Taner özer 5 Ağustos 2024 Paylaş 5 Ağustos 2024 Selamın aleyküm mondeo 2003 2.0 ghia aracım el freni yüzünden muayeneden kaldı el fren tabancası otomatikti manuale çevirdim. Sağ ve sol kaliperleri değiştirdim balataları değiştirdim fren halatlarını değiştirdim bütün sistemi değiştirdim ama şuan hala el frenim tutmuyor. Araç düzlükte dururken çektiğimde tutuyor yokuşta bi salıyor bi tutuyor aracı sürerken el freni çektiğimde hiç etki etmiyor ustam balataların alışması gerektiğini söyledi 2 km kadar el freni çekili gittim ama yine tık yok buna bir çözüm bulmam gerekiyor lütfen yorumlarınızı bekliyorum Yorum bağlantısı
Coşku Mert 5 Ağustos 2024 Paylaş 5 Ağustos 2024 normal fren yaptiginizda arka frenler gorevini yapiyor mu? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 5 Ağustos 2024 Paylaş 5 Ağustos 2024 manuele çevirmek ne demek ? ayrıca o kadar şey değişirde hala tutmuyorsa ustayı değişin 1 Yorum bağlantısı
Taner özer 5 Ağustos 2024 Yazar Paylaş 5 Ağustos 2024 Normal fren yaptığımda tutuyor arka frenler Manuale çevirmek iç mekanızmasını değiştiriyoruz normalde bu araçlarda otomatik kendini ayarlayan bir mekanizma var ben onu elle ayarlanabilen mekanızmaya çevirdim 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 5 Ağustos 2024 Paylaş 5 Ağustos 2024 Otomatik boşluğunu alan sistemden manuele geçince halat uzun kalmıştır. Bence ustanız yapamamış. 1 Yorum bağlantısı
Taner özer 5 Ağustos 2024 Yazar Paylaş 5 Ağustos 2024 Halat bunun değil falan diyordu zaten bişeyler dedi ama bu halat hepsinde aynıymış onu nasıl ayarlayabilirim 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 5 Ağustos 2024 Paylaş 5 Ağustos 2024 Taner özer yazdı: Halat bunun değil falan diyordu zaten bişeyler dedi ama bu halat hepsinde aynıymış onu nasıl ayarlayabilirim Ya kolun içinden, yada arka aks bağlantı yerinden kısaltılacak bence.. Bir frenciye gitmek lazım.. 1 Yorum bağlantısı
Taner özer 5 Ağustos 2024 Yazar Paylaş 5 Ağustos 2024 Onları yaptık hatta uzun geliyor diye halatları çarpraz bağladık boşluk yapmasın diye Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 5 Ağustos 2024 Paylaş 5 Ağustos 2024 Halat uzun tespitimiz doğru demek ki 1 Yorum bağlantısı
Taner özer 5 Ağustos 2024 Yazar Paylaş 5 Ağustos 2024 Şimdi şase numarasından baktığımızda elimizdeki halat görünüyor öbür halatı da araştırdım bulamadım Yorum bağlantısı
Alpay Köse 10 Ağustos 2024 Paylaş 10 Ağustos 2024 Eğer tel fazla gerilmisse fren tutmaz.basima geldi.balatalari değiştirdim diskler tornaya gitti.yine olmadı.Sonunda ayar vidasindan gevsettik oldu. Yorum bağlantısı
Recommended Posts