İçeriğe Yönlendir

Tatil Gidiş Dönüş Oto Performans

Murat Öngür

Recommended Posts

İlkay Başaran
Bahadır TÜFEKCİ yazdı:

Ben sık sık Antalya'ya gider gelirim. Konu sadece arabanın bakımlı olması ile alakalı değil.  Aracın alt yapısı, kullanım şartları ve kullanım tarzı, sürücü tecrübesi çok şey değiştirir. Kendi deneyimimden örnek vereyim. Daihatsu Terios 1.5 Benzin / LPG aracım vardı. Min. 750-800kg gelecek bir karavanı çekerek 40 derece sıcaklıkta ne rampalar tırmandım. Hararet göstergesi hiç yükselmedi. Şuanki aracım Volvo 1.6 Dizel. Aynı karavanı sıcak bir havada çekerken biraz yükleneyim, hararet göstergesi çok hızlı bir şekilde yükseliyor. İki aracın da bakımını ben yaptım. İkisini de ben sürdüm.  Sürücü aracını tanımıyorsa, hissetmiyorsa nabza göre şerbeti bilmiyorsa istediği kadar bakımlı olsun aracı... Extrem koşullarda sorun yaşar. 

Radyatörde ya da su kanallarında tortu ya da devirdaimde performans düşüklüğü geldi aklıma. Pek hararete meyilli bir motor değildir bir çok modelde de kullanılıyor aslında pugdan forda citroene? Neyse arkadaşın konuyu kirlettim kusura bakmasın.

Yorum bağlantısı
Ali Gülmez
Görkem Küçükyılmaz yazdı:

araçta sorun yok, 2.2 340 torklu bir makine var ancak yine de bir nebze güç azalması oluyor, neticede klima kompressörü gücünü motordan alıyor. 

haklısınız ayrıca benim araçta intercooler çok ufak hava sıcaklığı arttığında onun bile etkisi oluyor klimadan bağımsız

Yorum bağlantısı
Ahmet Çankaya
Mehmet Yeter yazdı:

Fordun en gıcık olduğum noktası burası kia 1.6 dizelde beygire ulaşırken bizimkisi 109da kalmış. 

Maşallah. 

bizim araçlar ford a göre yaklaşık 1 lt fazla yakıyor, beygirleri besliyoruz..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter
Ahmet Çankaya yazdı:

Gücü pedalda hissettiğimde çokta önemsemem bir litreyi. 

Yorum bağlantısı
Tolgahan Doğru

Aracın bilgisayar sistemi ve yakıt enjekte sistemi bu günler için değil mi

Yorum bağlantısı
Murat Öngür
Mehmet Yeter yazdı:

Fordun en gıcık olduğum noktası burası kia 1.6 dizelde beygire ulaşırken bizimkisi 109da kalmış. 

Maşallah. 

aynı kasanın 138 bg versiyonu da var

Ahmet Çankaya yazdı:

tüm yollar dahil gidiş dönüş 5,4 lt yaktı . aslında tem haricinde 5,2 lere kadar düştüm :) 

Hamit inan yazdı:

Bolu dağını çıkarken ensemden yapışmıştı 😁

valla hiç bir renault arkama yapışamadı :) ben izin vermedikten sonra tabi 

Doğan Arşiray yazdı:

bungalova düdüklü tencere götürdüm. fıkra bu kadar.

biz kabak getiriyoruz , sonra onları taşıyorum eve sonra annem komşulara dağıtıyor :) benim kollarım koptuğu ile kalıyor . her zaman tavana kadar bagajı dolduyor sonrada senin arabanın bagajı küçük diyor :)  arabayı aldım alalı bagaj panzotu çoğunlukla evde :)  

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Egea 1.3 mültijet ile Sivas yolculuğunda tek hissettiğim bu ayki maaştan çıkıcak kesintilerdi.

