Murat Öngür 29 Temmuz 2024 Paylaş 29 Temmuz 2024 Merhaba yaklaşık bir hafta önce tatile çıktık ailecek 1700 km yol yaptım aracım ile 1750+1750=3500 tl yakıt aldım şuan çeyrek kaldı depoda , istanbul antalya arası + sağa sola gezmeler (50-60 km ) resmen 4 mevsim yaşadım dönüşte antalyada 43 derece sıcaklıkta bilenler bilir antalyanın meşhur virajlı rampalarını çıktık araç klima açık neredeyse bagaj tavana kadar dolu tık demedi maşallah yolda en çok kalan arabalar egea lardı rampalarda 3 tane saydım egea onun dışında dacia renault ve ww görüdüm 6-7 km lik yolda. burdura geldik hava 30 a düştü afyon civarlarında yağmurunda etkisi ile 18 dereceye düştü kütahyada 17 ye kadar düştü resmen 4 mevsim yaşadım . İşin özeti sıcak soğuk hatta bir ara dolu yağdı , yolların göl olduğu sileceklerin yetişmediği zamanlarda oldu . arabam bana mısın demedi maşallah . Bir tık performansı düşmedi. 4 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 29 Temmuz 2024 Paylaş 29 Temmuz 2024 Sonuçta bu araçlar Mısırda, İsrailde, Bae de, Katarda vs kullanılıyor neden 43 derecede işi bıraksın ki. Biz fazla büyütüyoruz bence bu olayı gözümüzde. 8 Yorum bağlantısı
Cem Işık 29 Temmuz 2024 Paylaş 29 Temmuz 2024 Araç yapması gerekeni yapmış, kazasız belasız güzel günlerde kullanın 1 Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 29 Temmuz 2024 Paylaş 29 Temmuz 2024 Ben 3.0 tdi motorda soğuk, sıcak, yüklü, yüksüz, nemli, nemsiz, performans farkı hissediyorum valla. Maşallah diyelim ama biraz da hissetmekle ilgili. 1 1 1 Yorum bağlantısı
Murat Öngür 29 Temmuz 2024 Yazar Paylaş 29 Temmuz 2024 Selim Bilgin yazdı: Ben 3.0 tdi motorda soğuk, sıcak, yüklü, yüksüz, nemli, nemsiz, performans farkı hissediyorum valla. Maşallah diyelim ama biraz da hissetmekle ilgili. çok fazla gaza yüklenemedim zaten. arabada çocuklar var , ama vites küçültmeme bile gerek kalmadı antalya rampalarında . Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 29 Temmuz 2024 Paylaş 29 Temmuz 2024 Selim Bilgin yazdı: Ben 3.0 tdi motorda soğuk, sıcak, yüklü, yüksüz, nemli, nemsiz, performans farkı hissediyorum valla. Maşallah diyelim ama biraz da hissetmekle ilgili. bagaj 1 ton dolu olunca ben de hissediyorum. gözümü kısıyorum beyle, oradan hint ezgileri eşliğinde ganj nehri akıyor az ötede inekler az aşağıda genç kadınlar çamaşır yıkıyorlar. burnuma kesif bir baharat kokusu geliyor hanım tüplü ocakta yol kenarında falafel pişiriyor, hadi diyorum acele et daha çok var gideceğimiz yere hop atlıyoruz rengarenk otobüsümüze çocuklar şen dans ediyorlar bileklerini L şeklinde gerdanlarının altında tutarken. ter içinde uyanmışım meğerse ter kokuyormuşum. 8 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 29 Temmuz 2024 Paylaş 29 Temmuz 2024 15 milyon kayıtlı otomobil var. Gündüz aynı anda bunun %10’u hareket halinde olsa, bunun da yarısı uzun yolda olsa, bunun da %90’ı sorun yaşamadan yoluna devam etse 675.000 araç aynı durumda oluyor. Maşallah hepsine 6 Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 29 Temmuz 2024 Paylaş 29 Temmuz 2024 Tansu Kalafatoğlu yazdı: 15 milyon kayıtlı otomobil var. Gündüz aynı anda bunun %10’u hareket halinde olsa, bunun da yarısı uzun yolda olsa, bunun da %90’ı sorun yaşamadan yoluna devam etse 675.000 araç aynı durumda oluyor. Maşallah hepsine 75'te babam dedemleri hacca götürmüş Renault 12 TL ile, dedem durup durup maşallah daha neler göreceğiz, nasıl bir makine bunlar diyormuş. 4 6 1 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 29 Temmuz 2024 Paylaş 29 Temmuz 2024 Ben çocukken izmirde man 590 lar vardı eksoz içerden geçiyor. Can pazarı içerisi 50 derece birde bornova varyanttan Atatürk mahallesine çıkardık en arkada. Beyin hasarı o zaman oldu bendeki demekki 3 2 Yorum bağlantısı
