özel bakıma götürüp getiriyor, ben art niyeti sorguluyorum ama 2024 te toplam satışın %30 olması mantık /ihtiyaç ile açıklanamaz 3 Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 26 Aralık 2024 Paylaş 26 Aralık 2024 İlkay Başaran yazdı: Engelli kişilerin neden ötvsiz araç alma hakkı oluyor? Art niyetten sormuyorum. Hayatlarını kolaylaştırmak, hareket yeteneği artırmak gibi imkanlar sağlaması amaçlandı çok güzel iyi niyetli bir uygulanaydı ama cılkı çıktı.... toplum olarak engelliymişiz haberimiz yok. Tanıdığı üstüne engelli aracı akan prof var. 3 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 26 Aralık 2024 Paylaş 26 Aralık 2024 İlkay Başaran yazdı: Engelli kişilerin neden ötvsiz araç alma hakkı oluyor? Art niyetten sormuyorum. Tepkisel kanun çıkaran ülkelerde böyledir. Kök nedeni analiz edemezler etmezler anekdotlarla özel uygulamalarla durumu idare ederler. Metin Uzunoğlu yazdı: Hayatlarını kolaylaştırmak, hareket yeteneği artırmak gibi imkanlar sağlaması amaçlandı çok güzel iyi niyetli bir uygulanaydı ama cılkı çıktı.... toplum olarak engelliymişiz haberimiz yok. Tanıdığı üstüne engelli aracı akan prof var. Gerçekten ihtiyacı olan hiçbiri alamıyor zaten. onlara yardım etseler çok daha iyi olacak. Anekdotlarla, tanıdıkların dedikleri ile iş yapınca çorba oluyor. Yardımcı doçentliği kaldırdılar herşey çorba oldu. Sonra duymuş "neden söylemediniz o zaman" diye şikayet etmiş adamlar da tabi cevap verememiş. Kim "olmaz" diyebilir ki zatlarına?* Cam filmi tam çözülecek iken şak bi tanıdıktan "eşim istemiyo sıkıntı çekiyo" telefonu, hemen ön camlara filim serbest. 4 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 26 Aralık 2024 Paylaş 26 Aralık 2024 Mehmet hocanın dediği gibi ulaşım desteği verseler daha iyi olmaz mıydı hem daha samimi olurdu. Süistimale de kapalı olurdu. Nispeten yani. Balıkesirde biri ölmüş annesinin maaşını çekmişti bankadan 1 yıl ben ergendim haber çıktığında. Başörtüsü gözlük takıp gişeden çekmiş bankamatik zaten yoktu. 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 26 Aralık 2024 Yazar Paylaş 26 Aralık 2024 İlkay Başaran yazdı: Mehmet hocanın dediği gibi ulaşım desteği verseler daha iyi olmaz mıydı hem daha samimi olurdu. Süistimale de kapalı olurdu. Nispeten yani. Balıkesirde biri ölmüş annesinin maaşını çekmişti bankadan 1 yıl ben ergendim haber çıktığında. Başörtüsü gözlük takıp gişeden çekmiş bankamatik zaten yoktu. daha kamu kurumlarının araçlarını kamu işi için kullanamıyoruz. Birilerinin bişeylerini taşıyıp duruyor. Engelliye araç desteği çok zor. ben yine ceza tarafındayım. Polis plaka sorgusu yaparken, bakacak engelli aracı ve içinde engelli yok. Hadi kanıtla engelli vatandaş için kullandığını diyecek. kanıtlar sabit. Randevuya gidiyorum. İlaç aldım aha burada. Hastayı almaya gidiyorum. Vs vs uygulanabilirliği yok gibi duruyor ama var. Hayat eve sığar varken yaptık bunu. Uçağa otobüse binerken kodlar aldık. Engelli aracını engellisiz kullanan uygulama üstünden belge yükleyip yola öyle çıkacak. Bu durumu suistimal edenler zaten üşenmekten veya ciddiye almamaktan uygulamaya belge yükleme işini yapmayacak ve ceza yiyecek. Ceza da arabayı bağlamak ve 150.000 lira hadi bu ceza haber olduktan sonra görelim, hevesli olurlar mı ötv’siz araç almaya 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 26 Aralık 2024 Paylaş 26 Aralık 2024 Tansu Kalafatoğlu yazdı: daha kamu kurumlarının araçlarını kamu işi için kullanamıyoruz. Birilerinin bişeylerini taşıyıp duruyor. Engelliye araç desteği çok zor. ben yine ceza tarafındayım. Polis plaka sorgusu yaparken, bakacak engelli aracı ve içinde engelli yok. Hadi kanıtla engelli vatandaş için kullandığını diyecek. kanıtlar sabit. Randevuya gidiyorum. İlaç aldım aha burada. Hastayı almaya gidiyorum. Vs vs uygulanabilirliği yok gibi duruyor ama var. Hayat eve sığar varken yaptık bunu. Uçağa otobüse binerken kodlar aldık. Engelli aracını engellisiz kullanan uygulama üstünden belge yükleyip yola öyle çıkacak. Bu durumu suistimal edenler zaten üşenmekten veya ciddiye almamaktan uygulamaya belge yükleme işini yapmayacak ve ceza yiyecek. Ceza da arabayı bağlamak ve 150.000 lira hadi bu ceza haber olduktan sonra görelim, hevesli olurlar mı ötv’siz araç almaya sorun ötv siz araç olması.. oynama ötv ile.. engelliye yardım et edeceksen. adam belki şahinle de işini görecek. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 26 Aralık 2024 Paylaş 26 Aralık 2024 Tansu Kalafatoğlu yazdı: mesela hastamın bazı makinelerini ve ilaçlarını almak için istanbul’a gideceğim. Ama gidemiyorum öyle mi? Bu yasa her şeyde olduğu gibi suistimal edilmeseydi bunları yaşamayacaktık. Maalesef kurunun yanında yaş yanıyor Yasa suistimal edilmedi. Yasa uygulandı sadece. Engelli biri adına ötv'siz olarak araç alınabilir, birinci derece yakınları da kullanabilir dendi. Şehit yada gazi yakınlarının işe alınması, yada diğer yasalardan faydalanması gibi bir şey bu. Yasayı koyan kuralı net koyacaktı, araçta engelli kişi olmadan kullanılması yasaktır deseydi hiç bir sorun kalmazdı. Çağlar Bayur yazdı: bir nebze destek için, mesela komşuda var , ihtiyaç her gün oğlunu özel bakıma götürüp getiriyor, ben art niyeti sorguluyorum ama 2024 te toplam satışın %30 olması mantık /ihtiyaç ile açıklanamaz Çok fazla bir oran. Ancak bana doğru değilmiş gibi geldi. Açıklamayı yapan kim. Bu orana göre bana gelen her 10 işin 3 ü engelli aracı olması lazım. Benim istatistiğimde bu kadar engelli yok. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 26 Aralık 2024 Paylaş 26 Aralık 2024 Mehmet Ozyurek yazdı: Açıklamayı yapan kim tam hatırlamadım ama birkaç yerde aynı oran vardı, link kopy bakmadım Mehmet Ozyurek yazdı: Bu orana göre bana gelen her 10 işin 3 ü engelli aracı olması lazım. kaç galericiye trafik kestin? hedef acenta olmayabilirsin Yorum bağlantısı
Ersev Kaya 27 Aralık 2024 Paylaş 27 Aralık 2024 Mehmet Göktürk yazdı: sıfır araçla gitmeniz şart mı? Engelli aracı engellinin özel aparat ile kullanacağı ve trafikte ayrıcalık gerektiren araç olması beklenir. Yatalak babası olan birinin engelli aracı kullanması diye birşey olamaz. Olursa bizde olur. Yatalak kişi eğer gerçekten gerekiyor ise transporter gibi birşey alır. Ve hasta taşımak içindir. Aslında bu şekilde akrabası engelli olanların "ulaşım desteği" gibi bir model ile desteklenmesi gerek illa da araç aldırmaya yöneletmemek gerek. Tanıdığım birçok kişi engelli kartı ile mersedes alıp beş sene bekleyip satma derdinde.. engelli aracı budur malesef ülkemizde. Ayrıca her yere engellli park yeri yapılmasına karşın engelli plakası ya da aynaya takılan amblem olmadığı için buralara parkedip tıkır tıkır yürüyerek giden insanlara zihinsel engelli mi diyeceğiz ne diyeceğiz? Nasıl şikayet edeceğiz bu nasıl kontrol edilecek? Mehmet Göktürk yazdı: Napacak transporterla Hocam, sizin açıklamanıza göre engelli eğer yatalak değilse transporter bile alamayacak dedim. Anladığım kadarıyla engelli aracı almak için yatalak, sakat, tek bacak tek kol gibi olması gerek sanırım. ha ben aldım mı, alamadım. Çünkü arabamı satınca üstüne ekleyebileceğim param yok. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 27 Aralık 2024 Paylaş 27 Aralık 2024 Ersev Kaya yazdı: Hocam, sizin açıklamanıza göre engelli eğer yatalak değilse transporter bile alamayacak dedim. Anladığım kadarıyla engelli aracı almak için yatalak, sakat, tek bacak tek kol gibi olması gerek sanırım. ha ben aldım mı, alamadım. Çünkü arabamı satınca üstüne ekleyebileceğim param yok. Benim açıklamam değil dünyadaki kabul bu. Araç kullanımı ve in bin özel işlem gerektirecek. Sakat değilse ona niçin devlet zaten ayrıcalık tanısın? Niye tanısın? Bu hizmet yatalak yahut sakatlar için çıkmadı mı? “Engelli aracı” bu değil mi? Değilse nedir? Yorum bağlantısı
Recommended Posts