İçeriğe Yönlendir

Kaportada Güneş Yanığı ve Keçerme

Süleyman Can

Recommended Posts

Süleyman Can

Aracı aldığımdan beri sürekli rahatsız eden kaputta ve tavanda güneş yanığı ve keçerme sorunu var. Bazı detailing dükkanları verniği kazıyıp cila ile parlatıp düzeltiyorlar. Konuştuğum kişi, olur da aracı satarsam Expertiz mikronu azaltılan boyadan yola çıkarak vernikli işlem var der diye uyardı. Tavsiye eder misiniz? Tekrar eski haline hemen döner mi?

Aslında aracı alırken de aklımda olan kaplama yaptırmaktı. Lakin nereye gitsem bu renk bizde yok sadece siyah, beyaz, ve gri var dediler. Üretene göre Oyster grey, bana göre kahve, balköpüğü karışımı simli renk, ruhsata göre de dümdüz gri renk. Aslında hak ettiği yabancılar gibi komple boyaya sokmak ama işte değer azalması falan filan hep aynı dert. Aracın değişeni yok sadece kaput ve sağ çamurluk boyalı.

Tavan'ın güncel hali;

20240813_185343.jpg.caff05a19fa75afb07ea92670edfc67c.jpg

Bu da kaput. Lokal boya kurtarır mı? Kendim de yaparım ama tutar mı acaba? Sadece kaput boyama için 4500tl dedi ustalar sizce fiyat nasıl? 

20240813_185336.jpg.ed24eeb9c50442ac74c5a53b24044f24.jpg

Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter

Konuyu takipteyim güzel konu bizim araçta da kaput üzerinde vernik atması oluştu. Birkaç küçük bölgede de vardı. Aldım sprey verniği iki fısfıs yaptım deli cesareti ama kaput için uzman görüşler önemli benim için. Ayrıca sıktığım yer ile normal vernik arasında 1 veya 2 milimlik fark oluştu. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

1 değer azalması lafları eski zengin günlerde kalan eski bir cümle, güzel fotoğraflanır ve boyatılır, lokal denen şey %99 hatalı yerde kurulan bir tabir

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Süleyman Can
Mehmet Yeter yazdı:

Konuyu takipteyim güzel konu bizim araçta da kaput üzerinde vernik atması oluştu. Birkaç küçük bölgede de vardı. Aldım sprey verniği iki fısfıs yaptım deli cesareti ama kaput için uzman görüşler önemli benim için. Ayrıca sıktığım yer ile normal vernik arasında 1 veya 2 milimlik fark oluştu. 

Ufak bir hatada daha beter olabiliyor dikkat etmek lazım. Öyle bir sorun ki araç ne kadar yeni bakımlı olursa olsun bütün karizmasını alıp götürüyor. Bakalım tecrübe eden vardır elbet tavsiye verecek. 

Çağlar Bayur yazdı:

1 değer azalması lafları eski zengin günlerde kalan eski bir cümle, güzel fotoğraflanır ve boyatılır, lokal denen şey %99 hatalı yerde kurulan bir tabir

Tavanı boyandığı an araca göre değişse de en az 50k aşağı gidecek. Bizim millet tavanda boyadan huylanıyor. Eski halinin fotoğrafını atsan dahi telefonda 40 saat yoruyorlar. Üstüne bi de boyatma masrafı en az 70lik zarar yazar.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Süleyman Can yazdı:

..

Tavanı boyandığı an araca göre değişse de en az 50k aşağı gidecek. Bizim millet tavanda boyadan huylanıyor. Eski halinin fotoğrafını atsan dahi telefonda 40 saat yoruyorlar. Üstüne bi de boyatma masrafı en az 70lik zarar yazar.

Tam öyle değil. arabayı boyatmazsa sıkılacak satacak yeni alacak daha çok "para harcayacak"  değer kaybı eğrisi senede %9 yine çalışmaya devam edecek üstelik büyük rakamla. dolayısı ile daha çok harcamış olacak.

Boyatırsa bi süre daha bildiği araca binecek. 120 den çok daha fazla kar eder tahmin ederim yeni araç almamak ile. 

• Beğen 2
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Murat Öngür

Ben olsam eksper boya kalınlığı bakmam böyle gezmem her türlü yaptırırım arabayı

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tolgahan Doğru

Kaput zaten boyaliymis. Arac 20li yaslarda b sinifi. Tertemiz boyatirdim.

