İçeriğe Yönlendir

Mondeo El Freni Sorunu

Taner özer

Recommended Posts

Taner özer

Selamın aleyküm mondeo 2003 2.0 ghia aracım el freni yüzünden muayeneden kaldı el fren tabancası otomatikti manuale çevirdim. Sağ ve sol kaliperleri değiştirdim balataları değiştirdim fren halatlarını değiştirdim bütün sistemi değiştirdim ama şuan hala el frenim tutmuyor. Araç düzlükte dururken çektiğimde tutuyor yokuşta bi salıyor bi tutuyor  aracı sürerken el freni çektiğimde hiç etki etmiyor  ustam balataların alışması gerektiğini söyledi 2 km kadar el freni çekili gittim ama yine tık yok buna bir çözüm bulmam gerekiyor lütfen yorumlarınızı bekliyorum

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

manuele çevirmek ne demek ? ayrıca o kadar şey değişirde hala tutmuyorsa ustayı değişin

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Taner özer

Normal fren yaptığımda tutuyor arka frenler 

Manuale çevirmek iç mekanızmasını değiştiriyoruz normalde bu araçlarda otomatik kendini ayarlayan bir mekanizma var ben onu elle ayarlanabilen mekanızmaya çevirdim 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Otomatik boşluğunu alan sistemden manuele geçince halat uzun kalmıştır. 

Bence ustanız yapamamış. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Taner özer

Halat bunun değil falan diyordu zaten bişeyler dedi ama bu halat hepsinde aynıymış onu nasıl ayarlayabilirim 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Taner özer yazdı:

Halat bunun değil falan diyordu zaten bişeyler dedi ama bu halat hepsinde aynıymış onu nasıl ayarlayabilirim 

Ya kolun içinden, yada arka aks bağlantı yerinden kısaltılacak bence.. 

Bir frenciye gitmek lazım.. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Taner özer

Onları yaptık hatta uzun geliyor diye halatları çarpraz bağladık boşluk yapmasın diye 

Yorum bağlantısı
Taner özer

Şimdi şase numarasından baktığımızda elimizdeki halat görünüyor öbür halatı da araştırdım bulamadım 

Yorum bağlantısı
Alpay Köse

Eğer tel fazla gerilmisse fren tutmaz.basima geldi.balatalari değiştirdim diskler tornaya gitti.yine olmadı.Sonunda ayar vidasindan gevsettik oldu.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...