Özgür ÇETİNKAYA 29 Temmuz 2024 Paylaş 29 Temmuz 2024 aracınız üzerine düşeni yapmış. Yolda kalanlara Allah sabır versin. Yorum bağlantısı
Hamit inan 29 Temmuz 2024 Paylaş 29 Temmuz 2024 (düzenlendi) Aynı duyguları 90 ile giderken 140 la beni sollayan cliolari 70 e indiği rampalarda yanlarından 150-160 ile geçerken hissediyorum. Yakıt: kış lastiği ile 1300 km/ 145 lt lpg 29 Temmuz 2024 tarihinde Hamit inan tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 29 Temmuz 2024 Paylaş 29 Temmuz 2024 (düzenlendi) Doğan Arşiray yazdı: bagaj 1 ton dolu olunca.. temsili, biz tatil dönüşü(ruh hali) 29 Temmuz 2024 tarihinde Doğan Arşiray tarafından düzenlendi 4 1 Yorum bağlantısı
Ali Gülmez 29 Temmuz 2024 Paylaş 29 Temmuz 2024 Selim Bilgin yazdı: Ben 3.0 tdi motorda soğuk, sıcak, yüklü, yüksüz, nemli, nemsiz, performans farkı hissediyorum valla. Maşallah diyelim ama biraz da hissetmekle ilgili. 1.6 dizel 112 hp yarı otomatik psa araç var bende iyi gidiyor ama klima açınca hissettiğim azda olsa performans düşmesi bana garip geliyor araç dizel tork 270 nm klimayı açınca hissettiğim şey yüzünden araçta sorun mu var diye düşünüyorum Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter 29 Temmuz 2024 Paylaş 29 Temmuz 2024 Fordun en gıcık olduğum noktası burası kia 1.6 dizelde beygire ulaşırken bizimkisi 109da kalmış. Maşallah. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 29 Temmuz 2024 Paylaş 29 Temmuz 2024 Ali Gülmez yazdı: 1.6 dizel 112 hp yarı otomatik psa araç var bende iyi gidiyor ama klima açınca hissettiğim azda olsa performans düşmesi bana garip geliyor araç dizel tork 270 nm klimayı açınca hissettiğim şey yüzünden araçta sorun mu var diye düşünüyorum HEV araç olsaydı klimayı açınca çekiş düşmezdi Yorum bağlantısı
Murat Sahın 29 Temmuz 2024 Paylaş 29 Temmuz 2024 İstisnalar kaideyi bozmayacaksa kötü araç yoktur, bakımsız araç vardır derim. 95 şahin ile arabanın arkası çöküp burnu gökyüzüne bakacak yük ve içinde 4 kişi ile yazın ortasında Ankara-Antalya yapmışlığım çoktur. Araç lpgli ve ek bir soğutma tertibatı yoktu. Tık demezdi. Linea ile nerelere nerelere gittim, şirketin egeası ile Ankara-Antalya-İzmir arasında yaptığımız km ekvatoru dolaşır muhtemelen Mehmet Yeter yazdı: Fordun en gıcık olduğum noktası burası kia 1.6 dizelde beygire ulaşırken bizimkisi 109da kalmış. Maşallah. 115 e kadar çıkıyor aslında model yılına göre Hamit inan yazdı: cliolari 70 e indiği rampalarda 1.5 dci olanlar iyi gider aslında 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter 29 Temmuz 2024 Paylaş 29 Temmuz 2024 Murat Sahın yazdı: 115 e kadar çıkıyor aslında model yılına göre Bir üst makyajlılarda öyle bizim aracı fakir bırakmışlar. Yorum bağlantısı
Murat Öngür 29 Temmuz 2024 Yazar Paylaş 29 Temmuz 2024 İlkay Başaran yazdı: Sonuçta bu araçlar Mısırda, İsrailde, Bae de, Katarda vs kullanılıyor neden 43 derecede işi bıraksın ki. Biz fazla büyütüyoruz bence bu olayı gözümüzde. Valla arap ülkelerinde bırakın 1.3 1,4 motoru 1,6 bile zor bulursunuz adamlarda petrol var para da var 3.0 motor dan aşağı araçlara binmiyorlar Doğan Arşiray yazdı: temsili, biz tatil dönüşü(ruh hali) aynen benim ruh halimde bu araç ne olur ise olsun o bagaç ağzına kadar dolacak 1 Yorum bağlantısı