Yorum bağlantısı
Ferhat Yavuz

Boyat mis gibi gez , ilanda boyasız yazoıyorlar harbiden boyasız araba sizin tavan gibi heryeri kelermiş boya kalmamış arabada

Yorum bağlantısı
Süleyman Can

Arkadaşlar tavsiyeler ve konuyla doğrudan alakalı yorumlariniz için öncelikle teşekkür ederim. Boyatmak son ve en iyi seçenek. Elbette boyanın yerini hiçbir şey tutmaz. Konuyu acmamda ki asil amac kaplama veya vernikli işlemi tecrübe eden var mı? Tavsiye olunur? muydu. Model yili olarak daha yeni aracı olup aynı sorunu yaşayanların da merak ettiği konu olduğu için sormak istedim. 

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Kaplama yapılması için yüzeyin pürüzsüz olması lazım. Yani boya öncesi tüm işlemlerin yapılması gerekiyor. En sonda boya yerine kaplama yapılacağına, boyatırım, daha mantıklı bi seçim olur bence.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Süleyman Can yazdı:

vernikli işlemi

o hangisi? verniği komğle soyup yeni vernik atmak mı ?

Yorum bağlantısı
Süleyman Can
Sani Gerşon yazdı:

Kaplama yapılması için yüzeyin pürüzsüz olması lazım. Yani boya öncesi tüm işlemlerin yapılması gerekiyor. En sonda boya yerine kaplama yapılacağına, boyatırım, daha mantıklı bi seçim olur bence.

Benim de aklıma takılan oydu. Zemin düz olmayınca  yapışkan kaporta arasında boşluk-hava oluşuyor. Sonradan kalkma yırtılma yapabilir. 

Çağlar Bayur yazdı:

o hangisi? verniği komğle soyup yeni vernik atmak mı ?

Ustası değilim ama videolarda anlatilana göre vernik sokuluyor. Soluk bir renk kalıyor geriye. Onu da cila ila parlatiyorlar. Orijinal mikron 100 120 arasiysa 20-40 çıkıyor. (Afaki rakamlar) Dayanıklılığı ne kadar bilgim yok. 

Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
(düzenlendi)
Çağlar Bayur yazdı:

Aynen böyle bir tanıdık sağ tarafı komple boyalı, bir aksı 1 cm geride olan aracı neredeyse hatasız fiyatına aldı km si az diye. 

tarihinde Metin Uzunoğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
Süleyman Can yazdı:

Benim de aklıma takılan oydu. Zemin düz olmayınca  yapışkan kaporta arasında boşluk-hava oluşuyor. Sonradan kalkma yırtılma yapabilir. 

Ustası değilim ama videolarda anlatilana göre vernik sokuluyor. Soluk bir renk kalıyor geriye. Onu da cila ila parlatiyorlar. Orijinal mikron 100 120 arasiysa 20-40 çıkıyor. (Afaki rakamlar) Dayanıklılığı ne kadar bilgim yok. 

Bence kaplama yapmaktansa boya daha sağlıklı, japlsms söküldüğünde muhtemelen boya gerekecek zaten.

Fotoğraflayın hatta videoya çekip boyatın. 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Yücel Metin
(düzenlendi)

Boyasız düzelten ustalarda var.

tarihinde Yücel Metin tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

işte söz kousu işlemin yutub reklam videosu.

basitçe: metalik boya nedir? 1. kay boya, 2. kat verniktir. verniği kazıyıp üstüne silikon içerikli teflon cila tarzı atıp videosunu çekersiniz ilk birkaç gün böyledir, sonra 3-6 ay sonra bin beter bir görünüm ile boyanız geriye, zira artık koruyucu olan vernik yoktur.

diğer çözümde verniği kazır üstüne bir kat vernik atarlar, ikspirtizde boyalı çıkar, ehil göz de çok kötü görünür, 1-2 seneye harita sınırları gibi çatlar gider.

kaplama için zemin aynı boya öncesi gibi zımparalanıp hazırlanır, hılzı tuning veya geçici  renk değişim amacı dışında bir anlamı yoktur buna para harcamanın

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Eray Aksoylu

Bence boyatmaya da kaplamaya da hiç gerek yok. evet kötü görünebilir ama fonksiyonundan görevinden noksan kalıyor mu? hayır. Çürük paslanma yoksa, evladiyelik binmeyecekseniz ve komple boyanmayacaksa paranız cebinizde kalsın. Boyatsanız yok renk tutmadı, sırıttı, satarken bi ispatlama çabası, ispatlarsın adam inanmaz müşteri vazgeçer mi düşüncesi vs vs vs.. üzerine bir de para harcarsınız.. Boyatmazsanız al kardeşim orijinal duruyor gelen adam da boya masrafı derse beni rahatsız etmiyor boyatmadım işine gelirse araç bu aldıktan sonra boyatmak istersen yine tercih senin deyip çıkarsın kafan rahat olur. Almazsa da almaz nasipten öte yol yok.

