İçeriğe Yönlendir

Türkiye’de Otomobillerin Yaşlarına Göre Dağılımı

Tansu Kalafatoğlu

Recommended Posts

Tansu Kalafatoğlu

Sıfır araç satış sayıları ekonomimize rağmen artıyor. Bu arada eski araçların kullanma süreleri de artıyor. Her şey boğa piyasası. Maşallah artıyor. 

zULQ1HuS50OlsKKIkqaTdQ.jpg?width=960&mod

2020 yılında binek araçların ortalama yaşı 13,2, hafif ticari araçların 12,3'tü.

2023 yılında binek araçların ortalama yaşı 14,1'e, hafif ticari araçların ortalama yaşı 13,6'ya çıktı.

forumdaki en yaşlı araba kimde acaba

• Beğen 6
Yorum bağlantısı
Furkan Bakırel

Sıfır araçlarda güzel kampanyalar var ve insanlar şu ortamda ne alırsak kar olarak düşündüğü için sıfır araç alıyor, borçlanmaya yada yenisini almaya imkanı olmayanlar da zaten durgun ikinci el piyasasında eski aracını kullanmaya devam ediyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

forumdaki en yaşlı araba kimde acaba

bildiği kadarı ile @Çağlar Bayur abide 1 adet klasik var (Celisa) ama duruyor mu bilmiyorum

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

alamanya da da ortalama yaş artıyor, bence normal daha dayanıklı üretimler ve daha zor satın alabilme zamanlarındayız

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Mehmet Kazancıoğlu yazdı:

bildiği kadarı ile @Çağlar Bayur abide 1 adet klasik var (Celisa) ama duruyor mu bilmiyorum

Hurdaya gitti bildiğim kadarı ile.

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf
(düzenlendi)

Bu sene yüzde 13’teyim, seneye yüzde 24’e acil bir iniş yapacağım. Yaşasın külüstürler. Bir gün herkes külüstüre binecek. Zaten Haşmet abi de geçen lastiğime fakir lastiği dedi. Evrenden ikidir ekonomik durumum hakkında forum konuları aracılığı ile subliminal mesaj yiyorum. Lastiğim Falken arabam benle yaşıt nasıl hayat lan bu? (!) :vurduvara:

tarihinde Çağrı Alaf tarafından düzenlendi
  • Mutlu 5
Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf
Furkan Bakırel yazdı:

Sıfır araçlarda güzel kampanyalar var ve insanlar şu ortamda ne alırsak kar olarak düşündüğü için sıfır araç alıyor, borçlanmaya yada yenisini almaya imkanı olmayanlar da zaten durgun ikinci el piyasasında eski aracını kullanmaya devam ediyor.

Bugün sıfır bir arabam olsa yine satar, şu an bindiğim Opel’i alır, artan parayı da ISCTR’ye bağlı bireysel emeklilik hesabına atardım. Yatırım dediğin 20 sene sonra seni emekli edecek cinsten olacak ki riske giresin. Türkiye'de insanımız daha emekliliği garanti değilken arabaya basıyor direkt. Kısaca; bence ne alınsa kâr değil. Bu dediğim araba kullanması elzem olanlar için geçerli değil. 

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu
Sani Gerşon yazdı:

yok canım cidden mi 

Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez
Çağrı Alaf yazdı:

Bugün sıfır bir arabam olsa yine satar, şu an bindiğim Opel’i alır, artan parayı da ISCTR’ye bağlı bireysel emeklilik hesabına atardım. Yatırım dediğin 20 sene sonra seni emekli edecek cinsten olacak ki riske giresin. Türkiye'de insanımız daha emekliliği garanti değilken arabaya basıyor direkt. Kısaca; bence ne alınsa kâr değil. Bu dediğim araba kullanması elzem olanlar için geçerli değil. 