Görkem Küçükyılmaz 29 Temmuz 2024 Paylaş 29 Temmuz 2024 Ali Gülmez yazdı: 1.6 dizel 112 hp yarı otomatik psa araç var bende iyi gidiyor ama klima açınca hissettiğim azda olsa performans düşmesi bana garip geliyor araç dizel tork 270 nm klimayı açınca hissettiğim şey yüzünden araçta sorun mu var diye düşünüyorum araçta sorun yok, 2.2 340 torklu bir makine var ancak yine de bir nebze güç azalması oluyor, neticede klima kompressörü gücünü motordan alıyor. Yorum bağlantısı
Hamit inan 29 Temmuz 2024 Paylaş 29 Temmuz 2024 Murat Sahın yazdı: 1.5 dci olanlar iyi gider aslında Bolu dağını çıkarken ensemden yapışmıştı 😁 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 29 Temmuz 2024 Paylaş 29 Temmuz 2024 Murat Öngür yazdı: Valla arap ülkelerinde bırakın 1.3 1,4 motoru 1,6 bile zor bulursunuz adamlarda petrol var para da var 3.0 motor dan aşağı araçlara binmiyorlar Sürekli antalyada, kıbrısta yaşayanlar? Ama tabi aracınız bakımsız olsa ya bi hortum ya radyatör vs benden bu kadar diyebilirdi. O yüzden aslında b.şehirden araç almak iyidir. Bakımsızı o trafiğe zaten giremez. Anadolunun köyünde araba trafik görmez vs gizlenir arıza. Yorum bağlantısı
Bahadır TÜFEKCİ 29 Temmuz 2024 Paylaş 29 Temmuz 2024 İlkay Başaran yazdı: Sürekli antalyada, kıbrısta yaşayanlar? Ama tabi aracınız bakımsız olsa ya bi hortum ya radyatör vs benden bu kadar diyebilirdi. O yüzden aslında b.şehirden araç almak iyidir. Bakımsızı o trafiğe zaten giremez. Anadolunun köyünde araba trafik görmez vs gizlenir arıza. Sürekli Antalya'da Kıbrısta yaşayanlar sürekli 4 yolcu + dolu bagaj ile 80-90 rampa çıkmıyor ama Şehir içi kullanımda ne araçlar ne kadar zorlanır ki ? Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 29 Temmuz 2024 Paylaş 29 Temmuz 2024 Bahadır TÜFEKCİ yazdı: Sürekli Antalya'da Kıbrısta yaşayanlar sürekli 4 yolcu + dolu bagaj ile 80-90 rampa çıkmıyor ama Şehir içi kullanımda ne araçlar ne kadar zorlanır ki ? Alasını çıkıyordur merak etmeyin. Tavana kadar kola dolu doblo denk gelmedi mi hiç otellere ring çeken. Araçlarımızı seviyoruz evet sadece fazla duyarlıyız. Bu şartlar bakımlı bir araba için ölümcül değil. Yorum bağlantısı
Bahadır TÜFEKCİ 29 Temmuz 2024 Paylaş 29 Temmuz 2024 İlkay Başaran yazdı: Alasını çıkıyordur merak etmeyin. Tavana kadar kola dolu doblo denk gelmedi mi hiç otellere ring çeken. Araçlarımızı seviyoruz evet sadece fazla duyarlıyız. Bu şartlar bakımlı bir araba için ölümcül değil. Ben sık sık Antalya'ya gider gelirim. Konu sadece arabanın bakımlı olması ile alakalı değil. Aracın alt yapısı, kullanım şartları ve kullanım tarzı, sürücü tecrübesi çok şey değiştirir. Kendi deneyimimden örnek vereyim. Daihatsu Terios 1.5 Benzin / LPG aracım vardı. Min. 750-800kg gelecek bir karavanı çekerek 40 derece sıcaklıkta ne rampalar tırmandım. Hararet göstergesi hiç yükselmedi. Şuanki aracım Volvo 1.6 Dizel. Aynı karavanı sıcak bir havada çekerken biraz yükleneyim, hararet göstergesi çok hızlı bir şekilde yükseliyor. İki aracın da bakımını ben yaptım. İkisini de ben sürdüm. Sürücü aracını tanımıyorsa, hissetmiyorsa nabza göre şerbeti bilmiyorsa istediği kadar bakımlı olsun aracı... Extrem koşullarda sorun yaşar. Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 29 Temmuz 2024 Paylaş 29 Temmuz 2024 Murat Öngür yazdı: Valla arap ülkelerinde bırakın 1.3 1,4 motoru 1,6 bile zor bulursunuz adamlarda petrol var para da var 3.0 motor dan aşağı araçlara binmiyorlar aynen benim ruh halimde bu araç ne olur ise olsun o bagaç ağzına kadar dolacak bungalova düdüklü tencere götürdüm. fıkra bu kadar. 2 Yorum bağlantısı
Recommended Posts