Önceki sattığım arabamın sağ iki kapısı hafif vuruktu ama ilanda vuruk görünmüyordu aradım video attı sonra söyledi bak kardeşim sağ iki kapı vuruk 1 hafta önce oldu kapılarda problem yok yaptıracak zamanım olmadı bilgin olsun iyi dedim gittim aldım. pandizotları söküp içeriden ittirdim biraz düzeldi. 1 buçuk sene o şekilde kullandım hiç bir problem olmadı öyle de sattım satarken de söyledim bu şekilde aldım rahatsız etmedi yaptırmadım problem edeceksen veya bundan fiyat kıracaksan hiç pazarlık etmeyelim dedim o da dert etmedi geldi aldı gitti 6 ay oldu geçen ilanlara bakarken denk geldim sattığım kişi de yaptırmamış o da aynı ifadelerle ilana yazmış :)

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Süleyman Can
Eray Aksoylu yazdı:

Bence boyatmaya da kaplamaya da hiç gerek yok. evet kötü görünebilir ama fonksiyonundan görevinden noksan kalıyor mu? hayır. Çürük paslanma yoksa, evladiyelik binmeyecekseniz ve komple boyanmayacaksa paranız cebinizde kalsın. Boyatsanız yok renk tutmadı, sırıttı, satarken bi ispatlama çabası, ispatlarsın adam inanmaz müşteri vazgeçer mi düşüncesi vs vs vs.. üzerine bir de para harcarsınız.. Boyatmazsanız al kardeşim orijinal duruyor gelen adam da boya masrafı derse beni rahatsız etmiyor boyatmadım işine gelirse araç bu aldıktan sonra boyatmak istersen yine tercih senin deyip çıkarsın kafan rahat olur. Almazsa da almaz nasipten öte yol yok.

Önceki sattığım arabamın sağ iki kapısı hafif vuruktu ama ilanda vuruk görünmüyordu aradım video attı sonra söyledi bak kardeşim sağ iki kapı vuruk 1 hafta önce oldu kapılarda problem yok yaptıracak zamanım olmadı bilgin olsun iyi dedim gittim aldım. pandizotları söküp içeriden ittirdim biraz düzeldi. 1 buçuk sene o şekilde kullandım hiç bir problem olmadı öyle de sattım satarken de söyledim bu şekilde aldım rahatsız etmedi yaptırmadım problem edeceksen veya bundan fiyat kıracaksan hiç pazarlık etmeyelim dedim o da dert etmedi geldi aldı gitti 6 ay oldu geçen ilanlara bakarken denk geldim sattığım kişi de yaptırmamış o da aynı ifadelerle ilana yazmış :)

Konuyu açarken tavan boyanır mi değildi aslında soru. Bahsetmis oldugunuz sorunlardan oturu arayis icine girdim. Birden %9 luk değer kaybı endeksine evrildi mevzu. Benim kar marjim hesaplandi.

Alternatif yol bulabilir miyiz? bulursak da herkes faydalansındi amaç. Trafikte o kadar çok artık çift renk gibi olmuş kaputu tavanı ecis bucus araba var ki heralde bunlar benim gibi keyfinden böyle binmiyordur, kaplama veya vernik sökme fayda eder mi diye düşündüm. 

Dediğiniz gibi en güzeli satarsam böyle satmak. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Süleyman Can yazdı:

satarsam böyle satmak. 

bu hali ile, boyatılmış hali pazarda aynı olacak zaten? mesela diyelim ki kapıda göçük var ve satılıyor diyelim, tamir edilmemiş, edilmiş olan ile pazardaki değeri aynı hatta daha azdır zira artık tamir ihtiyacı ortada belli

bizim bir boyavı vardı, boyası kabarmış paslanmış içi dökük röno almıştı, orjianl diye, baktım 1 hafta sonra boyuyor... ben bu görünüm ile gezemem dediydi.

Yorum bağlantısı
Süleyman Can
Çağlar Bayur yazdı:

bu hali ile, boyatılmış hali pazarda aynı olacak zaten? mesela diyelim ki kapıda göçük var ve satılıyor diyelim, tamir edilmemiş, edilmiş olan ile pazardaki değeri aynı hatta daha azdır zira artık tamir ihtiyacı ortada belli

bizim bir boyavı vardı, boyası kabarmış paslanmış içi dökük röno almıştı, orjianl diye, baktım 1 hafta sonra boyuyor... ben bu görünüm ile gezemem dediydi.

Valla benim araç alir satarken denk geldiğim tipler farklı kişiler heralde. 80 90 model reno nun komple boyanması ile nispeten modellinin boyanması aynı muameleyi görmüyor.

Bakiniz;

Bel altı boyalı, tavan haric boyalı, ben böyle bindim rahatsız etmedi... 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...