Canım Türkiyemizde 20 yıl sonrası için plan yapılmaz. 20 yıl sonra biri gelir 'ne emekliliği kardeşim' der ne kadar kanun varsa 1 gecede değiştirir. Sabaha hepimiz totomuzu avuçlarız.

bkz. EYT nedir? Neden mızıktıyor bu millet?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf
(düzenlendi)
Hüseyin Sönmez yazdı:

Canım Türkiyemizde 20 yıl sonrası için plan yapılmaz. 20 yıl sonra biri gelir 'ne emekliliği kardeşim' der ne kadar kanun varsa 1 gecede değiştirir. Sabaha hepimiz totomuzu avuçlarız.

bkz. EYT nedir? Neden mızıktıyor bu millet?

Dikkatli okuyun Hüseyin abi, bireysel emeklilikten bahsediyorum devletin bana karıştığı yok. Devlet artık emeklilik ile ilgilenmekten bıktı yakında sırtından bu yükü atacak. Milleti de kendinden vazgeçirmek için bireysel emeklilik ödeneklerine yüzde 30 teşvik verdi. Kriz zamanları yaşanan ufak fırsatlar bu rakamlar. Yatırdığımız her 100 lira 130 lira olarak geçiyor hesaba. Onu da altın ve gümüş gibi kıymeti görece durağan metaller yerine fonlara yatırdığımız zaman zaten her sene en az 2’ye katlayan fonların üzerine yüzde 30’da devlet anaparaya yardım yapmış oluyor. Ben de bundan 40 sene sonra emekli olacağım zaman devlete kendi paramı dilenmek yerine havuzdaki milyon dolarları çekip keyfime bakacağım. YTD. Bu arada ne Amerikan ne Avustralya borsaları Türk Borsası gibi kazanmaya müsait. Kağıt cumhuriyet tarihi boyunca pişman etmemiş alıcısını. Beni de ülke yanmadıkça etmez, ülke yandıysa da benim parayla işim bitmiştir zaten. 

EYT isteyende kabahat. Havuzda adam akıllı para akışı olmayan sisteme kim girmek isterdi ki? Şimdi de bu yetmiyor diyorlar. Yetmez. Kel kör kendi işini kendin gör demişler. Özel bankaların emekliliği yabancı işi, iyi çalışıyor. Çocuğum olursa ona da doğar doğmaz açacağım. 20 yaşına geldiği zaman benle bağlantısı kesilsin. 

tarihinde Çağrı Alaf tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Görkem Küçükyılmaz

24 yaşındaki volvoyu 21 yaşındaki mercedes'le değiştirdim, %13'ün demirbaşlarındanım :)

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Çağrı Alaf yazdı:

Dikkatli okuyun Hüseyin abi, bireysel emeklilikten bahsediyorum devletin bana karıştığı yok. Devlet artık emeklilik ile ilgilenmekten bıktı yakında sırtından bu yükü atacak. Milleti de kendinden vazgeçirmek için bireysel emeklilik ödeneklerine yüzde 30 teşvik verdi. Kriz zamanları yaşanan ufak fırsatlar bu rakamlar. Yatırdığımız her 100 lira 130 lira olarak geçiyor hesaba. Onu da altın ve gümüş gibi kıymeti görece durağan metaller yerine fonlara yatırdığımız zaman zaten her sene en az 2’ye katlayan fonların üzerine yüzde 30’da devlet anaparaya yardım yapmış oluyor. Ben de bundan 40 sene sonra emekli olacağım zaman devlete kendi paramı dilenmek yerine havuzdaki milyon dolarları çekip keyfime bakacağım. YTD. Bu arada ne Amerikan ne Avustralya borsaları Türk Borsası gibi kazanmaya müsait. Kağıt cumhuriyet tarihi boyunca pişman etmemiş alıcısını. Beni de ülke yanmadıkça etmez, ülke yandıysa da benim parayla işim bitmiştir zaten. 

