İçeriğe Yönlendir

World SuperBike - Haberler, Gelişmeler ve Sonuçlar

Fatih Sarıkaya

Recommended Posts

Fatih Sarıkaya

Portimão, 1. Yarış: Yamaha'nın zaferi Can Öncü'den

Can Öncü

Can Öncü, Supersport Dünya Şampiyonası'nda ikinci zaferini kutladı

2025 Supersport Dünya Şampiyonası'nın Portimão'daki ilk yarışını yeni Yamaha R9 ile Can Öncü kazandı. Marcel Schrötter en iyi Ducati sürücüsü oldu.

Haber kaynak

Portimão, 1. Yarış: Razgatlioglu destansı düelloyu kazandı

Toprak Razgatlıoğlu

Portimão'daki ilk Superbike yarışında Toprak Razgatlıoğlu'ndan açık ara bir zafer bekleyenler hayal kırıklığına uğradı. BMW sürücüsü Nicolò Bulega (Ducati) ile kıyasıya mücadele etmek zorunda kaldı. Yamaha'da ise güçlü geri dönüş belirtileri görüldü.

Haber kaynak

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya

2.yarış kelimenin tam anlamıyla inanılmazdı. Motorları tokuştura tokuştura yarıştılar. Müthiş adrenalin yüklüydü. Nefesimi tutarak izledim. Uzun zamandır böyle bir yarış izlememiştim. İzlemeyen pişman olur. 1.yarış superpole ve 2.yarış ayrı ayrı harikaydı.

Toprağı tebrik ederim. Canını dişine taktı. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter

Maaselef özet izledim bayramla cakismasi iyi olmadı. Ancak Yamahadaki gibi mücadele etmek zorunda kalması üzdü. Duzluklerde bariz bir şekilde Ducati hizli. Toprak elinden geleni yapmış. Tebrik ederim. Daha iyi yerlerde olmayı fazlasıyla hak ediyor.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Mehmet Yeter

Hadi bakalım assen başlıyor. Başarılar her iki temsilcimize de.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya
Mehmet Yeter yazdı:

Hadi bakalım assen başlıyor. Başarılar her iki temsilcimize de.

Sürücülerimize başarılar dilerim.

Topraktan galibiyet beklemiyorum. Gelirse de süper olur. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter

Maalesef kısmet olmadı. Motorla ilgili sorun var geldi bana.

Yorum bağlantısı
Aytac Sakal
Mehmet Yeter yazdı:

Maalesef kısmet olmadı. Motorla ilgili sorun var geldi bana.

Bmw yakıt akış sınırlamasından çok daha fazla etkilendi görünüyor.

Dün Motosiklet çalışmıyor diye tepki göstermişti.

• Üzgün 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter

Ducatide yanlışla vanayı ters çevirdiler herhalde.

• Üzgün 1
Yorum bağlantısı
Aytac Sakal
Mehmet Yeter yazdı:

Ducatide yanlışla vanayı ters çevirdiler herhalde.

Bmw sezon başından beri iyi performans göstermiyor.Ducatiyi bırak Yamaha Bmw yi bu kadar rahat geçememeliydi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter

Ne yazık ki. Motorda bariz güç kaybı var. İşin diğer teknik konularını bilemem ama dediğim gibi motor sıkıntılı. Yamaha ile yarışırken o güçsüz motorla bile şampiyon olmustu.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya

Motor virajlarda yavaş. Kelebeğin kanadının birini kes ve uçmasını bekle. Dorna tam olarak bunu yaptı. Bmw nin zımpara gibi teker yeme sorunu var. Bunu da çözemiyorlar. 1.yarışta 5 tur abandıktan sonra tekerler bitti. Motorda tutuş yok. Daha doğrusu düzeltilecek bir yanı yok. Motor kalas gibi. Motosikletin sadece motoru güçlü, geri kalanı çöp. Elektronikler Toprağın geçen seneki motoru gibi değil. Avuçlarında bir puzzel var. Yap yap boz, şansa tutarsa. Bilemedim bende. Adamlar daha yumuşak lastikle yarışı bitirebiliyor, biz daha sert lastikle bunu başaramıyoruz.

Yarın formula 1 izlerim. Sbk ya bakasım gelmiyor. Siyasetle yarış kazanıyorlar. Bmw sesini çıkaramıyor. Sünepe gibi gıgı çıkmıyor. Yumruğunu masaya koyması lazım. Ben seni tutacağım ama kazanmanı bekleyeceğim. Bu aynı Beyaz showda bir repliğe benzedi. En önde koşmanı istiyorum ama yarışı kazanmanı istemiyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter

Sorunlar hala cozulmemis ve Toprakin puan kaybetmesi için ellerinden geleni yapıyorlar. Ekran başında Toprak kadar üzüldüm. Bu kadar yetenekli bir insanı neden desteklemeler. Süper pole yarisinda resmen yeteneklerini ortaya koyarak kazandı. Şansımıza buleganin motoru bozulunca aradaki puan farkı açılmamış oldu.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya
Mehmet Yeter yazdı:

Sorunlar hala cozulmemis ve Toprakin puan kaybetmesi için ellerinden geleni yapıyorlar. Ekran başında Toprak kadar üzüldüm. Bu kadar yetenekli bir insanı neden desteklemeler. Süper pole yarisinda resmen yeteneklerini ortaya koyarak kazandı. Şansımıza buleganin motoru bozulunca aradaki puan farkı açılmamış oldu.

2.yarışta farklı bir ayar denemişler. O da tutmamış maalesef. Son 8 tur kala artık sabredemedim, kapattım.

• Üzgün 1
Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya

Bizim oğlan geçen hafta sonu çok şanssızdı. Bu tekerlerle yarışı iyi bitirmiş.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Mehmet Yeter

Wsbk dışında güzel bir gelişme. Dtmde manthey ema adına yarışan temsilcimiz Ayhan Can Güven birinci oldu. Milli marşımız ile tuylerimizi diken diken etti.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya
Mehmet Yeter yazdı:

Wsbk dışında güzel bir gelişme. Dtmde manthey ema adına yarışan temsilcimiz Ayhan Can Güven birinci oldu. Milli marşımız ile tuylerimizi diken diken etti.

Toprak ile birlikte redbull kısa filmi çekmişlerdi. Ordan hatırlıyorum kendisini. Tebrik ederim.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...