İçeriğe Yönlendir

Benzin Enjektörünün Dibinden Hava Sesi Gelmesi

Ersel  Yıldız

Recommended Posts

Ersel  Yıldız

Merhabalar. Focus 3 1.6 Ti-Vct benzin/lpg aracımın rölantisi ve gidişiyle ilgili bir sorunum var.

*Lpg de kullanırken trafik ışıklarına yaklaşınca debriyaja basip duruyorum. Rolanti hissedilir manada 1 defa düşüp kalkıyor. Bunu her zaman yapmiyor. 5 kere dursam 1 keresinde yapıyor. Benzinde böyle bir problem yok.

* Yüksek viteslerde gaza basmadan kendi kendine giderken, gaza dokunduğum anda sanki arabayi birisi arkadan çekip bırakıyormuş gibi bir hissiyat veriyor. Bu durum lpg'de daha fazla hissedilir derecede. Benzinde hissedilmeyecek kadar az.

Buji, buji kablosu, bobin orjinal olarak değişti. Gaz kelebeği temizlendi.

Lpg ciye gosterdim. Araç çalışırken manifolt tarafına su döktü ve 'fısss' diye hava sesi çıktı. Eş zamanlı olarak araç stop eder gibi oldu ve rölanti tekrar eski yerine geldi. Arabada dengesiz hava girişinin olduğunu ve manifolda bakılması gerektiğini söylüyor.

Daha sonra ben de aynı testi uyguladim ve yukarida yaşanan olayın aşağıdaki fotografta isaretlenen yere su değdiği zaman meydana tespit ettim:IMG_20240728_142748.jpg.36be4474219047071a98455e9f808864.jpg

Yeniden ustaya göstermeden önce sizin fikirlerinize muracaat etmek istiyorum. Çünkü malum sanayide her kafadan ayrı bir ses çıkıyor. Bu benzin Enjektörünün contası var mıdır? Varsa bunu degistirmekle işe başlamayı düşünüyorum. Pratikte yaşamış olduğum sorunun sebebi budur diyebilir miyiz? Başına benzer vaka gelen oldu mu?Teşekkürler

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...