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Murat Öngür yazdı:

valla hiç bir renault arkama yapışamadı :) ben izin vermedikten sonra 

Kiralık bi 1.33 tce nin geçemeyeceği araba yoktur :crazy:

Şaka tabi. Geçen egea için yazıyordu bu 1.6 mjet

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Metin Akbal yazdı:

Bu şekilde 1500 km yol yapamayan araba da ne biliyim 😊

25132dd84d8f6a3b82bb09638ae7fce0.jpg.97be76b9c27ed48faafbec7fd6cae738.jpg

IMG_20230802_194502.jpg

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

tam dolu ortaboy hardcase bavul 25 30 kilo aradsi geliyor. 150 160 kilo yük vardir tam dolu bagaj. ortalama gucteki binek otoda, her 60 70 kilo insan 0 100 de 1 sn kotulesmeye neden oluyormus. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Görkem Küçükyılmaz
Doğan Arşiray yazdı:

IMG_20230802_194502.jpg

1300 km'de benden gelsin

IMG_7501.JPEG

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Murat Öngür
Doğan Arşiray yazdı:

IMG_20230802_194502.jpg

Yok yok daha orada boşluk var :)  ben tavana kadar silme dolduruyorum. Allahtan dikiz aynası kullanmamayı öğrendik askerde :) komutan ile göz göze gelmemek için dikiz aynası yasaktı 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter

1300 km'de benden gelsin

IMG_7501.JPEG

Vay be en sevdiğim kasalardan biriydi. Almak için epey uğraşmıştım kısmet olmadı. Sw olmasına rağmen mercedes şıklığından bir şey kaybettirmeyen kasa. Aynı yılların e klası cenaze aracı gibi mesela. Bunların 270 acayip gidiyor. 

Güle güle kullanın. 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Görkem Küçükyılmaz
Mehmet Yeter yazdı:

Vay be en sevdiğim kasalardan biriydi. Almak için epey uğraşmıştım kısmet olmadı. Sw olmasına rağmen mercedes şıklığından bir şey kaybettirmeyen kasa. Aynı yılların e klası cenaze aracı gibi mesela. Bunların 270 acayip gidiyor. 

Güle güle kullanın. 

Teşekkür ederim, Çok daha iyileri sizlerin olsun, bunun da gidişi güncel araçlara göre fena değil, asıl olayı yakıt, istanbul için 6,5-7,5 arası uzun yol 5-6 arası. Tabi kandırarak sürerseniz daha da düşmesi olası. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Görkem Karakaş

Bagaj görsellerinde asıl bakılması gereken amortisör ve konfor. Denildiği gibi max 150 kg yapar dolu bagaj. Motora etkisi olmaz ama amortisör dipte. Alt takımı ve konforu nasıl etkilediğini konuşmak lazım.

Yorum bağlantısı
Görkem Küçükyılmaz
Görkem Karakaş yazdı:

Bagaj görsellerinde asıl bakılması gereken amortisör ve konfor. Denildiği gibi max 150 kg yapar dolu bagaj. Motora etkisi olmaz ama amortisör dipte. Alt takımı ve konforu nasıl etkilediğini konuşmak lazım.

alaman düşünmüş demiş ki bunlar insafsızca yükler arabayı, gazlı amortisör koymuş :) 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Görkem Karakaş

alaman düşünmüş demiş ki bunlar insafsızca yükler arabayı, gazlı amortisör koymuş :) 

Yıldıza rütbe değil hiç bi şey sorulmuyor,hepsinin cevabı var 😂

Maşallah steyşın severiz 🧿

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selim Bilgin
Görkem Karakaş yazdı:

Benim araba arka yüklü olduğunda daha konforlu oluyor sanki.

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Mehmet Yeter yazdı:

Gücü pedalda hissettiğimde çokta önemsemem bir litreyi. 

chiptuning yaptırırsan aşağı yukarı aynı gücü alırsın hocam. ama küçük motorda en belirgin fark araç üst devire çıkınca oluyor. alt devide düşük süratte birşey bekleme.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...