EYT isteyende kabahat. Havuzda adam akıllı para akışı olmayan sisteme kim girmek isterdi ki? Şimdi de bu yetmiyor diyorlar. Yetmez. Kel kör kendi işini kendin gör demişler. Özel bankaların emekliliği yabancı işi, iyi çalışıyor. Çocuğum olursa ona da doğar doğmaz açacağım. 20 yaşına geldiği zaman benle bağlantısı kesilsin. 

eskiden 10 sene dolunca parayı geri alabiliyordum. Şimdi 50 küsür yaş şartı geldi. Ama sistem kendini özel emekliliğe itiyor. Kapitalizm böyle bir şey

Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

eskiden 10 sene dolunca parayı geri alabiliyordum. Şimdi 50 küsür yaş şartı geldi. Ama sistem kendini özel emekliliğe itiyor. Kapitalizm böyle bir şey

Özel emeklilik bizim gibi sistemi tam oturmayan ülkelerde en temizi zaten. Devlet de bunu anladı, bence doğru karar. Şu son EYT krizinde bile hepimizin cebinden onlarca senelik vergimiz çalındı. Şimdi o çark da dönmüyor e para öylece gitti havaya. Ayrıca yukarıda denildiği gibi devlet işinde nerede ne olacağı belli olmaz. Bi kemer sıkmaya bakar. Bu Türkiye'de de, Amerika'da da böyle. Özel bankalarda böyle bir durum yok, uygulamaları gereken yönetmelik fix. Bir de devlet özele teşvik veriyor. Bu da %30 gibi devasa bir rakam. E fonların kazandırdığı oranlar belli. Tahmin yürütmesi daha kolay bir yatırım. Dev bir havuz var, üzmesi çok çok zor. Arkasındaki bankalar köklü. Neden devletle uğraşayım ki? Devlet de benle uğraşmasın. Benim yaşım yetmez büyüklerimiz bilir, devlet sigortaları oldu bitti burnu pislikten çıkmamış bir kurum zaten anladığım kadarıyla. 50 yaş meselesinde de ben şahsi fikrimce ölene kadar çalışmak ama 50 yaşından sonra da konforlu çalışmak taraftarıyım, bizim sülalede evde yatmak yok. Herkes tarlada takımda ya da ofisinde can verir. O yüzden emeklilik yaşı ırgalamıyor beni çünkü devletin de gelişmesi için insanların çalışması gerektiğine inanıyorum. 50 yaşındaki bir adam hangi sektörde olursa olsun pırlantadır. Tecrübesi ile etrafını tam aydınlatacağı yaşta emeklilik hayali kuruyor. Bence yanlış. Lafım çalışmasına engel teşkil edecek sorunu olanlar için geçerli değil. Gelişmiş bütün ülkelerde emeklilik yaşı yüksek, e bir de erkeğin evde durdukça çökmesi durumu var. İşleyen demir ışıldar. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selim Bilgin

BES ben de ödüyorum kendim ve oğlum için. Kendim için çok büyük bir beklentim yok ama o parayı harcamaktan iyidir, senin seçtiğin fonda işleniyor zaten. BES'i ödemesem o para araya gider. Oğlan için ise 2 yaşta başlamış oldu, 18'e gelene kadar bayağı bir birikimi olur inşallah. O günleri görmek nasip olursa tabi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mertol Kip

Devlete ve veya onun önerdiklerine güvenip iş yapan her zaman zarar eder.

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mertol Kip yazdı:

Devlete ve veya onun önerdiklerine güvenip iş yapan her zaman zarar eder.

bi akrabam var. Ziraat banka memuruydu. Kıtlık zamanı bunlardan fon altında para kestiler. Emekli maaşları olması gerekenin 2 katı şu an

Yorum bağlantısı
Mertol Kip

Bankaların sandıkları hepsinde iyi. Ama sen bunu bir de geçmişte "süper emekli" olmak için devlete 500 bin lira para yatıranlara söyle bakalım. 

Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Sani Gerşon yazdı:

IMG_2532.png

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Doğukan Çoktay
(düzenlendi)

2001 Ka ile 21 yaş ve üzeri yüzde 24 lük kısımdayım.

tarihinde Doğukan Çoktay tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...