İçeriğe Yönlendir

Ford Fiesta 2014 - Geç Çalışma Sorunu

İlkay GÜRPINAR

Recommended Posts

İlkay GÜRPINAR

Aracım 1.6 benzin lpg 2014 model fiesta 1 aydır aracım çok geç çalışıyor marş vuruyor ama devir yükselmiyor araba çalışmıyor 3 4 kez oluyo ondan sonra çalışıyor buji kablo bobinler yeni değişti benzin pompası değişti herşey çok normal ama bu sorunun ne olduğunu çözemedik lütfen yardımcı olurmusunuz? 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

4 defa yarım kontak yapıp geri çevirin 5 te marşa basın, rahat çalışır ise benzin pompası veya benzin hattına yoğunlaşın , bobini değişmeyi kim tavsiye ett, böyle bir anlatımda

Yorum bağlantısı
İlkay GÜRPINAR

Bujileri değiştirdim ilk önce 4 5 gün hiç sorun olmadı rahatlıkla çalıştı sonra aynı sorunu tekrarladı bende ateşlemedendir diye kabloları ve bobini kendim değiştirdim ama işe yaramadı

Benzin pompasını kontrol ettirdim gayet normal bir şekilde çalışıyor basıncı iyi ama ne olduğunu anlamış değilim

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
İlkay GÜRPINAR yazdı:

gayet normal bir şekilde çalışıyor basıncı iyi

kaç bar basıyormuş

Yorum bağlantısı
İlkay GÜRPINAR

Onu sormadım ama basınç iyi pompan sağlam herhangi bir sorun yok dediler

Araba çalıştıktan sonra herhangi bir arıza vermiyor çekişinde düşme yok yakıtında artış yok herşey normal 

Çalıştırdıktan sonra en az 2 saat hiç sorunsuz çalışıyor kontağı çevirdiğimde hemen motor çalışıyor ama akşam arabayı bıraktığımda sabah çalıştırırken hep bu sorunu yaşıyorum gün içindede 3 4 saat beklediği anda yine aynı sorunu yapıyor 

Özellikle lpgde kullanıp bıraktığımda çalıştırma süresi dahada uzuyor bunun içinde lpgciye gittim regülatörü kontrol ettiler kaçırma yok enjöktörlerimde işime olduğunu söylediler enjöktörü değiştirdim ama sorun devam ediyor 

Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal

Krank veya egzantrik sensörü olabilir sorun. Devir yükselmiyor araç çalışmasına rağmen

Yorum bağlantısı
İlkay GÜRPINAR

Bu sorunlar olsa arıza lambası yanmaz mı? 

Yorum bağlantısı
İlkay GÜRPINAR
(düzenlendi)

LPG enjöktöründe işeme vardı değiştirdim şuan hiç sızıntı vs yok 

tarihinde İlkay GÜRPINAR tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

O zaman subaplar açık kalıyor olabilir mi? Biraz ısınınca genleşip kompresyonu tutturuyor olabilirler diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
İlkay GÜRPINAR

Külbütör kapağı contasında yağ kaçağı vardı bujiler yağlama yapılıyo o açılınca subap ayarlarınıda yaptırmıştım 

Yorum bağlantısı
İbrahim Aslıoğlu

İnşallah tez zamanda çözüm bulursunuz sorununuza, bu tür basit sorunlar hep benim gibi lpg kullanan araçlarda çıkıyor nedense (başka bir face grubunda da paylaşılanlar)

Yorum bağlantısı
Ömer Sarıgül

Akü ne durumda? Bu modellerde akü marş basarken çok düşünce arabanın saçmaladığı oluyor. Motor az bir devirde iken gösterge devri hala 0 gösteriyor. Büyük ihtimalle iletişim o an çökük gibi. Marş basarken kaç volta düşüyor akü?

Yorum bağlantısı
Celal Aydın

Lpg’lik bir durum değil. Anormal bir şey var, motor yerinden fırlayacak gibi çalışıyor videoda. 

Yorum bağlantısı
İlkay GÜRPINAR

Aracaı lpgde kullandığımda ve akşamdan o şekilde bıraktığımda sabah çalıştırmakta çok zorlanıyor ama benzinde bu kadar fazla zorlanmadan çalışıyor bunun için lpg enjöktörünü ve beynini değiştirmiştim ama sorun çözülmedi kimsenin başına gelmedimi bu arada volant sensöründen olduğunu söylemişti bir usta onuda değiştirdim ama sorun devam ediyor 

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Maslak'ta Osman usta var, göstermenizi öneririm. Nokta atışı tespit yapar genelde.

Yorum bağlantısı
İlkay GÜRPINAR

Sorunum devam ediyor arkadaşlar yardımcı olucak var mı? Osman ustaya ulaştım konuştum subaplar fazlasıyla sıkı diyor değişmesi gerek diyor ama araba çalıştıktan sonra tekleme stop etme yakıt artışı vs hiç bişey yok 

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
İlkay GÜRPINAR yazdı:

subaplar fazlasıyla sıkı diyor değişmesi gerek diyor ama araba çalıştıktan sonra tekleme stop etme yakıt artışı vs hiç bişey yok 

Osman usta işi bilir. Güvenebilirsiniz.

Yorum bağlantısı
İlkay GÜRPINAR

Arkadaşlar sorunumun nedeni bulundu üst kapak contası araba dururken silindire su kaçırıyor buda çalışırken zorlanmasına neden olan şeymiş

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...